Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Toegangsweg TranspantaneiraCapibarasFaunaWeg onder waterLokaal huisFauna in de PantanalVogelHuis in de PantanalVlindersFauna in de PantanalUitzicht pousada PiuvalHuisje in de PantanalKaaimannen op de wegCowboy in de PantanalKaaimanGezin in de PantanalDier in de PantanalVis schoonmakenZonsondergang PantanalAuto rijdend door waterVliegende Garça RealEmoeBrug pousada Rio MutumPantanalPousada in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierBrug naar pousada Rio MutumTapirRoutebordWassen in de lokale rivierUitzicht vanaf het waterBlauwe Ara in de boomGevangen kaaimanPantanalMan varend in kanoCapibaraKaaiman aan de oeverPantanalWeg nabij pousada PiuvalSnorkelen in de Sucuri RiverKaaimanToekan in de PantanalPousada in de PantanalToekanFloraVogelPiranhajachtGrazend paard in de PantanalBraziliaans jongentjeRoutebord pousada Rio MutumCapibaraKoeien op de TranspantaneiraLokaal huisjeVrouw vangt piranhaPantanalOndergelopen wegWeg onder waterBraziliaans meisjeVervoer per kano in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindUitzicht PantanalTocht te paardDierTuiuiu in een Piuval boomBoot aan steigerKoeien in de weiTranspantaneiraTuiuiu in de boomAuto langs de wegVogelsFaunaBrug pousada Rio MutumVogel in de PantanalCapibara


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres