Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Kaaimannen op de wegFauna in de PantanalFloraVliegende Garça RealTocht te paardKaaimanTapirPantanalVogel in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumZonsondergang PantanalTuiuiu in een Piuval boomCapibarasWeg onder waterKaaimanPantanalUitzicht vanaf het waterVervoer per kano in de PantanalBrug pousada Rio MutumKoeien in de weiVogelsDier in de PantanalBraziliaans jongentjeRoutebord pousada Rio MutumBraziliaans meisjeCapibaraKoeien op de TranspantaneiraPousada in de PantanalVlindersVrouw aan het wassen in de rivierGevangen kaaimanPantanalKaaiman aan de oeverBrug pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraGrazend paard in de PantanalCowboy in de PantanalCapibaraLokaal huisjeFaunaRoutebordOndergelopen wegTranspantaneiraPantanalEmoeWassen in de lokale rivierToekanLokaal huisWeg onder waterAuto rijdend door waterBraziliaanse vrouw en kindAuto langs de wegUitzicht pousada PiuvalHuisje in de PantanalPousada in de PantanalTuiuiu in de boomGezin in de PantanalPiranhajachtFauna in de PantanalToekan in de PantanalVogelVogelVrouw vangt piranhaDierWeg nabij pousada PiuvalSnorkelen in de Sucuri RiverBoot aan steigerHuis in de PantanalUitzicht PantanalBlauwe Ara in de boomCapibaraFaunaVis schoonmakenMan varend in kano


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres