Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Blauwe Ara in de boomBrug pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomPantanalKaaiman aan de oeverTranspantaneiraGevangen kaaimanBraziliaanse vrouw en kindPantanalBraziliaans jongentjeBrug pousada Rio MutumLokaal huisjeVlindersWeg onder waterVrouw vangt piranhaVrouw aan het wassen in de rivierHuisje in de PantanalUitzicht PantanalGezin in de PantanalFaunaPantanalToekanGrazend paard in de PantanalCapibarasEmoeKaaimanUitzicht vanaf het waterTuiuiu in de boomKaaimannen op de wegHuis in de PantanalFauna in de PantanalZonsondergang PantanalWeg nabij pousada PiuvalPantanalWeg onder waterDierLokaal huisRoutebord pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraCapibaraKaaimanPiranhajachtSnorkelen in de Sucuri RiverVogelPousada in de PantanalAuto langs de wegOndergelopen wegDier in de PantanalFauna in de PantanalCapibaraBrug naar pousada Rio MutumVogelsWassen in de lokale rivierToekan in de PantanalBoot aan steigerVogelFloraKoeien op de TranspantaneiraPousada in de PantanalCapibaraRoutebordVogel in de PantanalVis schoonmakenAuto rijdend door waterTapirVervoer per kano in de PantanalVliegende Garça RealCowboy in de PantanalMan varend in kanoBraziliaans meisjeKoeien in de weiFaunaTocht te paardUitzicht pousada Piuval


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres