Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


KaaimanWeg nabij pousada PiuvalKaaiman aan de oeverPantanalTuiuiu in de boomDier in de PantanalHuisje in de PantanalKaaimannen op de wegLokaal huisKaaimanPiranhajachtFaunaTapirVis schoonmakenKoeien in de weiOndergelopen wegVlindersWassen in de lokale rivierWeg onder waterBoot aan steigerBraziliaans jongentjeLokaal huisjeBrug pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraCapibaraPantanalCapibaraDierRoutebordFaunaVogel in de PantanalEmoePousada in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomUitzicht pousada PiuvalWeg onder waterVogelVrouw vangt piranhaPantanalFauna in de PantanalAuto langs de wegHuis in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindUitzicht vanaf het waterTocht te paardBrug naar pousada Rio MutumPousada in de PantanalPantanalVrouw aan het wassen in de rivierVogelRoutebord pousada Rio MutumVliegende Garça RealBlauwe Ara in de boomGezin in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBrug pousada Rio MutumTranspantaneiraFloraToekanGevangen kaaimanUitzicht PantanalFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraZonsondergang PantanalAuto rijdend door waterToekan in de PantanalCowboy in de PantanalBraziliaans meisjeGrazend paard in de PantanalVervoer per kano in de PantanalCapibaraMan varend in kanoVogelsCapibaras


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres