Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


ToekanBraziliaans jongentjeWeg onder waterZonsondergang PantanalBrug naar pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindVogelFauna in de PantanalLokaal huisCapibaraGezin in de PantanalVogelsDier in de PantanalPiranhajachtVervoer per kano in de PantanalBraziliaans meisjePousada in de PantanalFaunaAuto langs de wegWassen in de lokale rivierFloraUitzicht vanaf het waterTranspantaneiraCapibaraTapirMan varend in kanoRoutebord pousada Rio MutumPantanalTocht te paardToegangsweg TranspantaneiraToekan in de PantanalKoeien in de weiPantanalVrouw aan het wassen in de rivierUitzicht pousada PiuvalVogelVogel in de PantanalDierLokaal huisjeBrug pousada Rio MutumGevangen kaaimanFaunaCapibarasRoutebordKaaimanWeg onder waterCapibaraPantanalBlauwe Ara in de boomGrazend paard in de PantanalBrug pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalVliegende Garça RealTuiuiu in een Piuval boomSnorkelen in de Sucuri RiverKaaiman aan de oeverTuiuiu in de boomPousada in de PantanalOndergelopen wegVrouw vangt piranhaCowboy in de PantanalVis schoonmakenAuto rijdend door waterVlindersKaaimanKaaimannen op de wegHuis in de PantanalEmoeBoot aan steigerHuisje in de PantanalUitzicht PantanalFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraPantanal


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães