Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Auto rijdend door waterRoutebord pousada Rio MutumCapibarasUitzicht vanaf het waterWassen in de lokale rivierVis schoonmakenCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverWeg onder waterFloraKaaimanKaaimannen op de wegKoeien in de weiVrouw aan het wassen in de rivierTuiuiu in de boomUitzicht PantanalToekanBoot aan steigerMan varend in kanoLokaal huisPantanalFauna in de PantanalToekan in de PantanalKaaiman aan de oeverPousada in de PantanalDierFaunaGrazend paard in de PantanalKaaimanBraziliaans jongentjeRoutebordTocht te paardVervoer per kano in de PantanalGevangen kaaimanVlindersTranspantaneiraPantanalToegangsweg TranspantaneiraTapirBrug pousada Rio MutumHuisje in de PantanalGezin in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumCowboy in de PantanalOndergelopen wegTuiuiu in een Piuval boomHuis in de PantanalLokaal huisjeWeg onder waterPantanalCapibaraUitzicht pousada PiuvalVliegende Garça RealBraziliaanse vrouw en kindAuto langs de wegWeg nabij pousada PiuvalPantanalFaunaDier in de PantanalBraziliaans meisjeFauna in de PantanalVogelVogelsBlauwe Ara in de boomEmoeVrouw vangt piranhaCapibaraBrug pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraZonsondergang PantanalPousada in de PantanalVogel in de PantanalVogelPiranhajacht


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres