Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Koeien in de weiFaunaBrug pousada Rio MutumVogelPiranhajachtDierCapibaraKaaiman aan de oeverHuisje in de PantanalMan varend in kanoPantanalGezin in de PantanalFaunaPantanalBraziliaanse vrouw en kindTuiuiu in de boomWeg onder waterHuis in de PantanalKaaimanVliegende Garça RealPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverAuto rijdend door waterBraziliaans jongentjeAuto langs de wegCowboy in de PantanalFauna in de PantanalTocht te paardTapirCapibarasBraziliaans meisjeVogel in de PantanalWeg onder waterFauna in de PantanalLokaal huisTuiuiu in een Piuval boomKoeien op de TranspantaneiraPousada in de PantanalUitzicht pousada PiuvalVrouw vangt piranhaWassen in de lokale rivierFloraDier in de PantanalBoot aan steigerGrazend paard in de PantanalCapibaraWeg nabij pousada PiuvalVis schoonmakenUitzicht PantanalOndergelopen wegToekanPousada in de PantanalKaaimannen op de wegBrug pousada Rio MutumVlindersTranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierPantanalLokaal huisjeVogelZonsondergang PantanalBrug naar pousada Rio MutumCapibaraKaaimanToegangsweg TranspantaneiraGevangen kaaimanVogelsBlauwe Ara in de boomToekan in de PantanalUitzicht vanaf het waterEmoeRoutebord


4-daagse lodge Barra Mansa Lodge

De Barra Mansa ranch bestaat sinds 1940 toen Aniceto Rondon het land erfde van zijn familie. Zijn vrouw Jandyra was een groot liefhebber van kunst, muziek en gedichten en koos een prachtige plek voor de boerderij, in een bocht van de Rio Negro.
De rustige en unieke locatie kreeg, naast de familie, al snel meer en meer bezoekers en in 1996 besloot de kleinzoon van Aniceto om de ranch om te toveren tot lodge met de kenmerkende Pantanalian gastvrijheid.

Barra Mansa ligt aan de Rio Negro in een deel van de Pantanal waarvan men zegt dat het het mooiste is van het gebied. Baaien, zoetwater meren, beken, ondergelopen vlaktes, oever vegetatie, wildlife, kleurige vogels in een ecosysteem dat zich constant transformeert.

In Barra Mansa heb je de beschikking over een restaurant, een rustplek met hangmatten, TV, een winkeltje, bibliotheek, WiFi. De eenvoudige kamers hebben een warme douche, plafondventilator en airconditioning.
Er is accommodatie voor 17 gasten in 2- en 4-persoonskamers maar er is ook een apart staand huisje met een woonkamer en twee slaapkamers, ideaal voor een gezien of groep vrienden.

Barra Mansa is per 4x4 te bereiken van mei t/m oktober, de andere maanden kan alleen per vliegtuigje.

dag 1
bij aankomst op de luchthaven van Campo Grande staat je chauffeur al op je te wachten en rijdt je in een kleine vijf uur naar de lodge.
De eerste kilometers over de goed begaanbare BR262, daarna afslaand naar een dirtroad waar je Pantanal avontuur gaat beginnen.

Afhankelijk van de tijd van aankomst op Barra Mansa maak je die middag nog een excursie of is het al tijd voor de avondmaaltijd.

dag 2, 3
deze dagen maak je diverse excursies waarbij je moet denken aan paardrijden, birdwatching, een safari in een open 4x4 truck, lichte trekking, kanoën, vissen, meehelpen bij het werk op de boerderij. Klik hieronder voor de volledige lijst en de beschrijvingen.
Ontbijt, lunch en diner gebruik je steeds op de Fazenda.

Opmerking: omdat het overdag erg warm kan zijn worden de meeste excursies vroeg in de ochtend en later in de middag gemaakt.

dag 4
na het ontbijt is het alweer tijd voor de ongeveer 5 uur durende transfer naar Campo Grande waar je op je vliegtuig stapt voor je volgende bestemming of terugreis naar huis.

aankomst en vertrek
door de lange transfertijd van/naar Campo Grande is het noodzakelijk dat je zo vroeg mogelijk aankomt en zo laat mogelijk vertrekt. Wanneer je vlucht later dan 12.00 aankomt en eerder dan 12.00 vertrekt zal je een overnachting in Campo Grande moeten maken. Wij helpen je graag met het maken van die reservering.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

transfer per vliegtuigje
prijzen hiervoor zijn op aanvraag

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon bij 2 personen

3 dagen € 1116
4 dagen € 1356
5 dagen € 1656

In de maanden juni t/m oktober geldt een hoogseizoen toeslag.

 

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Barra Mansa Lodgelodge Barra Mansa Lodgelodge Barra Mansa Lodgelodge Barra Mansa Lodgelodge Barra Mansa Lodge