Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Toegangsweg TranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumFaunaTuiuiu in de boomWassen in de lokale rivierVogelsBrug naar pousada Rio MutumWeg onder waterKoeien op de TranspantaneiraBoot aan steigerPantanalVrouw aan het wassen in de rivierAuto langs de wegEmoePiranhajachtToekanKaaimanBlauwe Ara in de boomPousada in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverGezin in de PantanalBraziliaans jongentjeFauna in de PantanalWeg onder waterKaaiman aan de oeverBrug pousada Rio MutumKoeien in de weiTranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalVogelFloraTapirMan varend in kanoToekan in de PantanalAuto rijdend door waterOndergelopen wegCapibarasZonsondergang PantanalKaaimannen op de wegTocht te paardBraziliaanse vrouw en kindUitzicht PantanalGevangen kaaimanLokaal huisjeHuis in de PantanalPantanalUitzicht pousada PiuvalWeg nabij pousada PiuvalVogel in de PantanalGrazend paard in de PantanalCowboy in de PantanalVlindersLokaal huisHuisje in de PantanalVogelTuiuiu in een Piuval boomCapibaraFauna in de PantanalVliegende Garça RealPantanalDierUitzicht vanaf het waterRoutebordPousada in de PantanalPantanalBraziliaans meisjeVis schoonmakenFaunaKaaimanVrouw vangt piranhaCapibaraDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumCapibara


Bonito

Bonito is een klein dorpje in de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar. Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere en transparante rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversmellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en snorkelen in de rivieren en lagunes.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden geraft op de Rio da Prata en de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

bezienswaardigheden
de grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in deze caleidoscoop van grotten. Om alles te weten te komen over wat Bonito heeft aan te bieden heb je minimaal vier dagen nodig.
Voor degene die niet aankomen met de auto, is het een goed idee om een georganiseerde tour te reserveren bij een van de locale agentschappen.

restaurant tips
- Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
- Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

BonitoBonitoBonito