Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Blauwe Ara in de boomBraziliaans meisjePiranhajachtBrug pousada Rio MutumGrazend paard in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindHuisje in de PantanalRoutebordAuto langs de wegTapirToekanKaaimanSnorkelen in de Sucuri RiverVogelBrug pousada Rio MutumUitzicht PantanalCapibaraWeg onder waterCowboy in de PantanalPantanalZonsondergang PantanalPousada in de PantanalVogelsBraziliaans jongentjeVlindersDierEmoeCapibaraUitzicht pousada PiuvalVervoer per kano in de PantanalKaaimanPantanalBoot aan steigerFaunaPantanalVrouw vangt piranhaCapibaraMan varend in kanoKaaiman aan de oeverVis schoonmakenRoutebord pousada Rio MutumLokaal huisjeVrouw aan het wassen in de rivierGevangen kaaimanKaaimannen op de wegTuiuiu in de boomTocht te paardVogel in de PantanalKoeien in de weiBrug naar pousada Rio MutumToekan in de PantanalFauna in de PantanalFaunaTranspantaneiraUitzicht vanaf het waterHuis in de PantanalCapibarasToegangsweg TranspantaneiraLokaal huisTuiuiu in een Piuval boomFloraWeg onder waterPousada in de PantanalAuto rijdend door waterDier in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraFauna in de PantanalVogelWeg nabij pousada PiuvalVliegende Garça RealGezin in de PantanalOndergelopen wegPantanalWassen in de lokale rivier


Bonito

Bonito is een klein dorpje in de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar. Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere en transparante rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversmellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en snorkelen in de rivieren en lagunes.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden geraft op de Rio da Prata en de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

bezienswaardigheden
de grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in deze caleidoscoop van grotten. Om alles te weten te komen over wat Bonito heeft aan te bieden heb je minimaal vier dagen nodig.
Voor degene die niet aankomen met de auto, is het een goed idee om een georganiseerde tour te reserveren bij een van de locale agentschappen.

restaurant tips
- Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
- Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

BonitoBonitoBonito