Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg nabij pousada PiuvalKaaiman aan de oeverBoot aan steigerRoutebord pousada Rio MutumPantanalKaaimanAuto langs de wegVogelVogelsCapibaraLokaal huisjeTranspantaneiraFauna in de PantanalBrug pousada Rio MutumPantanalRoutebordCapibarasFloraKaaimanBraziliaans jongentjeAuto rijdend door waterEmoeUitzicht vanaf het waterVogel in de PantanalWeg onder waterFauna in de PantanalCapibaraTuiuiu in een Piuval boomToekanCapibaraGevangen kaaimanPousada in de PantanalUitzicht PantanalFaunaKaaimannen op de wegMan varend in kanoPousada in de PantanalToekan in de PantanalBrug pousada Rio MutumPiranhajachtPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverHuisje in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindZonsondergang PantanalDierCowboy in de PantanalVlindersTapirLokaal huisGezin in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierVliegende Garça RealKoeien op de TranspantaneiraFaunaToegangsweg TranspantaneiraDier in de PantanalTuiuiu in de boomPantanalWassen in de lokale rivierGrazend paard in de PantanalOndergelopen wegBraziliaans meisjeVogelTocht te paardUitzicht pousada PiuvalHuis in de PantanalVis schoonmakenBrug naar pousada Rio MutumKoeien in de weiVervoer per kano in de PantanalVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomWeg onder water


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres