Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg onder waterVogelZonsondergang PantanalPousada in de PantanalFauna in de PantanalEmoeUitzicht PantanalAuto langs de wegRoutebord pousada Rio MutumGezin in de PantanalFauna in de PantanalVervoer per kano in de PantanalCapibaraTranspantaneiraPantanalCapibarasDierPousada in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraOndergelopen wegUitzicht vanaf het waterSnorkelen in de Sucuri RiverCowboy in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraToekan in de PantanalHuisje in de PantanalLokaal huisVliegende Garça RealKaaimanPiranhajachtFloraFaunaBrug pousada Rio MutumVrouw aan het wassen in de rivierToekanGevangen kaaimanRoutebordBoot aan steigerKoeien in de weiVogel in de PantanalPantanalTocht te paardTuiuiu in de boomBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeVogelsWeg onder waterGrazend paard in de PantanalFaunaBrug pousada Rio MutumMan varend in kanoKaaiman aan de oeverKaaimannen op de wegBraziliaanse vrouw en kindVrouw vangt piranhaHuis in de PantanalLokaal huisjeAuto rijdend door waterPantanalPantanalBraziliaans meisjeKaaimanTapirBlauwe Ara in de boomCapibaraDier in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomVlindersUitzicht pousada PiuvalCapibaraVis schoonmakenVogelWeg nabij pousada PiuvalWassen in de lokale rivier


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá