Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VogelWeg onder waterBlauwe Ara in de boomEmoeFloraPantanalFaunaVis schoonmakenWeg nabij pousada PiuvalUitzicht PantanalGrazend paard in de PantanalVogelsOndergelopen wegMan varend in kanoKaaimanWassen in de lokale rivierKaaimanBraziliaans meisjeHuis in de PantanalCapibaraUitzicht pousada PiuvalToekan in de PantanalZonsondergang PantanalFaunaKaaimannen op de wegBrug naar pousada Rio MutumCapibaraLokaal huisjeVogel in de PantanalAuto langs de wegVogelToegangsweg TranspantaneiraCapibarasBrug pousada Rio MutumTapirLokaal huisTocht te paardPantanalDier in de PantanalBraziliaans jongentjePiranhajachtKaaiman aan de oeverTranspantaneiraCapibaraBoot aan steigerVrouw aan het wassen in de rivierBraziliaanse vrouw en kindPantanalVlindersAuto rijdend door waterUitzicht vanaf het waterWeg onder waterVliegende Garça RealKoeien in de weiBrug pousada Rio MutumCowboy in de PantanalDierKoeien op de TranspantaneiraGezin in de PantanalVervoer per kano in de PantanalToekanFauna in de PantanalRoutebordGevangen kaaimanPantanalTuiuiu in de boomTuiuiu in een Piuval boomVrouw vangt piranhaPousada in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverPousada in de PantanalHuisje in de PantanalFauna in de PantanalRoutebord pousada Rio Mutum


Campo Grande

Campo Grande is de hoofdstad van de federale staat Mato Grosso do Sul en ligt op een afstand van ongeveer 150 kilometer van Miranda, het meest bezochte gebied in het belangrijke ecologische natuurgebied de Pantanal.

De inwoners van deze stad met brede, met bomen omzoomde wegen en avenues komen uit alle delen van Brazilië, maar ook uit Paraguay en Bolivia en zelfs uit Japan en Arabië.

De grootste attractie is het Parque dos Poderes in het midden van een ecologisch gebied, waarin zich de federale regeringsgebouwen bevinden.

De stad huisvest één van de belangrijkste en complete natuurhistorische musea van het land, het Dom Bosco of Indian Museum, onderdeel van de Katholieke Universiteit van Mato Grosso do Sul. Het museum heeft een grote tentoonstelling over en gebruiksvoorwerpen van de oorspronkelijke Indiaanse stammen uit deze regio, zoals de Bororo, Xavante, Carajá en Terena stammen, verzameld door de priesters van de orde van Salesia.

bezienswaardigheden
Campo Grande heeft in het grote Parque do Prosa meren, speciale hardlooppaden, restaurants en een openlucht theater.

Het eerste gebouw van de stad, het Pensão Pimentel staat dicht bij de Noordwest spoorlijn en was van 1938 tot 1979 een hotel voor treinreizigers. Tegenwoordig is het, na volledig te zijn gerestaureerd, een cultureel centrum en het toeristen informatiecentrum compleet met bar en restaurant waar typische lokale gerechten besteld en gegeten kunnen worden.

Campo Grande heeft een dagelijkse en boeiende 'mercado central', een dagelijkse markt met verse producten uit de wijde omgeving maar waar ook 'uit de vrachtwagen gevallen' producten worden aangeboden.

In Campo Grande worden door lokale reisagenten diverse meerdaagse excursies naar de Pantanal met verblijf op een authentieke Fazenda aangeboden maar omdat alle accommodaties in de Pantanal kleinschalig zijn is het sterk aan te raden je Pantanal excursie ruim van tevoren te reserveren. Met name voor de maanden juli/augustus en september.

In Campo Grande werd in 2015 begonnen met de bouw van het grootste aquarium van Zuid Amerika. Onze laatste informatie (eind 2016) is dat dit ambitieuze project nog niet voor het publiek is opengesteld.

restaurant tips
- Costelaria do Gaúcho Gastão, Rua 14 de Julho 775
- Casa Colonial (kip), Av. Afonso Pena 3997 (Jd dos Estados)
- Cantina Romana (Italiaans), R.da Paz 237 (Jd. dos Estados)
- Fogão de Minas, R.D.Aquino 2200
- Fogo Caipira (regionaal), Rua José António Pereira 145
- Lá no Jardim (gevariëerd), R.S.Paulo 395 (S.Francisco)

Campo Grande