Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Man varend in kanoVrouw vangt piranhaVogelGrazend paard in de PantanalVlindersKoeien op de TranspantaneiraPantanalKaaiman aan de oeverTuiuiu in de boomGezin in de PantanalHuis in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumCapibaraCapibaraBraziliaans meisjeWeg onder waterTocht te paardUitzicht PantanalKaaimanPantanalBoot aan steigerVliegende Garça RealVis schoonmakenLokaal huisTuiuiu in een Piuval boomUitzicht pousada PiuvalDier in de PantanalFauna in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierVogelsHuisje in de PantanalWeg onder waterFaunaBlauwe Ara in de boomAuto langs de wegKaaimannen op de wegCapibarasVogelBraziliaans jongentjeFloraPantanalToegangsweg TranspantaneiraOndergelopen wegFauna in de PantanalGevangen kaaimanBrug naar pousada Rio MutumTapirBraziliaanse vrouw en kindZonsondergang PantanalPantanalDierToekanBrug pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumFaunaEmoeKaaimanWeg nabij pousada PiuvalTranspantaneiraUitzicht vanaf het waterSnorkelen in de Sucuri RiverVervoer per kano in de PantanalToekan in de PantanalCowboy in de PantanalKoeien in de weiVogel in de PantanalAuto rijdend door waterRoutebordPousada in de PantanalCapibaraLokaal huisjeWassen in de lokale rivierPousada in de PantanalPiranhajacht


Documenten

Voor het maken van een reis naar Brazilië heb je een geldig paspoort nodig dat tot 6 maanden na thuiskomst in Nederland geldig dient te zijn. Je bent zélf verantwoordelijk voor geldige reispapieren, controleer dit dus tijdig! Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten dienen bij de ambassade van hun land te informeren naar de benodigde grensdocumenten.

Paspoorten en Verenigde Staten (óók bij een tussenstop)
Sinds 1 oktober 2003 dient iedere toerist ( ook al maakt deze alleen een stop voor een doorverbinding ) naar de Verenigde Staten in het bezit te zijn van een paspoort dat na 1 januari 1995 is uitgegeven, het zgn. 'machine readable ( door een machine leesbaar ) passport'. Dit betekent dat óók kinderen en baby's hun eigen paspoort moeten hebben.

Visum
Voor verschillende landen is een visum nodig. Je kunt voor de benodigde landen zelf een visum regelen, maar desgewenst kunnen wij dit voor je verzorgen waarvoor, naast de door de ambassade/het consulaat in rekening gebrachte kosten, servicekosten worden berekend. Indien je het visum door ons wilt laten verzorgen dien je in dit geval je paspoort(en) tijdig aangetekend aan ons te verzenden, vergezeld van de benodigde ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren en een gefrankeerde retourenveloppe (aangetekend). Afhankelijk van het land waarvoor de aanvraag bedoeld is dien je rekening te houden met minimaal 3 weken tijd vóór aanvang van de reis. Wij laten je eerst weten wat de totale kosten zijn. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of in het buitenland woont, dien je zelf voor de benodigde visa te zorgen.

Rijbewijs / internationaal rijbewijs
Het huren van een auto is op bijna alle door ons aangeboden bestemmingen mogelijk, naast de door ons geboden selfdrives. In veel landen is een geldig Nederlandse rijbewijs voldoende. Echter, er zijn verschillende landen die een internationaal rijbewijs verplichten. Informatie hierover alsmede aanschaf is mogelijk bij de ANWB kantoren verkrijgbaar. Belangrijk: de deposit, de waarborgsom voor de huurauto dien je altijd met een creditcard te voldoen welke op naam van de hoofdhuurder staat!

Credit card
Tijdens je reis is een creditcard een prima en bijna overal geaccepteerd betaalmiddel. Je kunt er onverwachte ( grotere ) uitgaven mee doen, eventueel cash opnemen bij banken of geldautomaten, en gebruiken als deposito bij autohuur en hotels ( in veel gevallen is een creditcard hier verplicht! ). Voor verificatie wordt veelal naast je creditcard ook je paspoort gevraagd, en het telefoonnummer waar je verblijft. Nog niet in het bezit van een creditcard? Vraag tijdig aan bij je bank!

Inentingen / vaccinaties
We horen en lezen het steeds vaker: door onze reislust komen vreemde (infectie)ziektes in Nederland steeds vaker voor. Een gevolg van het helaas vaak té makkelijk denken over andere, vreemde landen. Wie reist loopt gezondheidsrisico's, ook al lijkt het te bezoeken land nóg zo westers! Andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, andere bacteriën in het kraanwater, dat lieve poesje of puppy, allemaal zaken die je gestel van streek kunnen maken en in sommige gevallen een nare infectieziekte kunnen veroorzaken en zo je vakantie behoorlijk in de war kunnen sturen! Wees altijd op je hoede met ongeschild fruit, ijsblokjes, niet goed doorbakken vlees en water uit de kraan. Laat je tijdig informeren bij je huisarts, plaatselijke GGD, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of de Travel Clinic van KLM op Schiphol over eventuele vaccinaties welke je nodig hebt. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen!

Reisbescheiden
Na betaling van de volledige reissom, 6 weken voor vertrek, ontvang je ongeveer 10 tot 7 dagen voor vertrek je reisbescheiden op het aangegeven adres. In geval van last-minute boekingen ( vanaf 14 dagen voor vertrekdatum ) worden reisbescheiden per e-mail verzonden.