Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg nabij pousada PiuvalVogelHuis in de PantanalMan varend in kanoHuisje in de PantanalVogel in de PantanalKoeien in de weiGrazend paard in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindCapibaraBraziliaans jongentjeWeg onder waterFaunaRoutebordPantanalPantanalTocht te paardVliegende Garça RealRoutebord pousada Rio MutumPantanalFaunaSnorkelen in de Sucuri RiverKaaiman aan de oeverTranspantaneiraPousada in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumPiranhajachtBraziliaans meisjeDier in de PantanalZonsondergang PantanalToekanCapibaraLokaal huisUitzicht pousada PiuvalVis schoonmakenKaaimanVrouw vangt piranhaTuiuiu in een Piuval boomAuto rijdend door waterLokaal huisjeVrouw aan het wassen in de rivierBoot aan steigerBrug pousada Rio MutumToekan in de PantanalPousada in de PantanalDierAuto langs de wegKoeien op de TranspantaneiraBlauwe Ara in de boomVogelsEmoeUitzicht PantanalFauna in de PantanalCapibarasKaaimannen op de wegTuiuiu in de boomCapibaraUitzicht vanaf het waterOndergelopen wegVogelPantanalFloraVervoer per kano in de PantanalGezin in de PantanalBrug pousada Rio MutumTapirCowboy in de PantanalFauna in de PantanalGevangen kaaimanWassen in de lokale rivierVlindersWeg onder waterToegangsweg TranspantaneiraKaaiman


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães