Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Auto rijdend door waterCowboy in de PantanalFauna in de PantanalAuto langs de wegSnorkelen in de Sucuri RiverGrazend paard in de PantanalFloraTuiuiu in een Piuval boomBraziliaans jongentjePousada in de PantanalPantanalOndergelopen wegHuis in de PantanalBraziliaans meisjeZonsondergang PantanalCapibaraBrug pousada Rio MutumHuisje in de PantanalDier in de PantanalBoot aan steigerCapibaraVliegende Garça RealWassen in de lokale rivierPantanalUitzicht PantanalVogel in de PantanalKaaiman aan de oeverMan varend in kanoVlindersVogelVrouw aan het wassen in de rivierGezin in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumUitzicht pousada PiuvalDierBlauwe Ara in de boomToegangsweg TranspantaneiraPiranhajachtEmoeLokaal huisjePantanalKaaimanFaunaLokaal huisRoutebord pousada Rio MutumPantanalKaaimannen op de wegPousada in de PantanalVervoer per kano in de PantanalFaunaKoeien in de weiRoutebordToekanKoeien op de TranspantaneiraVogelsVis schoonmakenUitzicht vanaf het waterKaaimanVrouw vangt piranhaCapibarasCapibaraWeg onder waterToekan in de PantanalTapirTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalWeg onder waterGevangen kaaimanFauna in de PantanalTuiuiu in de boomVogelTocht te paardBraziliaanse vrouw en kind


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá