Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Man varend in kanoVlindersBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans meisjeCapibaraVis schoonmakenHuisje in de PantanalVogelsLokaal huisVliegende Garça RealWeg onder waterKaaimannen op de wegSnorkelen in de Sucuri RiverWassen in de lokale rivierPantanalVervoer per kano in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraPantanalFaunaBrug pousada Rio MutumAuto rijdend door waterGrazend paard in de PantanalGevangen kaaimanPiranhajachtFauna in de PantanalKaaimanCapibaraZonsondergang PantanalEmoeVrouw vangt piranhaTranspantaneiraCapibaraCapibarasHuis in de PantanalVogelPousada in de PantanalDierRoutebord pousada Rio MutumVogel in de PantanalTuiuiu in de boomWeg nabij pousada PiuvalFloraPantanalTapirWeg onder waterOndergelopen wegPousada in de PantanalKaaiman aan de oeverBlauwe Ara in de boomUitzicht vanaf het waterVogelDier in de PantanalCowboy in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomBoot aan steigerToekanVrouw aan het wassen in de rivierToegangsweg TranspantaneiraRoutebordKoeien in de weiToekan in de PantanalFaunaUitzicht pousada PiuvalGezin in de PantanalAuto langs de wegBrug pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindBraziliaans jongentjeTocht te paardLokaal huisjeKaaimanPantanalFauna in de PantanalUitzicht Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá