Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Koeien op de TranspantaneiraVrouw vangt piranhaToekanGrazend paard in de PantanalBoot aan steigerLokaal huisBlauwe Ara in de boomCapibaraPantanalMan varend in kanoVogelDier in de PantanalFaunaSnorkelen in de Sucuri RiverKaaimannen op de wegZonsondergang PantanalDierBraziliaans jongentjeVlindersWeg onder waterCapibaraFauna in de PantanalKaaimanFauna in de PantanalWassen in de lokale rivierKoeien in de weiCapibaraKaaimanWeg onder waterPiranhajachtWeg nabij pousada PiuvalBrug pousada Rio MutumCapibarasEmoeVogel in de PantanalTocht te paardOndergelopen wegGevangen kaaimanToekan in de PantanalUitzicht vanaf het waterTranspantaneiraTuiuiu in de boomPantanalPousada in de PantanalBraziliaans meisjeFaunaVogelPantanalBrug naar pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraKaaiman aan de oeverAuto langs de wegPantanalHuis in de PantanalPousada in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindHuisje in de PantanalUitzicht PantanalBrug pousada Rio MutumVogelsRoutebord pousada Rio MutumRoutebordVervoer per kano in de PantanalLokaal huisjeCowboy in de PantanalAuto rijdend door waterVrouw aan het wassen in de rivierTapirGezin in de PantanalVis schoonmakenUitzicht pousada PiuvalTuiuiu in een Piuval boomVliegende Garça RealFlora


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães