Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Kaaiman aan de oeverVrouw vangt piranhaFauna in de PantanalWeg onder waterKaaimannen op de wegFaunaHuis in de PantanalVis schoonmakenCapibaraToekan in de PantanalVogelGezin in de PantanalVlindersRoutebord pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindBoot aan steigerCapibaraMan varend in kanoVogelUitzicht vanaf het waterLokaal huisjeEmoeCapibaraKoeien in de weiPantanalVogelsBraziliaans jongentjeRoutebordGrazend paard in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomKaaimanBraziliaans meisjeLokaal huisVrouw aan het wassen in de rivierVliegende Garça RealFauna in de PantanalTuiuiu in de boomDierOndergelopen wegTocht te paardAuto rijdend door waterPantanalWassen in de lokale rivierSnorkelen in de Sucuri RiverPiranhajachtToekanGevangen kaaimanPousada in de PantanalFloraKaaimanTapirPantanalBlauwe Ara in de boomPantanalWeg onder waterUitzicht pousada PiuvalKoeien op de TranspantaneiraAuto langs de wegCowboy in de PantanalBrug pousada Rio MutumUitzicht PantanalZonsondergang PantanalVogel in de PantanalDier in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraBrug pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalCapibarasFaunaWeg nabij pousada PiuvalPousada in de PantanalHuisje in de PantanalTranspantaneira


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá