Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Toegangsweg TranspantaneiraPiranhajachtDierVogelAuto langs de wegFauna in de PantanalUitzicht pousada PiuvalFaunaVogel in de PantanalCapibaraBrug naar pousada Rio MutumPousada in de PantanalAuto rijdend door waterCapibaraVrouw vangt piranhaLokaal huisTuiuiu in een Piuval boomVogelTuiuiu in de boomVlindersKaaiman aan de oeverVliegende Garça RealToekanWeg onder waterPantanalDier in de PantanalVogelsBraziliaanse vrouw en kindKoeien in de weiBlauwe Ara in de boomMan varend in kanoHuis in de PantanalZonsondergang PantanalKaaimanCowboy in de PantanalEmoeTocht te paardKaaimannen op de wegCapibaraPantanalWeg onder waterPantanalToekan in de PantanalVervoer per kano in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumFauna in de PantanalKaaimanPantanalWeg nabij pousada PiuvalBraziliaans jongentjeVis schoonmakenOndergelopen wegBrug pousada Rio MutumCapibarasRoutebordGevangen kaaimanTranspantaneiraGrazend paard in de PantanalBraziliaans meisjeHuisje in de PantanalPousada in de PantanalBrug pousada Rio MutumFaunaWassen in de lokale rivierVrouw aan het wassen in de rivierUitzicht PantanalFloraUitzicht vanaf het waterLokaal huisjeSnorkelen in de Sucuri RiverBoot aan steigerKoeien op de TranspantaneiraGezin in de PantanalTapir


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá