Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Dier in de PantanalVrouw vangt piranhaKaaimannen op de wegPantanalTapirVis schoonmakenLokaal huisFauna in de PantanalHuis in de PantanalDierToekan in de PantanalPantanalTranspantaneiraVogelsKoeien op de TranspantaneiraGrazend paard in de PantanalKaaiman aan de oeverAuto langs de wegHuisje in de PantanalCapibarasBrug pousada Rio MutumLokaal huisjeToegangsweg TranspantaneiraUitzicht PantanalVogel in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalWeg onder waterKoeien in de weiBraziliaans meisjeFaunaCowboy in de PantanalGezin in de PantanalPousada in de PantanalCapibaraFaunaTuiuiu in een Piuval boomBlauwe Ara in de boomKaaimanVlindersBrug pousada Rio MutumWassen in de lokale rivierMan varend in kanoOndergelopen wegPantanalCapibaraRoutebordVogelPantanalVrouw aan het wassen in de rivierWeg nabij pousada PiuvalGevangen kaaimanFauna in de PantanalBraziliaans jongentjePiranhajachtVliegende Garça RealCapibaraFloraKaaimanPousada in de PantanalEmoeBoot aan steigerWeg onder waterTocht te paardUitzicht vanaf het waterBraziliaanse vrouw en kindBrug naar pousada Rio MutumToekanUitzicht pousada PiuvalZonsondergang PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverVogelTuiuiu in de boomAuto rijdend door water


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres