Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumVlindersGrazend paard in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumUitzicht pousada PiuvalAuto langs de wegCapibarasTuiuiu in een Piuval boomVrouw vangt piranhaFaunaCapibaraPiranhajachtTranspantaneiraTuiuiu in de boomKaaimannen op de wegVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de PantanalPantanalLokaal huisjeOndergelopen wegGevangen kaaimanVogelHuisje in de PantanalAuto rijdend door waterSnorkelen in de Sucuri RiverZonsondergang PantanalPousada in de PantanalKoeien in de weiUitzicht vanaf het waterRoutebordFauna in de PantanalVogelCapibaraTocht te paardBoot aan steigerVis schoonmakenCapibaraLokaal huisBraziliaans meisjeEmoeWeg onder waterCowboy in de PantanalBrug pousada Rio MutumWeg onder waterGezin in de PantanalUitzicht PantanalBlauwe Ara in de boomKaaimanBraziliaans jongentjeToekanVogelsPantanalDierMan varend in kanoFauna in de PantanalFaunaDier in de PantanalPantanalTapirKaaiman aan de oeverToegangsweg TranspantaneiraHuis in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindVervoer per kano in de PantanalVliegende Garça RealVogel in de PantanalWassen in de lokale rivierKoeien op de TranspantaneiraKaaimanBrug pousada Rio MutumPantanalFloraWeg nabij pousada Piuval


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá