Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Gezin in de PantanalKoeien in de weiCapibaraBlauwe Ara in de boomTapirVogelsAuto rijdend door waterVogelToekan in de PantanalVogel in de PantanalCapibaraWeg onder waterMan varend in kanoBrug naar pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraGrazend paard in de PantanalZonsondergang PantanalWassen in de lokale rivierVrouw aan het wassen in de rivierWeg onder waterGevangen kaaimanPousada in de PantanalHuisje in de PantanalBoot aan steigerRoutebordCapibaraVervoer per kano in de PantanalPantanalPiranhajachtFaunaVrouw vangt piranhaFauna in de PantanalUitzicht pousada PiuvalPantanalVlindersUitzicht PantanalBraziliaans meisjeKaaiman aan de oeverToekanDierDier in de PantanalHuis in de PantanalVis schoonmakenBrug pousada Rio MutumTranspantaneiraLokaal huisjeCowboy in de PantanalUitzicht vanaf het waterPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverWeg nabij pousada PiuvalRoutebord pousada Rio MutumCapibarasPousada in de PantanalTocht te paardVliegende Garça RealKaaimanAuto langs de wegLokaal huisToegangsweg TranspantaneiraTuiuiu in een Piuval boomFloraOndergelopen wegBraziliaans jongentjeFaunaBrug pousada Rio MutumPantanalTuiuiu in de boomKaaimannen op de wegKaaimanBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalVogelEmoe


Bonito

Bonito is een klein dorpje in de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar. Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere en transparante rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversmellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en snorkelen in de rivieren en lagunes.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden geraft op de Rio da Prata en de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

bezienswaardigheden
de grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in deze caleidoscoop van grotten. Om alles te weten te komen over wat Bonito heeft aan te bieden heb je minimaal vier dagen nodig.
Voor degene die niet aankomen met de auto, is het een goed idee om een georganiseerde tour te reserveren bij een van de locale agentschappen.

restaurant tips
- Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
- Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

BonitoBonitoBonito