Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vrouw vangt piranhaFloraWeg onder waterUitzicht pousada PiuvalBlauwe Ara in de boomGevangen kaaimanPantanalVogel in de PantanalCapibaraTapirVervoer per kano in de PantanalMan varend in kanoCapibaraTuiuiu in de boomHuisje in de PantanalDier in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalKaaiman aan de oeverHuis in de PantanalBrug pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterKaaimanLokaal huisjeTuiuiu in een Piuval boomFaunaPousada in de PantanalGezin in de PantanalPiranhajachtKaaimanAuto langs de wegPousada in de PantanalUitzicht PantanalCapibaraBraziliaanse vrouw en kindCowboy in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierDierKoeien in de weiFaunaCapibarasGrazend paard in de PantanalTocht te paardPantanalToekanRoutebordPantanalVogelBrug naar pousada Rio MutumToekan in de PantanalPantanalRoutebord pousada Rio MutumKaaimannen op de wegVis schoonmakenFauna in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBraziliaans jongentjeLokaal huisFauna in de PantanalWeg onder waterVogelsWassen in de lokale rivierBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealTranspantaneiraZonsondergang PantanalOndergelopen wegVogelVlindersBoot aan steigerBraziliaans meisjeEmoeAuto rijdend door water


4-daagse lodge Refúgio Ecológico Caiman

Refúgio Ecológico Caiman was onderdeel van een Britse maatschappij die de Noroeste do Brasil Railway aanlegde welke door de Pantanal loopt richting Bolivia.
In de jaren '40 van de vorige eeuw werd de Refúgio gekocht door de rijke familie Klabin en in de 70'er jaren werden 7000 hectare (van de totaal 53.000 ha) tot reservaat gemaakt.
Sindsdien worden op dat gedeelte een speciaal ras koeien gefokt en werd een lodge met alle moderne voorzieningen gebouwd. De wandelingen vanuit de lodge zijn onder leiding van specialisten, die de bezoekers ook meenemen om paard te rijden, boottochten te maken en wandelingen organiseren door de velden en bossen om onderweg de vele dieren zoals miereneters, apen, alligators en reigers te zien. Caiman bestaat uit drie lodges welke op korte afstand van elkaar liggen, en kan maximaal 40 gasten herbergen. Er zijn een restaurant, lees- en TV- zaal en een zwembad. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar hebben wel airco, een plafondventilator en badkamer met douche en toilet.

Caiman is alleen tussen 9 juni en 8 september geopend voor individuele reizigers. De overige periode van het jaar kunnen alleen groepen terecht. Caiman heeft pakketten van 4 of 5 dagen met vaste aankomstdagen.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Campo Grande, verwelkoming en transfer naar de Caiman Ecological Refuge. Als je voor een huurauto hebt gekozen haal je deze op bij de verhuurbalie en gaat op weg over de BR226 naar Miranda.
Aankomst in de lodge, verwelkoming en kamertoewijzing. In de middag maak je een trekking in de omgeving van de lodge. Na het diner maak je een nachttour om dieren te spotten.

dag 2, 3 (4)
afhankelijk van het schema waarin je bent ingedeeld samen met de andere gasten van de pousada, ga je in deze dagen de natuur en cultuur van de Pantanal in de omgeving van de Rio Abobral ontdekken. Je maakt dagelijks twee excursies, en komt tussen de excursies terug naar de pousada voor een voedzame lunch.
Op het programma staan een wandeltocht, een fotosafari in een 4x4 truck, vissen op piranha, paardrijden, een boottocht over de Abobral en een nachtelijke excursie op zoek naar kaaimannen. Ontbijt, lunch en diner gebruik je steeds in de pousada, drankjes zijn hierbij niet inbegrepen.

Dag 4 (5)
alweer tijd om te vertrekken! Afhankelijk van de tijd van je vlucht zal je al direct na het ontbijt of in de loop van de ochtend moeten vertrekken om de ongeveer 350 kilometer terug naar Campo Grande te rijden. Je levert je huurauto in en meld je bij de incheckbalie voor je vlucht.

accommodatie in Campo Grande
afhankelijk van je vluchttijden kan het zijn dat je de nacht voor of na deze excursie in een hotel in Campo Grande zult moeten verblijven. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

opening
Refúgio Ecológico Caiman is voor individuele reizigers alleen geopend van 7 juni - 9 september. In de overige periodes is de lodge alleen boekbaar voor groepen.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs landarrangement 2019
Refúgio Ecológico Caiman
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Refúgio Ecológico CaimandagenVertrek1-pers.kamer2-pers.kamer
Baiazinha zonder transfers4donderdag28111406
Baiazinha selfdrive4donderdag29941498
Baiazinha met transfer4donderdag33751688
Baiazinha zonder transfers5zondag37471874
Baiazinha selfdrive5zondag39761989
Baiazinha met transfer5zondag43122156
Baiazinha zonder transfers8donderdag of zondag65563279
Baiazinha selfdrive8donderdag of zondag69243462
Baiazinha met transfer8donderdag of zondag71213561
Preservation fee per persoon8181

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Refúgio Ecológico Caimanlodge Refúgio Ecológico Caimanlodge Refúgio Ecológico Caiman