Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Brug pousada Rio MutumTocht te paardBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeVliegende Garça RealVogelLokaal huisVogel in de PantanalVrouw vangt piranhaPousada in de PantanalKaaimanFauna in de PantanalCapibaraGevangen kaaimanPousada in de PantanalPantanalCowboy in de PantanalBlauwe Ara in de boomToekanVogelToekan in de PantanalWeg onder waterWassen in de lokale rivierBraziliaans meisjeUitzicht PantanalRoutebord pousada Rio MutumDierVogelsKaaiman aan de oeverBraziliaanse vrouw en kindKoeien op de TranspantaneiraRoutebordTapirGezin in de PantanalPantanalUitzicht pousada PiuvalTuiuiu in de boomLokaal huisjeKoeien in de weiWeg nabij pousada PiuvalHuisje in de PantanalCapibarasFaunaKaaimanToegangsweg TranspantaneiraDier in de PantanalFloraKaaimannen op de wegPantanalMan varend in kanoBoot aan steigerCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverVis schoonmakenAuto rijdend door waterUitzicht vanaf het waterCapibaraPiranhajachtPantanalTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumEmoeZonsondergang PantanalOndergelopen wegTuiuiu in een Piuval boomFaunaWeg onder waterVervoer per kano in de PantanalFauna in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierAuto langs de wegHuis in de PantanalVlindersGrazend paard in de Pantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães