Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


KaaimanVis schoonmakenCapibarasCapibaraVrouw vangt piranhaRoutebord pousada Rio MutumToekan in de PantanalFaunaAuto rijdend door waterWeg onder waterKoeien in de weiUitzicht pousada PiuvalFauna in de PantanalVervoer per kano in de PantanalBoot aan steigerToekanWeg onder waterLokaal huisjeBrug pousada Rio MutumTuiuiu in de boomBlauwe Ara in de boomFloraBraziliaans meisjeTranspantaneiraKaaiman aan de oeverVogel in de PantanalPantanalWeg nabij pousada PiuvalSnorkelen in de Sucuri RiverKoeien op de TranspantaneiraBraziliaanse vrouw en kindCowboy in de PantanalGezin in de PantanalFaunaTuiuiu in een Piuval boomToegangsweg TranspantaneiraKaaimanGevangen kaaimanPantanalPousada in de PantanalVlindersVogelVrouw aan het wassen in de rivierVogelDier in de PantanalWassen in de lokale rivierDierVliegende Garça RealAuto langs de wegCapibaraPiranhajachtEmoeBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeHuisje in de PantanalGrazend paard in de PantanalHuis in de PantanalPousada in de PantanalUitzicht vanaf het waterFauna in de PantanalMan varend in kanoCapibaraVogelsTocht te paardTapirPantanalBrug pousada Rio MutumUitzicht PantanalPantanalZonsondergang PantanalKaaimannen op de wegLokaal huisRoutebordOndergelopen weg


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães