Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Huis in de PantanalAuto langs de wegToegangsweg TranspantaneiraMan varend in kanoRoutebordTocht te paardVogelsVis schoonmakenKaaimanTuiuiu in de boomPiranhajachtCapibarasGrazend paard in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumCapibaraTapirFaunaWeg onder waterCapibaraWeg nabij pousada PiuvalBraziliaanse vrouw en kindWeg onder waterUitzicht PantanalVogel in de PantanalKoeien in de weiLokaal huisjeKaaimanOndergelopen wegPantanalBraziliaans jongentjeFaunaDier in de PantanalAuto rijdend door waterUitzicht vanaf het waterFloraBrug pousada Rio MutumEmoeVrouw vangt piranhaUitzicht pousada PiuvalSnorkelen in de Sucuri RiverTranspantaneiraVogelPousada in de PantanalVervoer per kano in de PantanalFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraKaaimannen op de wegPantanalCowboy in de PantanalCapibaraDierGezin in de PantanalKaaiman aan de oeverVliegende Garça RealBoot aan steigerVogelBrug pousada Rio MutumPantanalVlindersFauna in de PantanalZonsondergang PantanalGevangen kaaimanHuisje in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierTuiuiu in een Piuval boomToekan in de PantanalBraziliaans meisjePousada in de PantanalWassen in de lokale rivierRoutebord pousada Rio MutumBlauwe Ara in de boomToekanLokaal huisPantanal


Documenten

Voor het maken van een reis naar Brazilië heb je een geldig paspoort nodig dat tot 6 maanden na thuiskomst in Nederland geldig dient te zijn. Je bent zélf verantwoordelijk voor geldige reispapieren, controleer dit dus tijdig! Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten dienen bij de ambassade van hun land te informeren naar de benodigde grensdocumenten.

Paspoorten en Verenigde Staten (óók bij een tussenstop)
Sinds 1 oktober 2003 dient iedere toerist ( ook al maakt deze alleen een stop voor een doorverbinding ) naar de Verenigde Staten in het bezit te zijn van een paspoort dat na 1 januari 1995 is uitgegeven, het zgn. 'machine readable ( door een machine leesbaar ) passport'. Dit betekent dat óók kinderen en baby's hun eigen paspoort moeten hebben.

Visum
Voor verschillende landen is een visum nodig. Je kunt voor de benodigde landen zelf een visum regelen, maar desgewenst kunnen wij dit voor je verzorgen waarvoor, naast de door de ambassade/het consulaat in rekening gebrachte kosten, servicekosten worden berekend. Indien je het visum door ons wilt laten verzorgen dien je in dit geval je paspoort(en) tijdig aangetekend aan ons te verzenden, vergezeld van de benodigde ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren en een gefrankeerde retourenveloppe (aangetekend). Afhankelijk van het land waarvoor de aanvraag bedoeld is dien je rekening te houden met minimaal 3 weken tijd vóór aanvang van de reis. Wij laten je eerst weten wat de totale kosten zijn. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of in het buitenland woont, dien je zelf voor de benodigde visa te zorgen.

Rijbewijs / internationaal rijbewijs
Het huren van een auto is op bijna alle door ons aangeboden bestemmingen mogelijk, naast de door ons geboden selfdrives. In veel landen is een geldig Nederlandse rijbewijs voldoende. Echter, er zijn verschillende landen die een internationaal rijbewijs verplichten. Informatie hierover alsmede aanschaf is mogelijk bij de ANWB kantoren verkrijgbaar. Belangrijk: de deposit, de waarborgsom voor de huurauto dien je altijd met een creditcard te voldoen welke op naam van de hoofdhuurder staat!

Credit card
Tijdens je reis is een creditcard een prima en bijna overal geaccepteerd betaalmiddel. Je kunt er onverwachte ( grotere ) uitgaven mee doen, eventueel cash opnemen bij banken of geldautomaten, en gebruiken als deposito bij autohuur en hotels ( in veel gevallen is een creditcard hier verplicht! ). Voor verificatie wordt veelal naast je creditcard ook je paspoort gevraagd, en het telefoonnummer waar je verblijft. Nog niet in het bezit van een creditcard? Vraag tijdig aan bij je bank!

Inentingen / vaccinaties
We horen en lezen het steeds vaker: door onze reislust komen vreemde (infectie)ziektes in Nederland steeds vaker voor. Een gevolg van het helaas vaak té makkelijk denken over andere, vreemde landen. Wie reist loopt gezondheidsrisico's, ook al lijkt het te bezoeken land nóg zo westers! Andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, andere bacteriën in het kraanwater, dat lieve poesje of puppy, allemaal zaken die je gestel van streek kunnen maken en in sommige gevallen een nare infectieziekte kunnen veroorzaken en zo je vakantie behoorlijk in de war kunnen sturen! Wees altijd op je hoede met ongeschild fruit, ijsblokjes, niet goed doorbakken vlees en water uit de kraan. Laat je tijdig informeren bij je huisarts, plaatselijke GGD, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of de Travel Clinic van KLM op Schiphol over eventuele vaccinaties welke je nodig hebt. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen!

Reisbescheiden
Na betaling van de volledige reissom, 6 weken voor vertrek, ontvang je ongeveer 10 tot 7 dagen voor vertrek je reisbescheiden op het aangegeven adres. In geval van last-minute boekingen ( vanaf 14 dagen voor vertrekdatum ) worden reisbescheiden per e-mail verzonden.