Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Uitzicht PantanalGezin in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierKoeien op de TranspantaneiraPantanalEmoeBraziliaans meisjeGevangen kaaimanSnorkelen in de Sucuri RiverTocht te paardKaaiman aan de oeverWeg onder waterKaaimanPousada in de PantanalTapirPantanalFaunaBlauwe Ara in de boomWassen in de lokale rivierPousada in de PantanalWeg onder waterCapibaraRoutebord pousada Rio MutumKoeien in de weiBoot aan steigerToekanTuiuiu in een Piuval boomKaaimanVogelsBrug pousada Rio MutumGrazend paard in de PantanalFauna in de PantanalAuto rijdend door waterVervoer per kano in de PantanalVogel in de PantanalLokaal huisjeVogelToegangsweg TranspantaneiraVlindersCapibarasTuiuiu in de boomTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumZonsondergang PantanalDierKaaimannen op de wegVogelCowboy in de PantanalRoutebordPantanalWeg nabij pousada PiuvalPiranhajachtVliegende Garça RealBraziliaanse vrouw en kindBraziliaans jongentjeLokaal huisVrouw vangt piranhaToekan in de PantanalOndergelopen wegCapibaraPantanalFloraMan varend in kanoHuisje in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumDier in de PantanalUitzicht vanaf het waterVis schoonmakenHuis in de PantanalFaunaAuto langs de wegCapibaraUitzicht pousada PiuvalFauna in de Pantanal


Bonito

Bonito is een klein dorpje in de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar. Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere en transparante rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversmellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en snorkelen in de rivieren en lagunes.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden geraft op de Rio da Prata en de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

bezienswaardigheden
de grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in deze caleidoscoop van grotten. Om alles te weten te komen over wat Bonito heeft aan te bieden heb je minimaal vier dagen nodig.
Voor degene die niet aankomen met de auto, is het een goed idee om een georganiseerde tour te reserveren bij een van de locale agentschappen.

restaurant tips
- Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
- Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

BonitoBonitoBonito