Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Kaaiman aan de oeverBoot aan steigerOndergelopen wegTuiuiu in een Piuval boomVrouw vangt piranhaPiranhajachtVliegende Garça RealTapirWeg onder waterWeg onder waterFaunaVrouw aan het wassen in de rivierVogel in de PantanalZonsondergang PantanalFauna in de PantanalPousada in de PantanalBrug pousada Rio MutumHuis in de PantanalEmoeDierToekan in de PantanalFloraCapibaraToegangsweg TranspantaneiraUitzicht pousada PiuvalVogelKaaimanVlindersKoeien in de weiBraziliaans jongentjePantanalBrug naar pousada Rio MutumRoutebordBraziliaans meisjeGevangen kaaimanKaaimanBrug pousada Rio MutumAuto langs de wegVervoer per kano in de PantanalDier in de PantanalLokaal huisSnorkelen in de Sucuri RiverPantanalGrazend paard in de PantanalCapibaraMan varend in kanoPantanalToekanTuiuiu in de boomKoeien op de TranspantaneiraHuisje in de PantanalPousada in de PantanalVogelGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalBraziliaanse vrouw en kindLokaal huisjeTocht te paardFauna in de PantanalCowboy in de PantanalFaunaCapibaraWassen in de lokale rivierCapibarasPantanalBlauwe Ara in de boomVis schoonmakenUitzicht vanaf het waterAuto rijdend door waterKaaimannen op de wegVogelsTranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumUitzicht Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá