Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


KaaimanFaunaTapirPantanalRoutebord pousada Rio MutumPantanalCowboy in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverPiranhajachtUitzicht PantanalVis schoonmakenVliegende Garça RealWeg onder waterAuto rijdend door waterBraziliaans jongentjeTuiuiu in de boomBraziliaans meisjeHuis in de PantanalEmoeMan varend in kanoBrug pousada Rio MutumFloraZonsondergang PantanalDier in de PantanalHuisje in de PantanalPousada in de PantanalVlindersKoeien op de TranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalPousada in de PantanalFaunaVogelTocht te paardFauna in de PantanalVogelVervoer per kano in de PantanalCapibarasKaaimannen op de wegCapibaraLokaal huisjeGezin in de PantanalBrug pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomToekan in de PantanalUitzicht vanaf het waterKaaiman aan de oeverCapibaraVrouw vangt piranhaGevangen kaaimanTranspantaneiraVogel in de PantanalKaaimanBlauwe Ara in de boomPantanalCapibaraWassen in de lokale rivierToegangsweg TranspantaneiraBoot aan steigerKoeien in de weiWeg onder waterAuto langs de wegFauna in de PantanalLokaal huisUitzicht pousada PiuvalToekanVogelsPantanalVrouw aan het wassen in de rivierBraziliaanse vrouw en kindGrazend paard in de PantanalRoutebordBrug naar pousada Rio MutumDierOndergelopen weg


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres