Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg nabij pousada PiuvalFauna in de PantanalVlindersFauna in de PantanalUitzicht vanaf het waterWassen in de lokale rivierBrug pousada Rio MutumCapibaraUitzicht pousada PiuvalVis schoonmakenRoutebord pousada Rio MutumLokaal huisTapirVervoer per kano in de PantanalWeg onder waterGevangen kaaimanPousada in de PantanalBrug pousada Rio MutumTocht te paardKaaimanVrouw vangt piranhaVogelHuisje in de PantanalHuis in de PantanalRoutebordWeg onder waterVogelsCapibaraEmoePantanalPantanalKoeien op de TranspantaneiraLokaal huisjeBoot aan steigerVogelCapibaraFaunaToekanZonsondergang PantanalBraziliaans meisjePousada in de PantanalKaaimanBlauwe Ara in de boomGrazend paard in de PantanalAuto rijdend door waterCowboy in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierBrug naar pousada Rio MutumAuto langs de wegVogel in de PantanalMan varend in kanoOndergelopen wegSnorkelen in de Sucuri RiverFaunaPantanalTranspantaneiraUitzicht PantanalTuiuiu in de boomPiranhajachtTuiuiu in een Piuval boomKoeien in de weiToekan in de PantanalCapibarasKaaimannen op de wegGezin in de PantanalKaaiman aan de oeverBraziliaanse vrouw en kindDierBraziliaans jongentjeDier in de PantanalFloraToegangsweg TranspantaneiraPantanalVliegende Garça Real


4-daagse lodge Cristalino Jungle Lodge

de Cristalino Jungle Lodge is één van de mooiste en beste verblijfplaatsen in het Amazonegebied. Gelegen in een eigen natuurgebied, aan de (de naam zegt het al) kristalheldere Cristalino rivier is deze lodge een waar paradijs. De Lodge ligt in het zuidelijke deel van het Amazonewoud nabij Alta Floresta en is per vliegtuig alleen vanuit Cuiabá in Mato Grosso te bereiken. De lodge heeft een eigen stuk regenwoud en grenst aan het veel grotere Cristalino State Park en het Brazilian Airforce reserve. Of je nu komt voor de rust, de vlinders, pijlstaartgifkikkers, de bijzondere vogels of de inheemse zoogdieren als de spinaap of de tapir, je zult je hier zeker niet vervelen. Op de wandelingen word je begeleid door lokale gidsen die elk vogelgeluidje kennen en hun uiterste best doen om je zoveel mogelijk van het woud en haar inwoners te laten zien. Vaak gaat naast deze lokale gids ook een Amerikaanse of Engelse wetenschapper mee. Ieder jaar komen biologen, ornithologen en bosonderzoekers naar Cristalino om hun onderzoeken te doen én om de bezoekers van veel inhoudelijke informatie te voorzien. Een betere plek om het Amazonewoud te leren kennen is nauwelijks denkbaar. Je overnacht in bungalows met ensuite badkamer. Er zijn twee typen kamers: standard en VIP. In totaal is er plaats voor maximaal 40 gasten. De Lodge heeft 4 exclusieve VIP bungalows, 2 hoofdgebouwen, beide met 4 kamers, privébadkamer, warm water, en ventilatoren. Ook zijn er 2 gebouwen met slaapzalen, allebei hebben ze 5 kamers met tweepersoonsbedden, en douches verwarmd door zonne energie. Als openbare ruimtes zijn er een gemeenschappelijke huiskamer, eetzaal, een bar, een bibliotheek en een dakterras. Zwemmen kan vanaf het drijvende platform in de Cristalino rivier. Het restaurant serveert prima Braziliaanse maaltijden.

Behalve wandelingen staan ook boottochten en een zonsopgang vanaf de 50 meter hoge vogeltoren op het programma. Ook kan je kayakken, zwemmen in de rivier of vanuit de observatiepost tapirs en pecari's spotten. De stichting Cristalino beschermt niet alleen het gelijknamige natuurreservaat maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van de regio door onder meer een school te steunen. De lodge is zo milieuvriendelijk mogelijk opgezet.

programma
onderstaand dagprogramma is een suggestie. De lokale gidsen kunnen het programma naar jouw wensen aanpassen. Cristalino Jungle Lodge wil dan ook graag bij reservering weten waar je interesse naar uitgaat: vlinders, vogels, dierenleven, trails, etc.

dag 1
aankomst in Alta Floresta en transfer naar Cristalino. Na aankomst een introductie van de lodge en word je naar je accommodatie begeleid. Rest van de dag ter vrije besteding om de lodge en de omgeving te leren kennen.

dag 2
na het ontbijt een trekking door het woud naar de 50 meter hoge Canopy Tower. Vanaf hier loop je over een loopbrug tussen en boven de boomtoppen en zie je apen, papagaaien en kleurige vogels. Na de canopy volgen we de Ficus Trail die eindigt bij een gigantische Ficusboom. Na de lunch lopen we over de Taboca Trail door een gebied dat in het regenseizoen onderloopt, hier leven veel apen waaronder de howler (brulaap), de capucijner en de monniksaap.
Diner en overnachting in de lodge.

dag 3
na het ontbijt lopen we naar het Saleiro House, een rustiek boomhuis midden in het reservaat. De aarde in dit gebied is rijk aan mineralen en wordt veelvuldig bezocht door grote woudzoogdieren als de Tapir, de Pekary (soort zwijn), reuzen miereneter en de tamandoea (boom miereneter).
Na de lunch een boottocht stroomopwaarts om de Brazil Nut trail te lopen waar gigantische Brazil Nut bomen voorkomen. Op de terugweg kan je desgewenst meevaren met een kano of rustig in de boot blijven zitten en genieten van de imposante omgeving.
Diner en overnachting in de lodge.

dag 4
na het ontbijt een korte trekking over de Tapiri Trail waar we zeker de slingeraap, het symbool van de Cristalino Lodge zullen zien. Transfer naar Alta Floresta waar de lunch wordt gebruikt en verder naar de luchthaven voor de vlucht naar Cuiabá.

accommodatie in Cuiabá
omdat de vlucht vanaf Cuiabá in de ochtend vertrekt is het in bijna alle gevallen noodzakelijk dat je de nacht ervoor in Cuiabá verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van een accommodatie!

populair
de Cristalino Jungle Lodge is de laatste jaren erg populair onder toeristen en wordt steeds populairder bij onderzoekers en biologen. Wij raden je aan je reis naar Cristalino in een zo vroeg mogelijk stadium te plannen.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs per persoon 
bij 2 personen

4 dagen op aanvraag
5 dagen op aanvraag

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Cristalino Jungle Lodgelodge Cristalino Jungle Lodgelodge Cristalino Jungle Lodge