Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Lokaal huisjeLokaal huisSnorkelen in de Sucuri RiverKoeien in de weiBrug naar pousada Rio MutumMan varend in kanoPantanalBraziliaanse vrouw en kindTuiuiu in een Piuval boomTocht te paardCowboy in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalFloraPantanalVrouw aan het wassen in de rivierOndergelopen wegUitzicht PantanalBlauwe Ara in de boomKaaimanBraziliaans meisjeEmoeWassen in de lokale rivierVogelPantanalToekan in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumWeg onder waterGrazend paard in de PantanalZonsondergang PantanalUitzicht vanaf het waterDier in de PantanalGezin in de PantanalVliegende Garça RealTuiuiu in de boomKaaiman aan de oeverBraziliaans jongentjeTranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalCapibaraCapibaraWeg onder waterFauna in de PantanalPiranhajachtVogel in de PantanalCapibaraPantanalToegangsweg TranspantaneiraVrouw vangt piranhaPousada in de PantanalBrug pousada Rio MutumAuto rijdend door waterVlindersFaunaFaunaKoeien op de TranspantaneiraVogelsHuisje in de PantanalVis schoonmakenKaaimannen op de wegFauna in de PantanalHuis in de PantanalTapirVogelToekanBrug pousada Rio MutumBoot aan steigerDierGevangen kaaimanKaaimanRoutebordCapibarasPousada in de PantanalUitzicht pousada PiuvalAuto langs de weg


Bonito

Bonito is een klein dorpje in de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar. Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere en transparante rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversmellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en snorkelen in de rivieren en lagunes.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden geraft op de Rio da Prata en de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

bezienswaardigheden
de grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in deze caleidoscoop van grotten. Om alles te weten te komen over wat Bonito heeft aan te bieden heb je minimaal vier dagen nodig.
Voor degene die niet aankomen met de auto, is het een goed idee om een georganiseerde tour te reserveren bij een van de locale agentschappen.

restaurant tips
- Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
- Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

BonitoBonitoBonito