Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Tuiuiu in de boomDierBrug pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalWeg onder waterKaaiman aan de oeverCowboy in de PantanalWeg onder waterHuisje in de PantanalCapibaraBraziliaanse vrouw en kindGrazend paard in de PantanalOndergelopen wegFauna in de PantanalWassen in de lokale rivierCapibarasVervoer per kano in de PantanalToekanTranspantaneiraPantanalPiranhajachtBrug pousada Rio MutumMan varend in kanoUitzicht PantanalKaaimanVliegende Garça RealVis schoonmakenKaaimannen op de wegGezin in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomToekan in de PantanalAuto rijdend door waterTapirHuis in de PantanalUitzicht pousada PiuvalVogel in de PantanalBraziliaans jongentjePantanalUitzicht vanaf het waterFauna in de PantanalBoot aan steigerPousada in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisLokaal huisjeToegangsweg TranspantaneiraRoutebordTocht te paardVrouw vangt piranhaRoutebord pousada Rio MutumZonsondergang PantanalDier in de PantanalPantanalPantanalAuto langs de wegBraziliaans meisjeVogelVogelsFaunaCapibaraKaaimanPousada in de PantanalCapibaraGevangen kaaimanFaunaVrouw aan het wassen in de rivierEmoeVogelBlauwe Ara in de boomFloraSnorkelen in de Sucuri RiverVlindersKoeien in de wei


4-daagse lodge Fazenda Pouso Alegre

Pouso Alegre ligt in het park van de Transpantaneira Highway met een eigen -ongeplaveide- toegangsweg van ca. 5 kilometer lang. De Pousada is onderdeel van een rundvee boerderij die gerund wordt volgens de tradities van de Pantanal.
De lodge heeft 13 appartementen uitgerust met plafondventilator en badkamer. Vijf nieuwere appartementen hebben air conditioning. Je kunt talloze attracties van de Pantanal tijdens uitstapjes bezoeken op korte afstand. Dieren als alligators, capivaras, apen, sucuris, herten en veel vogels kunnen in hun wilde en natuurlijke omgeving worden gezien.
Pouso Allegre is een eenvoudig onderkomen maar wel één van de weinige in de Pantanal welke je in direct kontakt brengt met het eenvoudige boerenleven. De Pousada wordt gerund door de bijzonder vriendelijke Dona Maria.

Dag 1
bij aankomst op de luchthaven van Cuiabá wordt je opgehaald en wordt je eerst over een asfaltweg naar Poconé gereden, waar de Transpantaneira Highway begint. Je rijd nog ongeveer 25 kilometer over deze onverharde weg tot je bij de afslag naar Pouso Alegre komt.
Afhankelijk van het tijdstip van aankomst wordt er geluncht, even een korte rustperiode en in de middag een eerste wandel excursie over het landgoed van Pouso Alegre.

Dag 2,3,4
deze dagen staan in het teken van het ontdekken van de Pantanal. Iedere dag worden er twee excursies gemaakt onder leiding van ervaren gidsen. Je moet hierbij denken aan paardrijden, kanovaren, birding, op piranha vissen, kaaimannen spotten.

Tijdens de excursies zal je veel wildlife zien, denk daarbij aan kaaiman, capivara, neusbeer, wolf, hert, ocelot, en natuurlijk ontelbaar veel vogels waar het gebied ronjd Pouso Alegre om bekend staat.
Op dag 4 word je weer teruggebracht naar Cuiabá, luchthaven of hotel.

aankomst en vertrek
door de vrij  lange transfertijd van/naar Cuiabá is het raadzaam dat je zo vroeg mogelijk aankomt en zo laat mogelijk vertrekt. Wanneer je vlucht later dan 12.00 aankomt en eerder dan 12.00 vertrekt is een overnachting in Cuiabá aan te raden. Wij helpen je graag met het maken van die reservering.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen

3 dagen € 999
4 dagen € 1310

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Fazenda Pouso Alegrelodge Fazenda Pouso Alegrelodge Fazenda Pouso Alegre