Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vervoer per kano in de PantanalLokaal huisjeDier in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalKoeien in de weiTranspantaneiraPiranhajachtTocht te paardToekanCapibarasGrazend paard in de PantanalPantanalVis schoonmakenUitzicht vanaf het waterKoeien op de TranspantaneiraUitzicht PantanalUitzicht pousada PiuvalGevangen kaaimanPousada in de PantanalToekan in de PantanalWassen in de lokale rivierEmoeMan varend in kanoBraziliaanse vrouw en kindFloraZonsondergang PantanalWeg onder waterPantanalKaaimanToegangsweg TranspantaneiraBrug pousada Rio MutumCapibaraBraziliaans meisjeTapirRoutebord pousada Rio MutumFaunaSnorkelen in de Sucuri RiverVrouw aan het wassen in de rivierHuisje in de PantanalVogelKaaiman aan de oeverFauna in de PantanalHuis in de PantanalAuto langs de wegVrouw vangt piranhaTuiuiu in de boomVogelBlauwe Ara in de boomAuto rijdend door waterRoutebordWeg onder waterDierGezin in de PantanalFaunaTuiuiu in een Piuval boomBrug naar pousada Rio MutumCapibaraLokaal huisKaaimannen op de wegCapibaraKaaimanCowboy in de PantanalPousada in de PantanalVogelsFauna in de PantanalBrug pousada Rio MutumOndergelopen wegVlindersPantanalPantanalBraziliaans jongentjeVogel in de PantanalBoot aan steigerVliegende Garça Real


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá