Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Gezin in de PantanalFloraKaaiman aan de oeverSnorkelen in de Sucuri RiverBrug pousada Rio MutumHuisje in de PantanalLokaal huisUitzicht vanaf het waterKoeien in de weiTapirPiranhajachtFaunaKaaimannen op de wegHuis in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumVrouw vangt piranhaCapibaraTranspantaneiraPantanalVliegende Garça RealBlauwe Ara in de boomPousada in de PantanalUitzicht PantanalKaaimanVogelZonsondergang PantanalBraziliaans jongentjeWeg onder waterAuto langs de wegUitzicht pousada PiuvalWassen in de lokale rivierFauna in de PantanalGevangen kaaimanWeg nabij pousada PiuvalVrouw aan het wassen in de rivierTuiuiu in een Piuval boomVervoer per kano in de PantanalCapibaraVis schoonmakenDier in de PantanalFaunaTuiuiu in de boomKoeien op de TranspantaneiraTocht te paardVogelOndergelopen wegToekanPantanalBoot aan steigerPousada in de PantanalCapibaraAuto rijdend door waterVogelsPantanalVogel in de PantanalDierCapibarasGrazend paard in de PantanalLokaal huisjeCowboy in de PantanalBrug pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindVlindersKaaimanWeg onder waterEmoeBrug naar pousada Rio MutumToekan in de PantanalRoutebordBraziliaans meisjeToegangsweg TranspantaneiraMan varend in kanoPantanalFauna in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá