Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VlindersFauna in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalBlauwe Ara in de boomTocht te paardTranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraFauna in de PantanalHuis in de PantanalCapibarasToekanToegangsweg TranspantaneiraVis schoonmakenWeg onder waterBoot aan steigerDier in de PantanalVrouw vangt piranhaMan varend in kanoHuisje in de PantanalPantanalUitzicht vanaf het waterTuiuiu in de boomFloraRoutebordBrug pousada Rio MutumLokaal huisjePousada in de PantanalOndergelopen wegGezin in de PantanalTapirGevangen kaaimanBraziliaanse vrouw en kindCowboy in de PantanalUitzicht PantanalWassen in de lokale rivierAuto rijdend door waterZonsondergang PantanalVliegende Garça RealBrug naar pousada Rio MutumKoeien in de weiVogelWeg onder waterPantanalToekan in de PantanalAuto langs de wegFaunaTuiuiu in een Piuval boomVervoer per kano in de PantanalGrazend paard in de PantanalCapibaraRoutebord pousada Rio MutumPiranhajachtVogel in de PantanalEmoeCapibaraPantanalBrug pousada Rio MutumKaaimanKaaimanLokaal huisKaaimannen op de wegVrouw aan het wassen in de rivierCapibaraFaunaBraziliaans jongentjePantanalVogelPousada in de PantanalVogelsSnorkelen in de Sucuri RiverKaaiman aan de oeverDierBraziliaans meisjeUitzicht pousada Piuval


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá