Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


DierBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalVogelCapibarasWeg onder waterBlauwe Ara in de boomTocht te paardVis schoonmakenUitzicht PantanalFauna in de PantanalKaaiman aan de oeverCapibaraPousada in de PantanalVogel in de PantanalVlindersWeg nabij pousada PiuvalToekan in de PantanalPantanalWassen in de lokale rivierFloraTuiuiu in een Piuval boomToekanPousada in de PantanalVogelKaaimanTuiuiu in de boomBraziliaans jongentjeVrouw aan het wassen in de rivierPantanalBrug pousada Rio MutumAuto rijdend door waterSnorkelen in de Sucuri RiverPantanalRoutebord pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraVogelsRoutebordCowboy in de PantanalGevangen kaaimanVliegende Garça RealWeg onder waterPiranhajachtKoeien in de weiCapibaraTapirMan varend in kanoHuis in de PantanalHuisje in de PantanalZonsondergang PantanalOndergelopen wegTranspantaneiraGezin in de PantanalBraziliaans meisjeKaaimannen op de wegGrazend paard in de PantanalUitzicht pousada PiuvalFaunaKaaimanPantanalBrug pousada Rio MutumVrouw vangt piranhaUitzicht vanaf het waterCapibaraLokaal huisDier in de PantanalAuto langs de wegFaunaBoot aan steigerBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisjeEmoe


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres