Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Lokaal huisKaaiman aan de oeverCapibaraFaunaCapibaraToegangsweg TranspantaneiraPantanalBrug naar pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalGezin in de PantanalBlauwe Ara in de boomPantanalHuis in de PantanalWassen in de lokale rivierBraziliaans meisjeUitzicht vanaf het waterUitzicht pousada PiuvalVliegende Garça RealGevangen kaaimanCowboy in de PantanalLokaal huisjeToekanVogelToekan in de PantanalHuisje in de PantanalPousada in de PantanalFaunaDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumTuiuiu in de boomOndergelopen wegAuto langs de wegTapirPousada in de PantanalWeg onder waterFauna in de PantanalUitzicht PantanalDierVogelFloraPiranhajachtWeg onder waterKaaimanVrouw aan het wassen in de rivierBrug pousada Rio MutumVogel in de PantanalFauna in de PantanalKaaimanGrazend paard in de PantanalKaaimannen op de wegKoeien in de weiVogelsVis schoonmakenVervoer per kano in de PantanalTranspantaneiraPantanalRoutebordRoutebord pousada Rio MutumBoot aan steigerCapibaraTocht te paardBraziliaans jongentjeAuto rijdend door waterSnorkelen in de Sucuri RiverBraziliaanse vrouw en kindEmoeKoeien op de TranspantaneiraVrouw vangt piranhaZonsondergang PantanalVlindersCapibarasTuiuiu in een Piuval boomPantanalMan varend in kano


Nobres

Nobres is gelegen ten noordwesten van Cuiabá en kent ca. 12.000 inwoners. Nobres is een historisch stadje met veel oude huizen en ligt in een bebost, rotsachtig plateau. Van oorsprong is het een op goud-jagers stadje.

Opvallend zijn de vele bergketens, bossen, grotten en watervallen die het gebied rijk is. Ideaal dus om te wandelen en te snorkelen. In de grotten zijn restanten te vinden van oude Indiaanse rotstekeningen.

De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!

Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito in Mato Grosso do Sul.

Je bent van harte uitgenodigd!

NobresNobresNobres