Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Toegangsweg TranspantaneiraToekanBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumSnorkelen in de Sucuri RiverBraziliaans meisjePousada in de PantanalAuto langs de wegBraziliaans jongentjeMan varend in kanoBraziliaanse vrouw en kindVervoer per kano in de PantanalLokaal huisVis schoonmakenPantanalKaaimannen op de wegHuis in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierWassen in de lokale rivierTapirFauna in de PantanalCapibaraCapibarasZonsondergang PantanalVogel in de PantanalAuto rijdend door waterFaunaLokaal huisjeFaunaOndergelopen wegRoutebordCowboy in de PantanalVogelGezin in de PantanalHuisje in de PantanalGrazend paard in de PantanalTocht te paardBoot aan steigerDierVliegende Garça RealVogelsGevangen kaaimanKoeien in de weiPantanalEmoeCapibaraKaaimanKaaimanKoeien op de TranspantaneiraPiranhajachtTuiuiu in een Piuval boomPousada in de PantanalPantanalFloraWeg onder waterVogelWeg nabij pousada PiuvalFauna in de PantanalBlauwe Ara in de boomUitzicht PantanalUitzicht pousada PiuvalCapibaraTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumRoutebord pousada Rio MutumWeg onder waterVrouw vangt piranhaPantanalTuiuiu in de boomToekan in de PantanalVlindersKaaiman aan de oeverDier in de PantanalUitzicht vanaf het water


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres