Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CapibaraKaaimanOndergelopen wegBraziliaans meisjeUitzicht vanaf het waterTocht te paardBraziliaans jongentjePantanalRoutebordGevangen kaaimanMan varend in kanoFauna in de PantanalKaaimanHuis in de PantanalDier in de PantanalGezin in de PantanalWassen in de lokale rivierFaunaDierVrouw vangt piranhaVis schoonmakenPousada in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumTranspantaneiraLokaal huisjeVogelBrug pousada Rio MutumZonsondergang PantanalTuiuiu in een Piuval boomFloraFaunaBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealSnorkelen in de Sucuri RiverToekanWeg nabij pousada PiuvalAuto langs de wegWeg onder waterLokaal huisWeg onder waterBraziliaanse vrouw en kindToekan in de PantanalHuisje in de PantanalVogelsUitzicht PantanalCapibaraCapibarasPantanalToegangsweg TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalEmoeFauna in de PantanalCowboy in de PantanalGrazend paard in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierTapirAuto rijdend door waterPiranhajachtPousada in de PantanalPantanalRoutebord pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraBlauwe Ara in de boomPantanalVogel in de PantanalVlindersKaaimannen op de wegKoeien in de weiCapibaraTuiuiu in de boomBoot aan steigerVogelKaaiman aan de oeverUitzicht pousada Piuval


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá