Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vis schoonmakenBrug pousada Rio MutumDierHuisje in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalFauna in de PantanalCapibaraUitzicht PantanalEmoeVogelTocht te paardGezin in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomUitzicht pousada PiuvalPantanalPantanalUitzicht vanaf het waterAuto rijdend door waterPousada in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierCapibaraLokaal huisjeVogelTapirBoot aan steigerKaaimanGrazend paard in de PantanalVrouw vangt piranhaWeg onder waterRoutebordMan varend in kanoTuiuiu in de boomVogel in de PantanalToekanBlauwe Ara in de boomFloraPantanalKaaiman aan de oeverWassen in de lokale rivierOndergelopen wegDier in de PantanalAuto langs de wegBraziliaanse vrouw en kindToekan in de PantanalVervoer per kano in de PantanalCapibarasKoeien in de weiBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisVliegende Garça RealBraziliaans meisjeSnorkelen in de Sucuri RiverFauna in de PantanalVlindersPantanalKaaimannen op de wegWeg onder waterPiranhajachtToegangsweg TranspantaneiraZonsondergang PantanalFaunaBraziliaans jongentjeGevangen kaaimanCowboy in de PantanalBrug pousada Rio MutumFaunaHuis in de PantanalCapibaraTranspantaneiraPousada in de PantanalKaaimanKoeien op de TranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumVogels


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá