Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaans jongentjeSnorkelen in de Sucuri RiverVlindersTapirToekanRoutebord pousada Rio MutumPantanalAuto rijdend door waterCapibarasLokaal huisjeCapibaraVis schoonmakenWeg onder waterPantanalBrug pousada Rio MutumVrouw vangt piranhaVervoer per kano in de PantanalGezin in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraBlauwe Ara in de boomWeg onder waterFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraWassen in de lokale rivierPousada in de PantanalEmoeAuto langs de wegFauna in de PantanalOndergelopen wegUitzicht vanaf het waterZonsondergang PantanalGevangen kaaimanHuis in de PantanalPousada in de PantanalVogel in de PantanalHuisje in de PantanalBrug pousada Rio MutumRoutebordToekan in de PantanalKaaimanCapibaraPiranhajachtWeg nabij pousada PiuvalUitzicht PantanalTranspantaneiraKaaimanDierTuiuiu in de boomTuiuiu in een Piuval boomKaaiman aan de oeverPantanalCapibaraVliegende Garça RealVogelMan varend in kanoFloraCowboy in de PantanalFaunaKaaimannen op de wegBraziliaanse vrouw en kindKoeien in de weiTocht te paardBraziliaans meisjeVogelVogelsBoot aan steigerLokaal huisPantanalBrug naar pousada Rio MutumFaunaVrouw aan het wassen in de rivierUitzicht pousada PiuvalDier in de PantanalGrazend paard in de Pantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães