Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaans meisjeBlauwe Ara in de boomPiranhajachtKoeien in de weiOndergelopen wegVrouw vangt piranhaFauna in de PantanalFloraDier in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalVogelCowboy in de PantanalHuis in de PantanalUitzicht vanaf het waterPantanalPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverPousada in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraCapibaraFauna in de PantanalTuiuiu in de boomKaaimanBrug pousada Rio MutumRoutebord pousada Rio MutumVliegende Garça RealGezin in de PantanalLokaal huisjeGrazend paard in de PantanalBrug pousada Rio MutumEmoeCapibarasRoutebordVis schoonmakenWeg nabij pousada PiuvalBrug naar pousada Rio MutumPantanalMan varend in kanoTuiuiu in een Piuval boomFaunaPousada in de PantanalZonsondergang PantanalCapibaraCapibaraTocht te paardKaaimannen op de wegKaaimanVogelsLokaal huisWassen in de lokale rivierFaunaUitzicht pousada PiuvalHuisje in de PantanalAuto rijdend door waterVogel in de PantanalToekanAuto langs de wegKaaiman aan de oeverWeg onder waterPantanalWeg onder waterTranspantaneiraGevangen kaaimanTapirBraziliaans jongentjeBraziliaanse vrouw en kindDierUitzicht PantanalVlindersVogelBoot aan steigerVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá