Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Fauna in de PantanalUitzicht PantanalToekan in de PantanalTapirRoutebordBraziliaanse vrouw en kindBraziliaans meisjePantanalPantanalWeg onder waterTuiuiu in een Piuval boomHuis in de PantanalLokaal huisVogel in de PantanalVrouw vangt piranhaKoeien op de TranspantaneiraDierKaaimanLokaal huisjeToegangsweg TranspantaneiraUitzicht vanaf het waterPiranhajachtKoeien in de weiDier in de PantanalTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumCapibaraCapibarasKaaiman aan de oeverTocht te paardCowboy in de PantanalGevangen kaaimanPantanalVis schoonmakenVogelOndergelopen wegEmoeUitzicht pousada PiuvalFauna in de PantanalVervoer per kano in de PantanalBlauwe Ara in de boomBraziliaans jongentjeCapibaraCapibaraBrug naar pousada Rio MutumPantanalAuto langs de wegVogelVrouw aan het wassen in de rivierFaunaKaaimanPousada in de PantanalWassen in de lokale rivierSnorkelen in de Sucuri RiverVogelsTuiuiu in de boomKaaimannen op de wegGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalBoot aan steigerVlindersHuisje in de PantanalToekanPousada in de PantanalFaunaBrug pousada Rio MutumWeg onder waterMan varend in kanoGrazend paard in de PantanalZonsondergang PantanalVliegende Garça RealFloraRoutebord pousada Rio MutumAuto rijdend door water


4-daagse lodge Pousada Xaraés

Pousada Xaraés ligt op een afstand van 340 km. vanaf Campo Grande en 140 km. vanaf Corumbá. De Pousada ligt aan de Estrada Parque in het hart van de Pantanal en is gedurende het droge seizoen via de Estrada Parque te bereiken, in het regenseizoen per boot. Ook is het mogelijk gedurende het hele jaar een airtaxi te nemen naar de eigen airstrip van Xaraés.
Pousada Xaraés heeft 17 geriefelijke kamers en heeft, ondanks de redelijke grootte, de authenticiteit en rust van een fazenda weten te behouden.
Naast Xaraés ligt, van dezelfde eigenaren, de Nossa Senhora do Carmo Fazenda, waar de bezoekers kunnen deelnemen aan het echte boerenleven van de Pantaneiros, en vanwaar excursies als birdwatching, paardrijden en een 4WD safari vertrekken. Xaraés steunt het Hyacinth Macaw Project ter bescherming van het dierenleven. Voor de bezoekers is het mogelijk om gedurende een dag (of meerdere dagen) met de biologen mee te werken/kijken tijdens hun onderzoeken.
Naast bovengenoemde zaken beschikt Xaraés over een restaurant, leeshoek en een verfrissend zwembad.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Campo Grande, en nadat je je bagage van de band hebt gehaald loop je naar de balie van de autoverhuur om je huurauto in ontvangst te nemen of wordt je opgewacht door onze lokale agent voor de transfer. De rit naar Xaraés voert over de BR226, die direct al na de luchthaven begint, en duurt tot aan Buraco de Araras waar je de auto parkeert bij de politiepost en je door Xaraés wordt opgehaald.
Na aankomst check je in, installeert je in je toegewezen kamer en heb je vrije tijd om de omgeving te verkennen of eventueel te zwemmen. Diner en overnachting.

dag 2, 3, (4)
afhankelijk van het schema waarin je bent ingedeeld samen met de andere gasten van de pousada, ga je in deze dagen de natuur en cultuur van de Pantanal in de omgeving van de Rio Abobral ontdekken. Je maakt dagelijks twee excursies, en komt tussen de excursies terug naar de pousada voor een voedzame lunch.
Op het programma staan een wandeltocht, een fotosafari in een 4x4 truck, vissen op piranha, paardrijden, een boottocht over de Abobral en een nachtelijke excursie op zoek naar kaaimannen. Ontbijt, lunch en diner gebruik je steeds in de pousada, drankjes zijn hierbij niet inbegrepen.

dag 4, (5)
alweer tijd om te vertrekken! Afhankelijk van de tijd van je vlucht zal je al direct na het ontbijt of in de loop van de ochtend moeten vertrekken om de ongeveer 350 kilometer terug naar Campo Grande te rijden. Je levert je huurauto in en meld je bij de incheckbalie voor je vlucht.

accommodatie in Campo Grande
afhankelijk van je vluchttijden kan het zijn dat je de nacht voor of na deze excursie in een hotel in Campo Grande zult moeten verblijven. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

  selfdrive met transfers
3 dagen 320 577
4 dagen 462 703
5 dagen 529 753

In de maanden juli en augustus geldt een hoogseizoentoeslag

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Pousada Xaraéslodge Pousada Xaraéslodge Pousada Xaraés