Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Routebord pousada Rio MutumLokaal huisjeVervoer per kano in de PantanalDierFloraFaunaKaaimanMan varend in kanoDier in de PantanalTuiuiu in de boomVogelsVrouw vangt piranhaToegangsweg TranspantaneiraZonsondergang PantanalPousada in de PantanalAuto langs de wegHuis in de PantanalTapirKoeien in de weiCapibaraWeg onder waterCapibarasHuisje in de PantanalLokaal huisWeg nabij pousada PiuvalKaaiman aan de oeverVogelTranspantaneiraGezin in de PantanalCapibaraOndergelopen wegVogel in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomBraziliaanse vrouw en kindCapibaraAuto rijdend door waterVogelBraziliaans jongentjeBrug pousada Rio MutumWeg onder waterUitzicht vanaf het waterPantanalPiranhajachtKoeien op de TranspantaneiraBrug pousada Rio MutumGrazend paard in de PantanalRoutebordUitzicht PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBraziliaans meisjeFauna in de PantanalToekan in de PantanalWassen in de lokale rivierVis schoonmakenFaunaBlauwe Ara in de boomKaaimanCowboy in de PantanalPousada in de PantanalFauna in de PantanalVlindersToekanPantanalBoot aan steigerBrug naar pousada Rio MutumGevangen kaaimanEmoeVrouw aan het wassen in de rivierKaaimannen op de wegVliegende Garça RealPantanalUitzicht pousada PiuvalTocht te paardPantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães