Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


RoutebordTuiuiu in de boomFauna in de PantanalKoeien in de weiVrouw vangt piranhaGrazend paard in de PantanalCapibarasBraziliaanse vrouw en kindBraziliaans jongentjeKaaimannen op de wegZonsondergang PantanalPantanalTocht te paardAuto rijdend door waterFaunaSnorkelen in de Sucuri RiverLokaal huisjeKaaiman aan de oeverWeg onder waterToekanVogel in de PantanalBrug pousada Rio MutumPousada in de PantanalCowboy in de PantanalGezin in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraKaaimanCapibaraToekan in de PantanalPantanalEmoeLokaal huisTapirUitzicht pousada PiuvalTuiuiu in een Piuval boomHuisje in de PantanalDier in de PantanalFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraBoot aan steigerBrug naar pousada Rio MutumVogelsVervoer per kano in de PantanalBlauwe Ara in de boomUitzicht vanaf het waterRoutebord pousada Rio MutumVogelPantanalBraziliaans meisjeVogelVliegende Garça RealCapibaraHuis in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalTranspantaneiraPiranhajachtFaunaVrouw aan het wassen in de rivierKaaimanFloraWassen in de lokale rivierOndergelopen wegCapibaraWeg onder waterBrug pousada Rio MutumMan varend in kanoGevangen kaaimanPousada in de PantanalUitzicht PantanalAuto langs de wegPantanalVlindersVis schoonmakenDier


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães