Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


FaunaLokaal huisKoeien op de TranspantaneiraCapibaraToegangsweg TranspantaneiraAuto langs de wegWeg onder waterUitzicht pousada PiuvalDierVliegende Garça RealVogelsVogelKaaimannen op de wegKoeien in de weiRoutebordTuiuiu in de boomGevangen kaaimanTuiuiu in een Piuval boomTranspantaneiraBraziliaans jongentjeRoutebord pousada Rio MutumCowboy in de PantanalToekanVogel in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindHuis in de PantanalVlindersVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de PantanalVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomTocht te paardWassen in de lokale rivierGrazend paard in de PantanalDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumFaunaPantanalPantanalPiranhajachtKaaimanLokaal huisjeUitzicht PantanalGezin in de PantanalKaaimanPantanalCapibaraKaaiman aan de oeverFauna in de PantanalPousada in de PantanalCapibarasBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans meisjeBrug pousada Rio MutumTapirVervoer per kano in de PantanalBoot aan steigerOndergelopen wegSnorkelen in de Sucuri RiverAuto rijdend door waterPousada in de PantanalCapibaraHuisje in de PantanalFloraWeg onder waterFauna in de PantanalUitzicht vanaf het waterZonsondergang PantanalVogelMan varend in kanoEmoeVis schoonmakenWeg nabij pousada PiuvalPantanal


4-daagse lodge Pousada Santa Clara

Pousada Santa Clara is een onderdeel van de al meer dan 30 jaar bestaande Fazenda Santa Clara, een boerderij op 1700 hectare aan de Rio Abobral.
Anders dan veel lodges ligt Santa Clara niet ver van de grens met Bolivia aan de Estrada Parque die loopt van Buraco das Piranhas naar Corumba, een prachtige regio die nog niet door toeristen is overlopen. Ook anders is dat écht avontuurlijke reizigers op deze pousada kunnen kamperen op het uitgestrekte terrein.
In 2003 is de pousada helemaal gerenoveerd en zijn een 11-tal kamers met privé faciliteiten gebouwd, waar voorheen alleen slaapzalen tot 8 personen beschikbaar waren.

Santa Clara: een eenvoudige boerderij/pousada maar een unieke ervaring in de overweldigende natuur van de Pantanal!

dag 1
nadat je je bagage van de band hebt gehaald meld je je bij de balie van de autoverhuurmaatschappij om het contract in te vullen en je auto in ontvangst te nemen (Fiat Palio 1.0 of gelijkwaardig).
De luchthaven ligt aan de goede kant van Campo Grande zodat je in korte tijd al op de BR262 bent die helemaal tot aan Corumbá bij de Boliviaanse grens gaat.
In een goede 6 uur rijd je via Aquidauana en Miranda naar Buraco das Piranhas waar je afslaat naar de Estrada Parque, een onverharde weg die je na ongeveer 22 kilometer bij de privé oprijweg naar Santa Clara brengt.
Je checkt in bij de receptie, krijgt je kamer toegewezen en hebt de rest van de middag de tijd om je te oriënteren en van de natuur te genieten. Even verkoelen in het zwembad kan natuurlijk ook! Diner en overnachting.

dag 2, 3
afhankelijk van het schema waarin je bent ingedeeld samen met de andere gasten van de pousada, ga je in deze dagen de natuur en cultuur van de Pantanal in de omgeving van de Rio Abobral ontdekken. Je maakt dagelijks twee excursies, en komt tussen de excursies terug naar de pousada voor een voedzame lunch.
Op het programma staan een wandeltocht, een fotosafari in een 4x4 truck, vissen op piranha, paardrijden, een boottocht over de Abobral en een nachtelijke excursie op zoek naar kaaimannen. Ontbijt, lunch en diner gebruik je steeds in de pousada, drankjes zijn hierbij niet inbegrepen.

dag 4
afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht -dit zal meestal in de middag zijn- vertrek je na het ontbijt of in de loop van de ochtend terug naar Campo Grande. De totale rit zal zo'n 6,5-7 uur duren (reken wat langer in het regenseizoen) zodat je ruim voor je vluchttijd zult moeten afreizen.

verblijfsduur
wanneer je minder tijd hebt kan je ervoor kiezen deze excursie in 3 dagen te doen.

accommodatie in Campo Grande
afhankelijk van je vluchttijden kan het zijn dat je de nacht voor of na deze excursie in een hotel in Campo Grande zult moeten verblijven. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

zonder huurauto
deze excursie kan natuurlijk ook met transfers worden uitgevoerd wanneer je niet liever zelf achter het stuur kruipt. Prijzen voor deze vorm van transport op aanvraag.

slaapzaal of kamperen
Santa Clara is uitermate geschikt voor kleine groepjes welke gezamenlijk op een slaapzaal tot maximaal 8 personen kunnen verblijven. Prijzen hiervoor én voor eventueel kamperen zijn op aanvraag.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs landarrangement 2019
Pousada Santa Clara
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Pousada Santa ClaradagenVertrek1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer
Santa Clara 1 zonder transfers3dagelijks398341341
Santa Clara 1 selfdrive3dagelijks561403379
Santa Clara 1 met transfers3dagelijks1242765672
Santa Clara 2 zonder transfers4dagelijks431374374
Santa Clara 2 selfdrive4dagelijks634453425
Santa Clara 2 met transfers4dagelijks1275798705
Santa Clara 3 zonder transfers5dagelijks501449449
Santa Clara 3 selfdrive5dagelijks742542510
Santa Clara 3 met transfers5dagelijks1346873780

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.