Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


TranspantaneiraGezin in de PantanalFloraPiranhajachtKaaimanBrug pousada Rio MutumVlindersBraziliaans meisjePantanalFaunaBraziliaanse vrouw en kindPousada in de PantanalToekanFauna in de PantanalVogel in de PantanalWeg onder waterWassen in de lokale rivierLokaal huisRoutebordPantanalTuiuiu in een Piuval boomBraziliaans jongentjeTuiuiu in de boomUitzicht vanaf het waterKoeien in de weiVis schoonmakenHuis in de PantanalToekan in de PantanalOndergelopen wegBrug pousada Rio MutumFauna in de PantanalEmoeVogelHuisje in de PantanalUitzicht PantanalKoeien op de TranspantaneiraKaaimannen op de wegVrouw aan het wassen in de rivierToegangsweg TranspantaneiraPantanalVervoer per kano in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalVliegende Garça RealVrouw vangt piranhaPantanalKaaiman aan de oeverVogelsFaunaGrazend paard in de PantanalWeg onder waterCapibaraCapibaraZonsondergang PantanalDierBlauwe Ara in de boomLokaal huisjeVogelRoutebord pousada Rio MutumTapirTocht te paardKaaimanAuto rijdend door waterSnorkelen in de Sucuri RiverDier in de PantanalCapibarasBrug naar pousada Rio MutumMan varend in kanoGevangen kaaimanPousada in de PantanalCapibaraBoot aan steigerUitzicht pousada PiuvalCowboy in de PantanalAuto langs de weg


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães