Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VogelsBoot aan steigerZonsondergang PantanalBrug pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindTuiuiu in de boomBlauwe Ara in de boomPantanalTranspantaneiraBraziliaans jongentjeKoeien op de TranspantaneiraDierVogelWeg nabij pousada PiuvalBrug naar pousada Rio MutumPousada in de PantanalUitzicht PantanalVis schoonmakenDier in de PantanalVliegende Garça RealToegangsweg TranspantaneiraHuis in de PantanalHuisje in de PantanalFloraVrouw vangt piranhaFaunaTuiuiu in een Piuval boomUitzicht pousada PiuvalWeg onder waterKaaimanPantanalEmoePiranhajachtGezin in de PantanalGevangen kaaimanCapibaraCowboy in de PantanalWeg onder waterLokaal huisjePousada in de PantanalLokaal huisUitzicht vanaf het waterFauna in de PantanalBraziliaans meisjeVervoer per kano in de PantanalCapibaraKaaimanFaunaTocht te paardAuto rijdend door waterTapirSnorkelen in de Sucuri RiverFauna in de PantanalMan varend in kanoKaaiman aan de oeverCapibarasVogelVogel in de PantanalGrazend paard in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierToekanPantanalCapibaraAuto langs de wegVlindersPantanalRoutebordKaaimannen op de wegBrug pousada Rio MutumWassen in de lokale rivierKoeien in de weiToekan in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumOndergelopen weg


Chapada dos Guimarães

Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. De Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Met iets meer dan 12.000 inwoners, trekt het gebied toeristen aan van over de hele wereld. Een landschap dat verrast en iedereen betovert die daar is geweest.

Bezienswaardigheden
Gesticht in 1989, met een gebied van 33.000 hectare, heeft het park attracties die niet gemist mogen worden. Zoals de Bridal Veil watervallen, met een hoogte van 89 meter en de watervallen Pulo, Andorinhas en de Hells Gate Belvedere.

Restaurant tips
- Morro dos Ventos (regionaal), weg naar Campo Verde km 1,3,5.
- Estilo (portugees), Av. do Penhasco/R.17 1,5 km
- Casa Cerrado, toegangsweg naar het dorpje Guimarães

Chapada dos GuimarãesChapada dos Guimarães