Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


PantanalKoeien in de weiWeg onder waterPantanalTapirVogelsVogelKaaimannen op de wegRoutebordLokaal huisjeVrouw vangt piranhaVogelUitzicht PantanalLokaal huisBlauwe Ara in de boomSnorkelen in de Sucuri RiverUitzicht pousada PiuvalTuiuiu in een Piuval boomTuiuiu in de boomRoutebord pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindPousada in de PantanalWeg onder waterCapibaraKoeien op de TranspantaneiraBraziliaans jongentjeDierVogel in de PantanalFauna in de PantanalVlindersBraziliaans meisjeHuisje in de PantanalHuis in de PantanalTranspantaneiraPiranhajachtMan varend in kanoUitzicht vanaf het waterToekanCapibaraZonsondergang PantanalPantanalFloraEmoeVrouw aan het wassen in de rivierKaaimanGevangen kaaimanTocht te paardToegangsweg TranspantaneiraFaunaGrazend paard in de PantanalCapibarasFaunaVliegende Garça RealBoot aan steigerBrug pousada Rio MutumFauna in de PantanalVis schoonmakenPousada in de PantanalWassen in de lokale rivierBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumKaaimanAuto rijdend door waterToekan in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalDier in de PantanalCowboy in de PantanalOndergelopen wegKaaiman aan de oeverVervoer per kano in de PantanalPantanalAuto langs de wegCapibaraGezin in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá