Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Blauwe Ara in de boomTranspantaneiraVogel in de PantanalVlindersLokaal huisjePantanalAuto rijdend door waterVogelFaunaVervoer per kano in de PantanalTocht te paardFauna in de PantanalLokaal huisUitzicht PantanalFloraKoeien op de TranspantaneiraCapibaraGrazend paard in de PantanalCapibaraVis schoonmakenRoutebord pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraKaaimanAuto langs de wegSnorkelen in de Sucuri RiverFauna in de PantanalFaunaToekanZonsondergang PantanalBrug pousada Rio MutumCowboy in de PantanalRoutebordMan varend in kanoWeg onder waterPantanalVrouw aan het wassen in de rivierPiranhajachtKaaimannen op de wegPantanalUitzicht vanaf het waterBrug naar pousada Rio MutumKoeien in de weiVrouw vangt piranhaBraziliaans meisjeGezin in de PantanalPantanalBoot aan steigerDier in de PantanalHuisje in de PantanalEmoeVogelWassen in de lokale rivierWeg nabij pousada PiuvalVogelsBrug pousada Rio MutumDierVliegende Garça RealPousada in de PantanalCapibarasOndergelopen wegKaaiman aan de oeverTapirTuiuiu in een Piuval boomCapibaraHuis in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindUitzicht pousada PiuvalKaaimanToekan in de PantanalGevangen kaaimanBraziliaans jongentjeWeg onder waterPousada in de PantanalTuiuiu in de boom


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres