Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Huis in de PantanalBraziliaans meisjePantanalBrug pousada Rio MutumPiranhajachtHuisje in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindUitzicht pousada PiuvalZonsondergang PantanalRoutebord pousada Rio MutumSnorkelen in de Sucuri RiverBrug naar pousada Rio MutumTapirVogelsUitzicht vanaf het waterVogelPantanalAuto rijdend door waterWeg onder waterTranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalVogel in de PantanalMan varend in kanoToegangsweg TranspantaneiraBlauwe Ara in de boomTuiuiu in de boomBrug pousada Rio MutumCowboy in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomVis schoonmakenCapibaraWassen in de lokale rivierVervoer per kano in de PantanalFauna in de PantanalUitzicht PantanalFloraGrazend paard in de PantanalPousada in de PantanalLokaal huisVlindersVogelPantanalFauna in de PantanalFaunaCapibarasOndergelopen wegKoeien op de TranspantaneiraToekan in de PantanalToekanKaaiman aan de oeverBraziliaans jongentjePousada in de PantanalTocht te paardDier in de PantanalKaaimanVliegende Garça RealVrouw aan het wassen in de rivierDierCapibaraAuto langs de wegEmoeRoutebordKoeien in de weiKaaimanGevangen kaaimanWeg onder waterFaunaLokaal huisjeKaaimannen op de wegPantanalVrouw vangt piranhaGezin in de PantanalBoot aan steigerCapibara


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães