Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Gevangen kaaimanFauna in de PantanalKaaiman aan de oeverPiranhajachtZonsondergang PantanalCapibarasKaaimanCowboy in de PantanalBoot aan steigerKaaimannen op de wegVogelVrouw aan het wassen in de rivierGezin in de PantanalVrouw vangt piranhaVogelsVogel in de PantanalBraziliaans jongentjeWassen in de lokale rivierUitzicht pousada PiuvalGrazend paard in de PantanalPantanalMan varend in kanoToegangsweg TranspantaneiraPantanalUitzicht PantanalHuis in de PantanalRoutebordTapirPantanalPousada in de PantanalPousada in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindLokaal huisFaunaKoeien in de weiAuto langs de wegAuto rijdend door waterBrug naar pousada Rio MutumTranspantaneiraHuisje in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomFauna in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalWeg onder waterRoutebord pousada Rio MutumToekan in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverFaunaBrug pousada Rio MutumOndergelopen wegFloraVis schoonmakenLokaal huisjeBraziliaans meisjeVliegende Garça RealKoeien op de TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalVlindersCapibaraEmoeKaaimanDierUitzicht vanaf het waterBlauwe Ara in de boomWeg onder waterTuiuiu in de boomTocht te paardBrug pousada Rio MutumDier in de PantanalCapibaraPantanalToekanCapibaraVogel


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres