Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Uitzicht vanaf het waterWeg onder waterVlindersRoutebord pousada Rio MutumFauna in de PantanalTuiuiu in de boomCapibarasVogelVogel in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindTocht te paardEmoeUitzicht PantanalAuto rijdend door waterPousada in de PantanalPantanalKaaimanGrazend paard in de PantanalKoeien in de weiHuisje in de PantanalBlauwe Ara in de boomCapibaraCowboy in de PantanalDierKoeien op de TranspantaneiraVliegende Garça RealWassen in de lokale rivierKaaiman aan de oeverWeg onder waterBrug naar pousada Rio MutumPousada in de PantanalVis schoonmakenPiranhajachtUitzicht pousada PiuvalBrug pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumVogelsVrouw vangt piranhaMan varend in kanoCapibaraTranspantaneiraKaaimannen op de wegToekan in de PantanalAuto langs de wegTapirVervoer per kano in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierFauna in de PantanalToekanPantanalTuiuiu in een Piuval boomBoot aan steigerLokaal huisjeKaaimanGezin in de PantanalBraziliaans meisjeHuis in de PantanalGevangen kaaimanCapibaraWeg nabij pousada PiuvalFaunaBraziliaans jongentjePantanalVogelPantanalFaunaZonsondergang PantanalRoutebordToegangsweg TranspantaneiraFloraLokaal huisOndergelopen wegDier in de PantanalSnorkelen in de Sucuri River


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá