Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Boot aan steigerVogelKaaiman aan de oeverVogelLokaal huisjeToegangsweg TranspantaneiraTocht te paardVervoer per kano in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumToekan in de PantanalTranspantaneiraWassen in de lokale rivierPiranhajachtFauna in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomVis schoonmakenCapibaraGevangen kaaimanLokaal huisBraziliaans meisjeDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterKoeien op de TranspantaneiraAuto langs de wegFaunaRoutebordFloraPantanalDierKaaimanPousada in de PantanalTuiuiu in de boomHuisje in de PantanalVliegende Garça RealVogelsCowboy in de PantanalBrug pousada Rio MutumAuto rijdend door waterPousada in de PantanalWeg onder waterEmoePantanalToekanWeg nabij pousada PiuvalPantanalBrug naar pousada Rio MutumBlauwe Ara in de boomTapirCapibaraMan varend in kanoSnorkelen in de Sucuri RiverHuis in de PantanalPantanalVogel in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierBraziliaans jongentjeFaunaCapibarasGezin in de PantanalZonsondergang PantanalFauna in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindWeg onder waterVrouw vangt piranhaOndergelopen wegKaaimannen op de wegUitzicht pousada PiuvalGrazend paard in de PantanalUitzicht PantanalKoeien in de weiCapibaraVlindersKaaiman


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres