Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg onder waterVliegende Garça RealSnorkelen in de Sucuri RiverHuisje in de PantanalGevangen kaaimanVlindersRoutebordCapibarasKaaimanToekanTuiuiu in de boomKoeien in de weiGrazend paard in de PantanalBraziliaans jongentjeVervoer per kano in de PantanalTapirWeg onder waterPantanalWeg nabij pousada PiuvalKaaimannen op de wegPiranhajachtPousada in de PantanalGezin in de PantanalDierPantanalAuto rijdend door waterTranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumUitzicht PantanalFauna in de PantanalCapibaraWassen in de lokale rivierMan varend in kanoFloraPantanalUitzicht vanaf het waterUitzicht pousada PiuvalAuto langs de wegVrouw aan het wassen in de rivierCapibaraKaaiman aan de oeverBrug naar pousada Rio MutumOndergelopen wegVis schoonmakenBraziliaanse vrouw en kindDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumVogel in de PantanalEmoeVogelFauna in de PantanalZonsondergang PantanalVogelsBrug pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomCowboy in de PantanalFaunaBraziliaans meisjeTocht te paardHuis in de PantanalBlauwe Ara in de boomVogelKaaimanCapibaraLokaal huisjeFaunaVrouw vangt piranhaLokaal huisToekan in de PantanalBoot aan steigerKoeien op de TranspantaneiraPantanalToegangsweg TranspantaneiraPousada in de Pantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães