Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VogelBraziliaans meisjeMan varend in kanoVlindersPantanalBrug naar pousada Rio MutumPousada in de PantanalKaaimannen op de wegWeg onder waterPiranhajachtPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverVrouw vangt piranhaUitzicht vanaf het waterVogelCapibaraEmoeVervoer per kano in de PantanalToekanBoot aan steigerFloraKaaimanVliegende Garça RealLokaal huisZonsondergang PantanalRoutebordLokaal huisjeFaunaGrazend paard in de PantanalDierFaunaDier in de PantanalKoeien in de weiAuto langs de wegTapirBlauwe Ara in de boomKaaimanCapibaraVogelsFauna in de PantanalCapibarasTocht te paardWassen in de lokale rivierRoutebord pousada Rio MutumVrouw aan het wassen in de rivierHuisje in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindVis schoonmakenBraziliaans jongentjeGezin in de PantanalToekan in de PantanalGevangen kaaimanTranspantaneiraPantanalToegangsweg TranspantaneiraHuis in de PantanalTuiuiu in de boomUitzicht PantanalAuto rijdend door waterBrug pousada Rio MutumWeg onder waterCowboy in de PantanalKaaiman aan de oeverCapibaraVogel in de PantanalUitzicht pousada PiuvalPantanalBrug pousada Rio MutumPousada in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomFauna in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalKoeien op de TranspantaneiraOndergelopen weg


4-daagse lodge Pousada Santa Clara

Pousada Santa Clara is een onderdeel van de al meer dan 30 jaar bestaande Fazenda Santa Clara, een boerderij op 1700 hectare aan de Rio Abobral.
Anders dan veel lodges ligt Santa Clara niet ver van de grens met Bolivia aan de Estrada Parque die loopt van Buraco das Piranhas naar Corumba, een prachtige regio die nog niet door toeristen is overlopen. Ook anders is dat écht avontuurlijke reizigers op deze pousada kunnen kamperen op het uitgestrekte terrein.
In 2003 is de pousada helemaal gerenoveerd en zijn een 11-tal kamers met privé faciliteiten gebouwd, waar voorheen alleen slaapzalen tot 8 personen beschikbaar waren.

Santa Clara: een eenvoudige boerderij/pousada maar een unieke ervaring in de overweldigende natuur van de Pantanal!

dag 1
nadat je je bagage van de band hebt gehaald meld je je bij de balie van de autoverhuurmaatschappij om het contract in te vullen en je auto in ontvangst te nemen (VW Gol 1.0 of gelijkwaardig).
De luchthaven ligt aan de goede kant van Campo Grande zodat je in korte tijd al op de BR262 bent die helemaal tot aan Corumbá bij de Boliviaanse grens gaat.
In een goede 6 uur rijd je via Aquidauana naar Buraco das Piranhas waar je de auto parkeert bij de politiepost vanwaar Santa Clara je komt ophalen om per 4x4 truck of via de rivier naar de Pousada te gaan.
Je checkt in bij de receptie, krijgt je kamer toegewezen en hebt de rest van de middag de tijd om je te oriënteren en van de natuur te genieten. Even verkoelen in het zwembad kan natuurlijk ook! Diner en overnachting.

dag 2, 3
afhankelijk van het schema waarin je bent ingedeeld samen met de andere gasten van de pousada, ga je in deze dagen de natuur en cultuur van de Pantanal in de omgeving van de Rio Abobral ontdekken. Je maakt dagelijks twee excursies, en komt tussen de excursies terug naar de pousada voor een voedzame lunch.
Op het programma staan een wandeltocht, een fotosafari in een 4x4 truck, vissen op piranha, paardrijden, een boottocht over de Abobral en een nachtelijke excursie op zoek naar kaaimannen. Ontbijt, lunch en diner gebruik je steeds in de pousada, drankjes zijn hierbij niet inbegrepen.

dag 4
afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht -dit zal meestal in de middag zijn- vertrek je na het ontbijt of in de loop van de ochtend terug naar Campo Grande. De totale rit zal zo'n 6,5-7 uur duren (reken wat langer in het regenseizoen) zodat je ruim voor je vluchttijd zult moeten afreizen.

verblijfsduur
wanneer je minder tijd hebt kan je ervoor kiezen deze excursie in 3 dagen te doen.

accommodatie in Campo Grande
afhankelijk van je vluchttijden kan het zijn dat je de nacht voor of na deze excursie in een hotel in Campo Grande zult moeten verblijven. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

zonder huurauto
deze excursie kan natuurlijk ook met transfers worden uitgevoerd wanneer je niet liever zelf achter het stuur kruipt. Prijzen voor deze vorm van transport op aanvraag.

slaapzaal of kamperen
Santa Clara is uitermate geschikt voor kleine groepjes welke gezamenlijk op een slaapzaal tot maximaal 8 personen kunnen verblijven. Prijzen hiervoor én voor eventueel kamperen zijn op aanvraag.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

aankomst en vertrek
door de vrij lange reistijd van/naar Campo Grande is het noodzakelijk dat je zo vroeg mogelijk aankomt en zo laat mogelijk vertrekt. Wanneer je vlucht later dan 12.00 aankomt en eerder dan 12.00 vertrekt zal je een overnachting in Campo Grande moeten maken. Wij helpen je graag met het maken van die reservering.

Indicatieprijs per persoon 
bij 2 personen 

  selfdrive met transfers
3 dagen 510 768
4 dagen 572 813
5 dagen 658 882

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Pousada Santa Claralodge Pousada Santa Claralodge Pousada Santa Clara