Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


PantanalAuto rijdend door waterVogelsCapibaraBraziliaanse vrouw en kindLokaal huisjeFaunaKaaimannen op de wegKoeien in de weiTapirHuis in de PantanalBraziliaans meisjeWassen in de lokale rivierWeg onder waterCapibarasMan varend in kanoFauna in de PantanalToekanVrouw aan het wassen in de rivierVlindersRoutebordCapibaraKaaimanFaunaPantanalUitzicht vanaf het waterCapibaraGevangen kaaimanDierKaaimanDier in de PantanalWeg onder waterPiranhajachtVliegende Garça RealVogelTranspantaneiraBrug naar pousada Rio MutumRoutebord pousada Rio MutumPantanalKaaiman aan de oeverToegangsweg TranspantaneiraTuiuiu in de boomPousada in de PantanalPantanalFauna in de PantanalUitzicht pousada PiuvalCowboy in de PantanalVogel in de PantanalZonsondergang PantanalBoot aan steigerAuto langs de wegUitzicht PantanalKoeien op de TranspantaneiraTocht te paardWeg nabij pousada PiuvalHuisje in de PantanalLokaal huisBrug pousada Rio MutumToekan in de PantanalOndergelopen wegSnorkelen in de Sucuri RiverBlauwe Ara in de boomBraziliaans jongentjeVrouw vangt piranhaVogelBrug pousada Rio MutumEmoeTuiuiu in een Piuval boomVis schoonmakenGrazend paard in de PantanalFloraVervoer per kano in de PantanalGezin in de PantanalPousada in de Pantanal


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres