Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Brug pousada Rio MutumFauna in de PantanalPousada in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomDier in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraLokaal huisVervoer per kano in de PantanalMan varend in kanoGezin in de PantanalVrouw vangt piranhaPantanalTapirRoutebordKaaimanVlindersPantanalKoeien op de TranspantaneiraPantanalCowboy in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBrug naar pousada Rio MutumOndergelopen wegBraziliaanse vrouw en kindDierKoeien in de weiGrazend paard in de PantanalHuisje in de PantanalBraziliaans meisjeFaunaVogelFloraTuiuiu in de boomLokaal huisjeWeg nabij pousada PiuvalCapibaraWeg onder waterVogel in de PantanalPousada in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumVrouw aan het wassen in de rivierWeg onder waterKaaimannen op de wegToekan in de PantanalTocht te paardBlauwe Ara in de boomKaaimanUitzicht pousada PiuvalCapibarasBraziliaans jongentjeCapibaraFauna in de PantanalFaunaPantanalHuis in de PantanalEmoeToekanUitzicht vanaf het waterVogelsWassen in de lokale rivierAuto langs de wegTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealPiranhajachtGevangen kaaimanVogelZonsondergang PantanalUitzicht PantanalKaaiman aan de oeverBoot aan steigerCapibaraVis schoonmakenAuto rijdend door water


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres