Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Tuiuiu in een Piuval boomUitzicht vanaf het waterKaaiman aan de oeverPousada in de PantanalCapibaraVlindersKaaimanMan varend in kanoOndergelopen wegPantanalCapibaraPantanalVogelFaunaCapibaraGrazend paard in de PantanalHuis in de PantanalTranspantaneiraVrouw aan het wassen in de rivierLokaal huisVogelBrug naar pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalBoot aan steigerEmoeWeg nabij pousada PiuvalBraziliaanse vrouw en kindTuiuiu in de boomWeg onder waterVis schoonmakenDierFaunaAuto rijdend door waterKaaimannen op de wegVogelsToegangsweg TranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraFauna in de PantanalCapibarasKoeien in de weiGevangen kaaimanLokaal huisjeToekanFloraBrug pousada Rio MutumVogel in de PantanalPantanalPantanalPiranhajachtWeg onder waterRoutebord pousada Rio MutumBlauwe Ara in de boomBraziliaans meisjeVliegende Garça RealZonsondergang PantanalFauna in de PantanalToekan in de PantanalDier in de PantanalTapirUitzicht pousada PiuvalBraziliaans jongentjeBrug pousada Rio MutumHuisje in de PantanalRoutebordAuto langs de wegSnorkelen in de Sucuri RiverCowboy in de PantanalVrouw vangt piranhaUitzicht PantanalKaaimanGezin in de PantanalPousada in de PantanalWassen in de lokale rivierTocht te paard


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães