Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


PantanalCapibaraDierVervoer per kano in de PantanalKaaimannen op de wegDier in de PantanalAuto langs de wegVogelsUitzicht PantanalFauna in de PantanalVogelWeg onder waterGrazend paard in de PantanalPantanalBrug naar pousada Rio MutumRoutebordGevangen kaaimanWeg onder waterVogelLokaal huisjeHuis in de PantanalKaaimanVis schoonmakenFauna in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierTuiuiu in een Piuval boomBraziliaans jongentjePousada in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindPousada in de PantanalVogel in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraGezin in de PantanalVrouw vangt piranhaPiranhajachtEmoeLokaal huisHuisje in de PantanalKaaimanTocht te paardSnorkelen in de Sucuri RiverFaunaTapirPantanalCapibarasAuto rijdend door waterBraziliaans meisjeCapibaraBrug pousada Rio MutumToekanBoot aan steigerMan varend in kanoUitzicht vanaf het waterPantanalOndergelopen wegKoeien in de weiCapibaraVliegende Garça RealVlindersTranspantaneiraWassen in de lokale rivierToekan in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalFaunaKaaiman aan de oeverFloraBrug pousada Rio MutumUitzicht pousada PiuvalBlauwe Ara in de boomToegangsweg TranspantaneiraTuiuiu in de boomCowboy in de PantanalZonsondergang Pantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães