Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CapibarasKaaimanVrouw aan het wassen in de rivierFauna in de PantanalUitzicht PantanalFaunaTuiuiu in een Piuval boomVogelVervoer per kano in de PantanalPantanalLokaal huisTranspantaneiraLokaal huisjeBoot aan steigerToekan in de PantanalToekanKaaiman aan de oeverRoutebordPiranhajachtDier in de PantanalWeg onder waterCapibaraEmoeBlauwe Ara in de boomTapirVogelsWassen in de lokale rivierVliegende Garça RealPantanalVlindersAuto langs de wegCapibaraVogel in de PantanalHuis in de PantanalGrazend paard in de PantanalDierBrug pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeCapibaraVogelBraziliaanse vrouw en kindBrug naar pousada Rio MutumMan varend in kanoKaaimanGevangen kaaimanUitzicht vanaf het waterKoeien in de weiTocht te paardCowboy in de PantanalHuisje in de PantanalZonsondergang PantanalPousada in de PantanalPantanalAuto rijdend door waterOndergelopen wegUitzicht pousada PiuvalFauna in de PantanalVrouw vangt piranhaKaaimannen op de wegTuiuiu in de boomPantanalFloraWeg onder waterWeg nabij pousada PiuvalSnorkelen in de Sucuri RiverToegangsweg TranspantaneiraVis schoonmakenBraziliaans meisjeRoutebord pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumFaunaKoeien op de TranspantaneiraPousada in de PantanalGezin in de Pantanal


Coxim

Coxim is een klein en mooi stadje –ongeveer 33.000 inwoners- in het noordelijk deel van de staat Mato Grosso do Sul op ongeveer 250 kilometer noordelijk van hoofdstad Campo Grande en ongeveer 450 kilometer ten zuiden van Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso.

De stad werd gesticht in 1729 in een regio waar voornamelijk Caiapó Indianen leefden. Begrensd door de rivieren Coxim, Jaurú en Taquari staat de stad bekend als water paradijs waar ontelbare vissen als de pintado, pacú, dourado, jaú en piraputanga worden gevangen.

Coxim wordt officieel gezien als één van de toegangspoorten tot de Pantanal, maar ligt buiten de bekende toeristische bestemmingen als Campo Grande, Miranda en Corumbá in Mato Grosso do Sul en Cuiabá, Poconé en Porto Jofre in Mato Grosso, en dat maakt Coxim en omgeving juist zo aantrekkelijk voor de Pantanal liefhebber.
Deze regio heeft o.a. oorspronkelijke bossen, stroomversnellingen in de Taquari rivier en de Palmeiras waterval waar je overvloedig kunt vissen en je de vissen tegen de stroom op ziet zwemmen om te paaien. Al deze dingen maken ecotoerisme een belangrijke bron van inkomsten voor de stad.

Vanuit Coxim worden diverse meerdaagse eco excursies door de moeraslanden van de omringende Pantanals georganiseerd, als ook over de 6 Transpantaneiras (Pimenteira, Pindaivão, Alegria, Beira Alta, Barranqueira en Piquiri), boottochten over de Taquari rivier tot aan São Gabriel do Oeste, en een excursie naar Jaurú (Diamond’s Village). Hier wordt nog, zoals eeuwen geleden, met de hand gezocht naar edelstenen tussen het grind van de rivier.
Maar ook kan een 7- of 8-daags ruiteravontuur worden gemaakt waarbij je het leven van dag tot dag van de echte Pantaneiros aan den lijve indervindt

Zonder enige twijfel zie je tijdens één van de excursies veel in het wild levende dieren en ontelbare kleurige vogels zoals de capyvara (grootste knaagdier ter wereld), kaaiman, reuzenotter, reuzen miereneter, hert, tapir, wilde paarden, jabiru (symbool van de Pantanal) en de Hyacint Macaw.

Zin in een dag rust na al dit natuurgeweld? In de directe omgeving van Coxim zijn meerdere mogelijkheden om een meer of een waterval te bezoeken waar je heerlijk kunt zwemmen en relaxen

Coxim heeft ongeveer 25 hotels en pousada’s, en ongeveer hetzelfde aantal bars, restaurants, snackbars en pizzerias. Er zijn diverse internetcafé’s, banken (Banco do Brasil, HSBC, Bradesco), veel winkels waar je o.a. terra cotta producten kunt kopen.
Het Casa do Artesão verkoopt lokale handgemaakte producten van bamboe, klei en hout, en leren producten van de huid van vis.
Daarnaast is de stad het thuis van veel muzikanten, dichters, schrijvers en schilders welke allemaal de echte Pantanal cultuur levend houden.

CoximCoximCoximCoximCoxim