Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


PantanalHuis in de PantanalVervoer per kano in de PantanalBraziliaans jongentjeVlindersKoeien in de weiHuisje in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindBlauwe Ara in de boomToekan in de PantanalLokaal huisRoutebordUitzicht vanaf het waterBrug naar pousada Rio MutumVis schoonmakenVrouw vangt piranhaTocht te paardDierTapirVogelFloraGevangen kaaimanBraziliaans meisjeTranspantaneiraPiranhajachtPousada in de PantanalFaunaZonsondergang PantanalMan varend in kanoCowboy in de PantanalBrug pousada Rio MutumFaunaOndergelopen wegWeg onder waterCapibaraToekanWassen in de lokale rivierUitzicht PantanalKaaimanWeg onder waterTuiuiu in een Piuval boomVogelsGrazend paard in de PantanalDier in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBrug pousada Rio MutumLokaal huisjeVogelVliegende Garça RealPantanalPousada in de PantanalAuto rijdend door waterFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalToegangsweg TranspantaneiraAuto langs de wegPantanalCapibarasRoutebord pousada Rio MutumTuiuiu in de boomVogel in de PantanalPantanalFauna in de PantanalKaaimanVrouw aan het wassen in de rivierKaaiman aan de oeverKaaimannen op de wegUitzicht pousada PiuvalGezin in de PantanalBoot aan steigerEmoeCapibaraCapibara


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá