Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VogelVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomCapibaraWeg nabij pousada PiuvalVis schoonmakenPantanalUitzicht PantanalKaaimanVliegende Garça RealFauna in de PantanalPiranhajachtLokaal huisjeTapirTocht te paardBrug naar pousada Rio MutumPousada in de PantanalToekanPantanalBoot aan steigerHuis in de PantanalKaaiman aan de oeverFaunaVogel in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverWassen in de lokale rivierZonsondergang PantanalKoeien op de TranspantaneiraTuiuiu in de boomFaunaHuisje in de PantanalWeg onder waterTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumOndergelopen wegDierGezin in de PantanalVlindersCapibarasKoeien in de weiAuto rijdend door waterToegangsweg TranspantaneiraPantanalToekan in de PantanalGevangen kaaimanAuto langs de wegGrazend paard in de PantanalBraziliaans meisjeKaaimannen op de wegCapibaraRoutebordMan varend in kanoUitzicht pousada PiuvalRoutebord pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalLokaal huisPousada in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindPantanalFauna in de PantanalEmoeTuiuiu in een Piuval boomKaaimanCowboy in de PantanalCapibaraVogelFloraVrouw aan het wassen in de rivierBrug pousada Rio MutumDier in de PantanalUitzicht vanaf het waterVogelsBraziliaans jongentjeWeg onder water


6-daagse excursie Selfdrive Zuid Pantanal

Je maakt tijdens deze selfdrive kennis met de wondere natuurwereld van de Pantanal, ook wel eens 'terra de ninguem' (niemandsland) genoemd. De Pantanal is een half open tropisch gebied dat jaarlijks in het regenseizoen (okt tot maart) grote delen van de Pantanal onder water zet. Water en zon, een droomcombinatie dus voor een weelderige plantengroei en een schitterende biotoop voor de meest fascinerende dieren van onze aardbol. 270 verschillende vogelsoorten waaronder de papegaai, toekan, ibis, kingfisher, colibri, jabiru-ooievaar enz. In waterpoelen en rivieren leven ontzettend veel kaaimannen, reuze rivierotters en piranhas, (ooit al eens gevist op piranhas? Wel, dat zal je op deze reis dan zeker doen!) Verder treffen we er anacondas, iguana's, miereneters, capibara (grootse knaagdier ter wereld) en apen aan. En last but not least, de Pantanal biedt ons de beste kans ter wereld om er de jaguar tegen het lijf te lopen! De Pantanal, zeer rijk aan gras of graasgronden, bezit samen met Argentinië de grootste veestapel van het continent.

Dag 1
aankomst op het vliegveld van Campo Grande, waar je je huurauto in ontvangst neemt. Je begint aan de reis door het mooie landschap, uitgestrekte suikerrietvelden en grote kuddes vee. Omdat het vliegveld aan de rand van de stad ligt rij je eenvoudig de stad uit en bevind je in korte tijd in gemoedelijke dorpjes over in dit deel van Brazilië goede wegen. Uitgestrekte landerijen en cowboys zijn gedurende de rit je uitzicht. Je verblijft de komende nachten in pousada Moinho de Vento in Bonito.

Dag 2
vanochtend meldt je je - na eventueel overleg met onze lokale agent - op de plaats vanwaar je naar de Rio da Prata rijdt. Aankomst na ca. 40 minuten, gevolgd door een korte briefing. Vervolgens rijdt je een stukje per truck naar een plaats vanwaar je een korte wandeling door het woud maakt om daarna stroomafwaarts de rivier af te drijven, een drijftocht van ca. 1,5 uur door extreem helder water. Na afloop rij je weer terug naar Bonito en is de middag ter vrije besteding.

Dag 3
na het ontbijt stap je in de auto om naar het noorden te rijden, een rit van ca. 150 kilometer waarvan de laatste 35 km. over een ongeplaveide weg langs uitgestrekte graaslanden en door bossen naar Fazenda Baia Grande. Totale rijtijd ca. 2,5 uur. Onderweg heb je voldoende tijd om te stoppen bij Boca da Onça, waar het de moeite waard is een wandeling te maken langs de 14 watervallen van dit natuurgebied. Diner en overnachting.

Dag 4, 5
je hebt twee volle dagen de tijd om het unieke eco-systeem en de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken tijdens wandelingen, paardrijtochten en gemotoriseerde kano, begeleid door een expert gids. Je verblijft op basis van volpension.

Dag 6
na het ontbijt rij je terug naar Campo Grande, een rit van ca. 200 kilometer over overwegend goede wegen. Je levert de huurauto in op de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa of volgende bestemming in Brazilië.

beste reistijd
de beste maanden om deze selfdrive te maken zijn van april t/m november. In de overige maanden is het regenseizoen waardoor wegen minder goed begaanbaar zijn en er minder dieren te zien zijn.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs landarrangement 2019
Selfdrive Zuid Pantanal
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Selfdrive Zuid Pantanal1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
5 dagen / 4 nachten
2 nachten Bonito / 2 nachten Pantanal924601572541
Toeslag auto cat. F 6532n.v.t.n.v.t.
6 dagen / 5 nachten
3 nachten Bonito / 2 nachten Pantanal1024659618579
2 nachten Bonito / 3 nachten Pantanal1225794762727
Toeslag auto cat. F7839n.v.t.n.v.t.
Extra excursies in Bonito
Halve dag excursie Gruta Azul22222222
Halve dag excursie Snorkeling Rio Sucuri75757575
Halve dag excursie Buraco das Araras29292929
Snorkeling Lagoa Misteriosa (mei tot aug)100100100100

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Selfdrive Zuid Pantanalmeerdaagse excursie Selfdrive Zuid Pantanal