Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


FaunaDierKaaiman aan de oeverBlauwe Ara in de boomToekanGrazend paard in de PantanalUitzicht pousada PiuvalCapibarasBraziliaans meisjeBoot aan steigerToekan in de PantanalVogelsCowboy in de PantanalFaunaTocht te paardCapibaraTuiuiu in een Piuval boomKaaimanPantanalBrug pousada Rio MutumFloraPiranhajachtKaaimanGezin in de PantanalOndergelopen wegBraziliaanse vrouw en kindVrouw aan het wassen in de rivierMan varend in kanoHuisje in de PantanalPantanalBraziliaans jongentjeZonsondergang PantanalPantanalTapirVlindersVogelPousada in de PantanalGevangen kaaimanSnorkelen in de Sucuri RiverLokaal huisDier in de PantanalAuto langs de wegFauna in de PantanalPousada in de PantanalEmoeToegangsweg TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalAuto rijdend door waterTranspantaneiraRoutebordUitzicht PantanalVis schoonmakenCapibaraVogel in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterLokaal huisjeKoeien op de TranspantaneiraVogelCapibaraPantanalBrug naar pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumKaaimannen op de wegWassen in de lokale rivierFauna in de PantanalWeg onder waterWeg onder waterHuis in de PantanalVliegende Garça RealVrouw vangt piranhaTuiuiu in de boomKoeien in de wei


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres