Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Auto rijdend door waterPantanalBlauwe Ara in de boomFloraFauna in de PantanalUitzicht vanaf het waterWeg onder waterCapibaraRoutebordVogelsKoeien in de weiEmoeFauna in de PantanalKaaiman aan de oeverBoot aan steigerTapirVervoer per kano in de PantanalToekan in de PantanalDier in de PantanalPantanalTuiuiu in een Piuval boomWeg nabij pousada PiuvalKaaimanWassen in de lokale rivierPiranhajachtFaunaCapibarasBrug pousada Rio MutumGezin in de PantanalPantanalUitzicht PantanalWeg onder waterDierKaaimannen op de wegMan varend in kanoVogelCowboy in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumToekanGrazend paard in de PantanalGevangen kaaimanPantanalVogelVogel in de PantanalLokaal huisjeTranspantaneiraPousada in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraSnorkelen in de Sucuri RiverKaaimanZonsondergang PantanalCapibaraToegangsweg TranspantaneiraBraziliaans jongentjePousada in de PantanalCapibaraHuisje in de PantanalAuto langs de wegUitzicht pousada PiuvalFaunaVlindersTocht te paardBraziliaans meisjeVliegende Garça RealTuiuiu in de boomHuis in de PantanalLokaal huisBraziliaanse vrouw en kindVrouw vangt piranhaRoutebord pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumVis schoonmakenOndergelopen wegVrouw aan het wassen in de rivier


4-daagse lodge Pousada Piuval

de Piuval Lodge bevindt zich op 110 km van Cuiabá en op 10 km van Poconé in de staat Mato Grosso, en ontleent zijn naam aan de uitbundige bloeiende roze bloesem Piuval bomen welke in grote getale op het landgoed staan. Het is de eerste Lodge langs de Transpantaneira Highway welke even buiten Poconé begint. De lodge is gesitueerd in een gebied van 7000 hectare grond in een van de mooiste landschappen in de Pantanal. Bezoekers kunnen hier de overvloed en verscheidenheid van flora en fauna van de Pantanal observeren en ervaren. De lodge heeft 12 gastkamers met airconditioning en plafondventilatoren, privébadkamer en openslaande ramen welke voor verse lucht zorgen. Het halfopen restaurant serveert typische gerechten van de Pantanal. Vrijetijdsfaciliteiten zijn aanwezig in de vorm van een zwembad, volleybalveld en een speelplaats. Daarnaast is Piuval een werkende fazenda zodat het leven van alledag van dichtbij meegemaakt kan worden.

dag 1
aankomst in Ciuabá, verwelkoming en transfer naar de lodge via Poconé waar de onverharde Transpantaneira Highway begint.
Aankomst in de lodge, verwelkoming en kamertoewijzing. In de middag een eerste kennismaking met de omgeving van de lodge. In de avond ga je kaaimannen spotten.

dag 2
als je het niet erg vind om vroeg op te staan, kan je omstreeks 05.00 uur een trekking bij zonsopkomst maken en genieten van de vogels en andere dieren die wakker worden. Na het ontbijt maak je een paardrijtocht door de omgeving.
In de namiddag maak je een tocht per kano waarbij je op piranha gaat vissen en genieten van de gloedvolle zonsondergang.

dag 3
in de ochtend maak je een tweede paardrijtocht of kanotocht, afhankelijk van je voorkeur. In de middag maak je een fotosafari over de Transpantaneira.

dag 4
na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Cuiabá voor je volgende bestemming of een andere lodge in de Pantanal.

verlengen
het verblijf in Pousada Piuval is uiteraard te verlengen met één of meer dagen maar kan ook uitstekend worden gecombineerd met een andere lodge of een excursie naar de Chapada dos Guimarães.

accommodatie in Cuiabá
omdat de ophaal- en terugkomsttijd in Cuiabá rond het middaguur is is het niet noodzakelijk een overnachting in Cuiabá te maken. Wél is dit noodzakelijk wanneer je vlucht laat in Cuiabá aankomt.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Opmerking: het is mogelijk om tijdens het verblijf een dagexcursie naar Porto Jofre te maken om de jaguar te spotten. Prijs hiervoor op aanvraag.

Indicatieprijs
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

3 dagen 627
4 dagen 829
5 dagen 1032

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Pousada Piuvallodge Pousada Piuvallodge Pousada Piuvallodge Pousada Piuvallodge Pousada Piuvallodge Pousada Piuvallodge Pousada Piuval