Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaans meisjeTuiuiu in de boomToegangsweg TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalPantanalKaaimanUitzicht pousada PiuvalCapibaraTuiuiu in een Piuval boomLokaal huisjeTranspantaneiraCapibarasVliegende Garça RealLokaal huisKaaiman aan de oeverVrouw vangt piranhaGezin in de PantanalKoeien in de weiPantanalBrug pousada Rio MutumTocht te paardKaaimannen op de wegGrazend paard in de PantanalToekan in de PantanalBrug pousada Rio MutumSnorkelen in de Sucuri RiverGevangen kaaimanBraziliaanse vrouw en kindBraziliaans jongentjePantanalVis schoonmakenUitzicht vanaf het waterZonsondergang PantanalEmoeDierCapibaraPiranhajachtAuto langs de wegMan varend in kanoWeg onder waterFaunaToekanCapibaraTapirVogelVogelsWassen in de lokale rivierKoeien op de TranspantaneiraWeg onder waterAuto rijdend door waterWeg nabij pousada PiuvalHuisje in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumOndergelopen wegKaaimanVogel in de PantanalFauna in de PantanalFaunaPantanalBlauwe Ara in de boomRoutebord pousada Rio MutumCowboy in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierVogelHuis in de PantanalFauna in de PantanalPousada in de PantanalDier in de PantanalRoutebordPousada in de PantanalBoot aan steigerUitzicht PantanalFloraVlinders


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres