Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Dier in de PantanalAuto rijdend door waterKaaiman aan de oeverKoeien op de TranspantaneiraOndergelopen wegTapirPantanalBoot aan steigerBraziliaans meisjeCapibaraUitzicht vanaf het waterKaaimannen op de wegBrug pousada Rio MutumPousada in de PantanalGrazend paard in de PantanalHuisje in de PantanalUitzicht PantanalUitzicht pousada PiuvalWeg onder waterVervoer per kano in de PantanalCapibarasVogel in de PantanalDierVogelRoutebord pousada Rio MutumEmoePantanalToekanFauna in de PantanalHuis in de PantanalPantanalFaunaKaaimanVrouw aan het wassen in de rivierCapibaraTocht te paardGevangen kaaimanFauna in de PantanalZonsondergang PantanalVogelBrug naar pousada Rio MutumAuto langs de wegFloraBraziliaanse vrouw en kindTranspantaneiraCowboy in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraKaaimanToekan in de PantanalVis schoonmakenGezin in de PantanalVrouw vangt piranhaLokaal huisjeWassen in de lokale rivierVliegende Garça RealKoeien in de weiMan varend in kanoLokaal huisPousada in de PantanalBrug pousada Rio MutumBraziliaans jongentjePantanalRoutebordSnorkelen in de Sucuri RiverWeg nabij pousada PiuvalFaunaVogelsPiranhajachtVlindersTuiuiu in de boomWeg onder waterBlauwe Ara in de boomTuiuiu in een Piuval boomCapibara


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães