Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Huisje in de PantanalToekan in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumAuto rijdend door waterDierBlauwe Ara in de boomBrug pousada Rio MutumPantanalPantanalWeg onder waterTuiuiu in een Piuval boomHuis in de PantanalVis schoonmakenVrouw vangt piranhaCapibaraKoeien in de weiPousada in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindToegangsweg TranspantaneiraDier in de PantanalFloraFaunaFauna in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalEmoeFaunaUitzicht pousada PiuvalVliegende Garça RealVogelWassen in de lokale rivierPantanalCapibaraGezin in de PantanalOndergelopen wegGevangen kaaimanKoeien op de TranspantaneiraCapibarasPantanalVrouw aan het wassen in de rivierKaaimannen op de wegVlindersFauna in de PantanalGrazend paard in de PantanalLokaal huisjeLokaal huisBraziliaans jongentjeZonsondergang PantanalVervoer per kano in de PantanalUitzicht vanaf het waterRoutebord pousada Rio MutumBraziliaans meisjeKaaiman aan de oeverToekanCowboy in de PantanalMan varend in kanoWeg onder waterKaaimanCapibaraPiranhajachtPousada in de PantanalBoot aan steigerTuiuiu in de boomTapirTocht te paardTranspantaneiraUitzicht PantanalVogelVogel in de PantanalRoutebordAuto langs de wegSnorkelen in de Sucuri RiverVogelsKaaiman


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães