Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Uitzicht vanaf het waterPantanalCapibaraPantanalBraziliaans jongentjeEmoeGrazend paard in de PantanalHuis in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindFloraWassen in de lokale rivierGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalUitzicht pousada PiuvalGevangen kaaimanPantanalVogelKaaimanAuto langs de wegWeg onder waterVogelsCowboy in de PantanalVervoer per kano in de PantanalVlindersBraziliaans meisjePiranhajachtCapibaraPantanalTuiuiu in een Piuval boomZonsondergang PantanalCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverOndergelopen wegVogelTranspantaneiraRoutebordKaaimannen op de wegFaunaFauna in de PantanalFaunaLokaal huisjePousada in de PantanalBlauwe Ara in de boomToegangsweg TranspantaneiraMan varend in kanoCapibarasHuisje in de PantanalBrug pousada Rio MutumFauna in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraWeg onder waterVrouw vangt piranhaVis schoonmakenKaaimanTuiuiu in de boomBoot aan steigerLokaal huisVliegende Garça RealDierVogel in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierAuto rijdend door waterBrug naar pousada Rio MutumToekan in de PantanalKoeien in de weiKaaiman aan de oeverUitzicht PantanalDier in de PantanalTocht te paardPousada in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumTapirToekanBrug pousada Rio Mutum


4-daagse lodge Refúgio Ecológico Caiman

Refúgio Ecológico Caiman was onderdeel van een Britse maatschappij die de Noroeste do Brasil Railway aanlegde welke door de Pantanal loopt richting Bolivia.
In de jaren '40 van de vorige eeuw werd de Refúgio gekocht door de rijke familie Klabin en in de 70'er jaren werden 7000 hectare (van de totaal 53.000 ha) tot reservaat gemaakt.
Sindsdien worden op dat gedeelte een speciaal ras koeien gefokt en werd een lodge met alle moderne voorzieningen gebouwd. De wandelingen vanuit de lodge zijn onder leiding van specialisten, die de bezoekers ook meenemen om paard te rijden, boottochten te maken en wandelingen organiseren door de velden en bossen om onderweg de vele dieren zoals miereneters, apen, kaaimannen en reigers te zien. Caiman bestaat uit drie lodges welke op korte afstand van elkaar liggen, en kan maximaal 40 gasten herbergen. Er zijn een restaurant, lees- en TV- zaal en een zwembad. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar hebben wel airco, een plafondventilator en badkamer met douche en toilet.

In de Caiman Lodge hebben tussen 31 mei en 15 november de 4- en 5-daagse excursies vaste aankomstdagen, donderdag en zondag.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Campo Grande, verwelkoming en transfer naar de Caiman Ecological Refuge. Als je voor een huurauto hebt gekozen haal je deze op bij de verhuurbalie en gaat op weg over de BR226 naar Miranda.
Aankomst in de lodge, verwelkoming en kamertoewijzing. In de middag maak je een trekking in de omgeving van de lodge. Na het diner maak je een nachttour om dieren te spotten.

dag 2, 3 (4)
afhankelijk van het schema waarin je bent ingedeeld samen met de andere gasten van de pousada, ga je in deze dagen de natuur en cultuur van de Pantanal in de omgeving van de Rio Abobral ontdekken. Je maakt dagelijks twee excursies, en komt tussen de excursies terug naar de pousada voor een voedzame lunch.
Op het programma staan een wandeltocht, een fotosafari in een 4x4 truck, vissen op piranha, paardrijden, een boottocht over de Abobral en een nachtelijke excursie op zoek naar kaaimannen. Ontbijt, lunch en diner gebruik je steeds in de pousada, drankjes zijn hierbij niet inbegrepen.

Dag 4 (5)
alweer tijd om te vertrekken! Afhankelijk van de tijd van je vlucht zal je al direct na het ontbijt of in de loop van de ochtend moeten vertrekken om de ongeveer 350 kilometer terug naar Campo Grande te rijden. Je levert je huurauto in en meld je bij de incheckbalie voor je vlucht.

accommodatie in Campo Grande
afhankelijk van je vluchttijden kan het zijn dat je de nacht voor of na deze excursie in een hotel in Campo Grande zult moeten verblijven. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

  selfdrive transfers
4 dagen 1274 1414
5 dagen 1686 1810

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Refúgio Ecológico Caimanlodge Refúgio Ecológico Caimanlodge Refúgio Ecológico Caiman