Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vogel in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindAuto rijdend door waterBraziliaans meisjeLokaal huisjeFauna in de PantanalToekanTranspantaneiraVliegende Garça RealDierBraziliaans jongentjeBrug naar pousada Rio MutumTocht te paardOndergelopen wegSnorkelen in de Sucuri RiverUitzicht PantanalRoutebord pousada Rio MutumWeg onder waterMan varend in kanoHuisje in de PantanalCowboy in de PantanalUitzicht vanaf het waterFaunaVrouw aan het wassen in de rivierVogelsKaaimanCapibaraVrouw vangt piranhaBrug pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalCapibaraGevangen kaaimanPousada in de PantanalEmoePousada in de PantanalRoutebordKaaiman aan de oeverAuto langs de wegWeg onder waterZonsondergang PantanalBoot aan steigerTuiuiu in een Piuval boomBrug pousada Rio MutumCapibaraKaaimannen op de wegKoeien in de weiLokaal huisGrazend paard in de PantanalTapirPantanalUitzicht pousada PiuvalPiranhajachtTuiuiu in de boomVogelToegangsweg TranspantaneiraHuis in de PantanalToekan in de PantanalDier in de PantanalWassen in de lokale rivierFaunaGezin in de PantanalPantanalFauna in de PantanalBlauwe Ara in de boomPantanalFloraWeg nabij pousada PiuvalVlindersKaaimanPantanalCapibarasVis schoonmakenVogelKoeien op de Transpantaneira


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães