Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CapibaraBlauwe Ara in de boomTuiuiu in een Piuval boomFauna in de PantanalTocht te paardPantanalGevangen kaaimanKaaimanKoeien in de weiPantanalTapirVogelsVrouw vangt piranhaCowboy in de PantanalGezin in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumDierKaaimannen op de wegPousada in de PantanalZonsondergang PantanalLokaal huisUitzicht vanaf het waterTuiuiu in de boomPantanalAuto langs de wegTranspantaneiraCapibarasBoot aan steigerVogel in de PantanalAuto rijdend door waterWeg onder waterDier in de PantanalPiranhajachtVogelCapibaraBraziliaanse vrouw en kindEmoeVis schoonmakenWeg onder waterVrouw aan het wassen in de rivierToegangsweg TranspantaneiraOndergelopen wegKaaiman aan de oeverHuisje in de PantanalFaunaFaunaPantanalPousada in de PantanalGrazend paard in de PantanalToekan in de PantanalHuis in de PantanalToekanBraziliaans meisjeVervoer per kano in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverRoutebordWassen in de lokale rivierVliegende Garça RealVlindersLokaal huisjeFloraBraziliaans jongentjeCapibaraVogelBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumFauna in de PantanalBrug pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraKaaimanUitzicht pousada PiuvalMan varend in kanoWeg nabij pousada PiuvalUitzicht Pantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães