Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


PantanalTapirHuis in de PantanalVrouw vangt piranhaUitzicht PantanalWassen in de lokale rivierPiranhajachtKaaimanFauna in de PantanalTocht te paardPantanalTuiuiu in de boomCapibarasKoeien op de TranspantaneiraVliegende Garça RealOndergelopen wegLokaal huisRoutebord pousada Rio MutumAuto langs de wegFauna in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomTranspantaneiraRoutebordDierBlauwe Ara in de boomMan varend in kanoDier in de PantanalToekanWeg onder waterGezin in de PantanalCapibaraPantanalPantanalToekan in de PantanalBraziliaans jongentjeVogelWeg nabij pousada PiuvalGrazend paard in de PantanalVogel in de PantanalVis schoonmakenVogelPousada in de PantanalKoeien in de weiFaunaGevangen kaaimanKaaimanBrug naar pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindBrug pousada Rio MutumPousada in de PantanalLokaal huisjeUitzicht pousada PiuvalUitzicht vanaf het waterBraziliaans meisjeCowboy in de PantanalVogelsBrug pousada Rio MutumKaaiman aan de oeverEmoeHuisje in de PantanalVervoer per kano in de PantanalBoot aan steigerKaaimannen op de wegCapibaraFloraWeg onder waterFaunaVrouw aan het wassen in de rivierCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverZonsondergang PantanalVlindersToegangsweg TranspantaneiraAuto rijdend door water


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres