Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaans meisjeToegangsweg TranspantaneiraPousada in de PantanalWeg onder waterGezin in de PantanalPiranhajachtVrouw aan het wassen in de rivierDierFaunaBlauwe Ara in de boomKoeien in de weiPantanalToekanBoot aan steigerTapirUitzicht pousada PiuvalPantanalKoeien op de TranspantaneiraAuto rijdend door waterTuiuiu in een Piuval boomHuis in de PantanalVogelCapibaraCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverKaaiman aan de oeverBrug naar pousada Rio MutumVis schoonmakenMan varend in kanoKaaimannen op de wegGevangen kaaimanVrouw vangt piranhaVogelsTocht te paardBrug pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterBraziliaans jongentjeAuto langs de wegZonsondergang PantanalPantanalHuisje in de PantanalCowboy in de PantanalGrazend paard in de PantanalFaunaRoutebordLokaal huisOndergelopen wegBrug pousada Rio MutumToekan in de PantanalVervoer per kano in de PantanalTranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumUitzicht PantanalKaaimanKaaimanEmoeVlindersPantanalFauna in de PantanalCapibarasVogelVliegende Garça RealWassen in de lokale rivierWeg onder waterWeg nabij pousada PiuvalBraziliaanse vrouw en kindLokaal huisjeCapibaraDier in de PantanalFloraVogel in de PantanalFauna in de PantanalTuiuiu in de boomPousada in de Pantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães