Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Uitzicht PantanalWassen in de lokale rivierTranspantaneiraTapirGezin in de PantanalPousada in de PantanalBraziliaans jongentjeAuto rijdend door waterRoutebordBlauwe Ara in de boomBraziliaanse vrouw en kindCapibaraGrazend paard in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverKoeien in de weiVervoer per kano in de PantanalPantanalVrouw vangt piranhaCowboy in de PantanalUitzicht pousada PiuvalPiranhajachtBrug pousada Rio MutumPousada in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraVogelTuiuiu in een Piuval boomBoot aan steigerKaaimannen op de wegFaunaZonsondergang PantanalBraziliaans meisjeOndergelopen wegVis schoonmakenCapibarasLokaal huisFloraFaunaTuiuiu in de boomMan varend in kanoPantanalRoutebord pousada Rio MutumDierFauna in de PantanalToekan in de PantanalUitzicht vanaf het waterTocht te paardHuisje in de PantanalWeg onder waterToegangsweg TranspantaneiraVogelBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumVogel in de PantanalToekanPantanalHuis in de PantanalKaaiman aan de oeverPantanalVlindersCapibaraFauna in de PantanalEmoeVrouw aan het wassen in de rivierLokaal huisjeDier in de PantanalKaaimanGevangen kaaimanVliegende Garça RealKaaimanWeg nabij pousada PiuvalAuto langs de wegWeg onder waterVogelsCapibara


Bonito

Bonito is een klein dorpje in de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar. Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere en transparante rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversmellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en snorkelen in de rivieren en lagunes.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden geraft op de Rio da Prata en de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

bezienswaardigheden
de grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in deze caleidoscoop van grotten. Om alles te weten te komen over wat Bonito heeft aan te bieden heb je minimaal vier dagen nodig.
Voor degene die niet aankomen met de auto, is het een goed idee om een georganiseerde tour te reserveren bij een van de locale agentschappen.

restaurant tips
- Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
- Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

BonitoBonitoBonito