Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Koeien in de weiKoeien op de TranspantaneiraGevangen kaaimanWeg onder waterCowboy in de PantanalPantanalWassen in de lokale rivierGrazend paard in de PantanalToekan in de PantanalPiranhajachtCapibaraKaaimanBrug pousada Rio MutumKaaiman aan de oeverPousada in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisjeVogelTapirUitzicht PantanalGezin in de PantanalFaunaZonsondergang PantanalVliegende Garça RealBlauwe Ara in de boomKaaimanTocht te paardAuto langs de wegFloraDier in de PantanalVlindersWeg nabij pousada PiuvalRoutebordBraziliaans meisjeHuis in de PantanalTranspantaneiraOndergelopen wegBrug pousada Rio MutumUitzicht pousada PiuvalBraziliaanse vrouw en kindToegangsweg TranspantaneiraTuiuiu in een Piuval boomLokaal huisCapibarasVrouw vangt piranhaWeg onder waterVogelsEmoeMan varend in kanoSnorkelen in de Sucuri RiverAuto rijdend door waterPousada in de PantanalVogelKaaimannen op de wegBoot aan steigerPantanalFaunaCapibaraCapibaraFauna in de PantanalPantanalDierHuisje in de PantanalFauna in de PantanalUitzicht vanaf het waterTuiuiu in de boomVogel in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierVis schoonmakenVervoer per kano in de PantanalPantanalToekanBraziliaans jongentje


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá