Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Grazend paard in de PantanalUitzicht pousada PiuvalKaaimannen op de wegVliegende Garça RealKaaiman aan de oeverUitzicht PantanalVrouw vangt piranhaWeg onder waterKoeien op de TranspantaneiraPiranhajachtPantanalBrug naar pousada Rio MutumKoeien in de weiWassen in de lokale rivierBoot aan steigerVlindersHuis in de PantanalAuto langs de wegTocht te paardFaunaPousada in de PantanalVervoer per kano in de PantanalUitzicht vanaf het waterFauna in de PantanalVogelHuisje in de PantanalEmoeVogelCapibaraToegangsweg TranspantaneiraPantanalBrug pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumCapibaraFaunaCowboy in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomMan varend in kanoWeg nabij pousada PiuvalDier in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindRoutebordToekan in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumBraziliaans meisjeSnorkelen in de Sucuri RiverLokaal huisjeCapibarasLokaal huisToekanBlauwe Ara in de boomGevangen kaaimanVrouw aan het wassen in de rivierPousada in de PantanalFauna in de PantanalTapirPantanalTuiuiu in de boomFloraTranspantaneiraOndergelopen wegDierPantanalAuto rijdend door waterBraziliaans jongentjeCapibaraGezin in de PantanalKaaimanVogel in de PantanalZonsondergang PantanalWeg onder waterKaaimanVogelsVis schoonmaken


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães