Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Uitzicht PantanalBrug pousada Rio MutumVlindersHuisje in de PantanalRoutebordPousada in de PantanalKaaimanGezin in de PantanalZonsondergang PantanalHuis in de PantanalUitzicht vanaf het waterWeg onder waterVogel in de PantanalVervoer per kano in de PantanalCapibaraKoeien in de weiBoot aan steigerBrug pousada Rio MutumDierVliegende Garça RealLokaal huisjeTranspantaneiraFauna in de PantanalToekanToekan in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumKaaimanMan varend in kanoVogelFaunaDier in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindPantanalWassen in de lokale rivierGrazend paard in de PantanalCapibarasVrouw aan het wassen in de rivierVis schoonmakenKaaimannen op de wegWeg onder waterSnorkelen in de Sucuri RiverVogelKaaiman aan de oeverTocht te paardFauna in de PantanalVrouw vangt piranhaUitzicht pousada PiuvalLokaal huisCapibaraPousada in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumGevangen kaaimanPantanalCapibaraAuto langs de wegPantanalVogelsTuiuiu in de boomEmoeCowboy in de PantanalFloraAuto rijdend door waterToegangsweg TranspantaneiraOndergelopen wegBraziliaans meisjePantanalFaunaTapirWeg nabij pousada PiuvalPiranhajachtBlauwe Ara in de boomKoeien op de TranspantaneiraBraziliaans jongentjeTuiuiu in een Piuval boom


Bonito

Bonito is een klein dorpje in de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar. Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere en transparante rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversmellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en snorkelen in de rivieren en lagunes.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden geraft op de Rio da Prata en de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

bezienswaardigheden
de grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in deze caleidoscoop van grotten. Om alles te weten te komen over wat Bonito heeft aan te bieden heb je minimaal vier dagen nodig.
Voor degene die niet aankomen met de auto, is het een goed idee om een georganiseerde tour te reserveren bij een van de locale agentschappen.

restaurant tips
- Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
- Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

BonitoBonitoBonito