Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Gevangen kaaimanWeg nabij pousada PiuvalDier in de PantanalKaaimanCapibaraPousada in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de PantanalFloraAuto rijdend door waterKoeien in de weiPousada in de PantanalUitzicht pousada PiuvalRoutebord pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeEmoeFaunaPantanalVervoer per kano in de PantanalFauna in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindBrug naar pousada Rio MutumVogelAuto langs de wegPantanalCowboy in de PantanalCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverVogelTuiuiu in een Piuval boomZonsondergang PantanalBoot aan steigerTapirVlindersDierHuis in de PantanalOndergelopen wegUitzicht vanaf het waterCapibarasPantanalWeg onder waterLokaal huisBrug pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraTuiuiu in de boomKaaimannen op de wegVogel in de PantanalFauna in de PantanalVogelsWeg onder waterWassen in de lokale rivierLokaal huisjeFaunaVrouw vangt piranhaToegangsweg TranspantaneiraTocht te paardVis schoonmakenKaaiman aan de oeverRoutebordMan varend in kanoVliegende Garça RealGrazend paard in de PantanalHuisje in de PantanalUitzicht PantanalPiranhajachtPantanalTranspantaneiraBraziliaans meisjeToekanKaaimanBlauwe Ara in de boomCapibaraGezin in de PantanalBrug pousada Rio Mutum


Campo Grande

Campo Grande is de hoofdstad van de federale staat Mato Grosso do Sul en ligt op een afstand van ongeveer 150 kilometer van Miranda, het meest bezochte gebied in het belangrijke ecologische natuurgebied de Pantanal.

De inwoners van deze stad met brede, met bomen omzoomde wegen en avenues komen uit alle delen van Brazilië, maar ook uit Paraguay en Bolivia en zelfs uit Japan en Arabië.

De grootste attractie is het Parque dos Poderes in het midden van een ecologisch gebied, waarin zich de federale regeringsgebouwen bevinden.

De stad huisvest één van de belangrijkste en complete natuurhistorische musea van het land, het Dom Bosco of Indian Museum, onderdeel van de Katholieke Universiteit van Mato Grosso do Sul. Het museum heeft een grote tentoonstelling over en gebruiksvoorwerpen van de oorspronkelijke Indiaanse stammen uit deze regio, zoals de Bororo, Xavante, Carajá en Terena stammen, verzameld door de priesters van de orde van Salesia.

bezienswaardigheden
Campo Grande heeft in het grote Parque do Prosa meren, speciale hardlooppaden, restaurants en een openlucht theater.

Het eerste gebouw van de stad, het Pensão Pimentel staat dicht bij de Noordwest spoorlijn en was van 1938 tot 1979 een hotel voor treinreizigers. Tegenwoordig is het, na volledig te zijn gerestaureerd, een cultureel centrum en het toeristen informatiecentrum compleet met bar en restaurant waar typische lokale gerechten besteld en gegeten kunnen worden.

Campo Grande heeft een dagelijkse en boeiende 'mercado central', een dagelijkse markt met verse producten uit de wijde omgeving maar waar ook 'uit de vrachtwagen gevallen' producten worden aangeboden.

In Campo Grande worden door lokale reisagenten diverse meerdaagse excursies naar de Pantanal met verblijf op een authentieke Fazenda aangeboden maar omdat alle accommodaties in de Pantanal kleinschalig zijn is het sterk aan te raden je Pantanal excursie ruim van tevoren te reserveren. Met name voor de maanden juli/augustus en september.

In Campo Grande werd in 2015 begonnen met de bouw van het grootste aquarium van Zuid Amerika. Onze laatste informatie (eind 2016) is dat dit ambitieuze project nog niet voor het publiek is opengesteld.

restaurant tips
- Costelaria do Gaúcho Gastão, Rua 14 de Julho 775
- Casa Colonial (kip), Av. Afonso Pena 3997 (Jd dos Estados)
- Cantina Romana (Italiaans), R.da Paz 237 (Jd. dos Estados)
- Fogão de Minas, R.D.Aquino 2200
- Fogo Caipira (regionaal), Rua José António Pereira 145
- Lá no Jardim (gevariëerd), R.S.Paulo 395 (S.Francisco)

Campo Grande