Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaans jongentjeVogelDier in de PantanalEmoeLokaal huisjeGevangen kaaimanFloraTocht te paardBrug pousada Rio MutumKaaimanPousada in de PantanalLokaal huisKaaiman aan de oeverPantanalWeg onder waterBraziliaans meisjeBrug naar pousada Rio MutumBoot aan steigerRoutebordCowboy in de PantanalVervoer per kano in de PantanalVis schoonmakenKaaimanFauna in de PantanalVrouw vangt piranhaVliegende Garça RealPiranhajachtFauna in de PantanalPantanalHuisje in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraKoeien in de weiWeg nabij pousada PiuvalUitzicht pousada PiuvalFaunaCapibarasTapirTuiuiu in een Piuval boomToegangsweg TranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumPantanalWassen in de lokale rivierVogelZonsondergang PantanalTuiuiu in de boomPousada in de PantanalHuis in de PantanalAuto rijdend door waterToekanKaaimannen op de wegGrazend paard in de PantanalDierMan varend in kanoVlindersCapibaraBrug pousada Rio MutumBlauwe Ara in de boomVrouw aan het wassen in de rivierUitzicht vanaf het waterVogel in de PantanalVogelsToekan in de PantanalWeg onder waterCapibaraOndergelopen wegPantanalGezin in de PantanalCapibaraUitzicht PantanalTranspantaneiraAuto langs de wegBraziliaanse vrouw en kindFaunaSnorkelen in de Sucuri River


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães