Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


DierBraziliaans meisjeKaaimanVogelTranspantaneiraVliegende Garça RealPantanalVlindersTuiuiu in de boomFloraKaaiman aan de oeverPantanalCapibarasBraziliaans jongentjeLokaal huisFauna in de PantanalTocht te paardVis schoonmakenToekan in de PantanalKaaimannen op de wegRoutebordVervoer per kano in de PantanalPousada in de PantanalVogelUitzicht PantanalVrouw vangt piranhaOndergelopen wegGrazend paard in de PantanalFauna in de PantanalPousada in de PantanalUitzicht vanaf het waterHuisje in de PantanalPantanalRoutebord pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalAuto langs de wegTapirCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverUitzicht pousada PiuvalHuis in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierVogel in de PantanalBrug pousada Rio MutumEmoeBraziliaanse vrouw en kindWeg onder waterFaunaPiranhajachtKoeien op de TranspantaneiraWeg onder waterKoeien in de weiBrug pousada Rio MutumBlauwe Ara in de boomBoot aan steigerBrug naar pousada Rio MutumGezin in de PantanalCapibaraKaaimanDier in de PantanalZonsondergang PantanalLokaal huisjePantanalWassen in de lokale rivierTuiuiu in een Piuval boomFaunaGevangen kaaimanCowboy in de PantanalToekanCapibaraMan varend in kanoVogelsAuto rijdend door waterToegangsweg Transpantaneira


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres