Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Zonsondergang PantanalCapibaraKaaiman aan de oeverKaaimanTocht te paardPantanalGrazend paard in de PantanalTapirBraziliaans jongentjeVlindersToekan in de PantanalVogelAuto langs de wegKaaimannen op de wegUitzicht PantanalRoutebord pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumHuisje in de PantanalCowboy in de PantanalFaunaGevangen kaaimanTuiuiu in de boomToegangsweg TranspantaneiraVrouw aan het wassen in de rivierVogel in de PantanalDier in de PantanalGezin in de PantanalRoutebordVervoer per kano in de PantanalWassen in de lokale rivierPousada in de PantanalPousada in de PantanalPantanalFauna in de PantanalVliegende Garça RealLokaal huisWeg onder waterCapibaraVrouw vangt piranhaUitzicht vanaf het waterWeg nabij pousada PiuvalFloraOndergelopen wegBraziliaanse vrouw en kindKaaimanBlauwe Ara in de boomUitzicht pousada PiuvalBoot aan steigerCapibaraCapibarasVis schoonmakenVogelsPantanalBraziliaans meisjeLokaal huisjePiranhajachtToekanEmoeTuiuiu in een Piuval boomVogelMan varend in kanoSnorkelen in de Sucuri RiverKoeien in de weiTranspantaneiraAuto rijdend door waterFauna in de PantanalPantanalBrug pousada Rio MutumWeg onder waterFaunaHuis in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraDier


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães