Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Wassen in de lokale rivierToekanKaaiman aan de oeverVliegende Garça RealPousada in de PantanalCapibaraVervoer per kano in de PantanalTapirBlauwe Ara in de boomKaaimannen op de wegVogelFaunaTuiuiu in de boomMan varend in kanoCapibaraLokaal huisjeSnorkelen in de Sucuri RiverUitzicht pousada PiuvalBraziliaans jongentjeRoutebord pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumZonsondergang PantanalWeg onder waterAuto rijdend door waterPantanalGezin in de PantanalDier in de PantanalGrazend paard in de PantanalEmoeKoeien in de weiHuis in de PantanalBoot aan steigerCapibarasOndergelopen wegWeg nabij pousada PiuvalPiranhajachtVrouw vangt piranhaWeg onder waterFloraUitzicht PantanalPousada in de PantanalVlindersBrug naar pousada Rio MutumPantanalBraziliaans meisjePantanalVis schoonmakenLokaal huisGevangen kaaimanCowboy in de PantanalVogelVrouw aan het wassen in de rivierTocht te paardPantanalTranspantaneiraToekan in de PantanalHuisje in de PantanalBrug pousada Rio MutumAuto langs de wegTuiuiu in een Piuval boomKaaimanFauna in de PantanalCapibaraKoeien op de TranspantaneiraDierBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalVogelsToegangsweg TranspantaneiraFaunaUitzicht vanaf het waterRoutebordKaaimanVogel in de Pantanal


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres