Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Toekan in de PantanalPantanalBoot aan steigerVogel in de PantanalWeg onder waterFauna in de PantanalLokaal huisjePiranhajachtRoutebordPantanalZonsondergang PantanalPousada in de PantanalGevangen kaaimanBrug pousada Rio MutumKoeien in de weiPousada in de PantanalTranspantaneiraEmoeTocht te paardVervoer per kano in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierFloraGrazend paard in de PantanalVogelPantanalPantanalBraziliaanse vrouw en kindToekanBlauwe Ara in de boomKaaimanWassen in de lokale rivierTapirTuiuiu in de boomCapibaraVogelGezin in de PantanalBraziliaans jongentjeToegangsweg TranspantaneiraCapibaraKoeien op de TranspantaneiraUitzicht PantanalHuis in de PantanalWeg onder waterTuiuiu in een Piuval boomCapibaraCapibarasAuto rijdend door waterFauna in de PantanalVis schoonmakenUitzicht pousada PiuvalVrouw vangt piranhaVliegende Garça RealDier in de PantanalBraziliaans meisjeOndergelopen wegCowboy in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalSnorkelen in de Sucuri RiverLokaal huisFaunaVogelsUitzicht vanaf het waterKaaimannen op de wegDierAuto langs de wegHuisje in de PantanalKaaimanBrug naar pousada Rio MutumFaunaKaaiman aan de oeverVlindersRoutebord pousada Rio MutumMan varend in kanoBrug pousada Rio Mutum


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres