Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada in de PantanalEmoeVogelsTranspantaneiraBrug naar pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumCowboy in de PantanalVis schoonmakenCapibarasBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalBoot aan steigerBlauwe Ara in de boomAuto langs de wegVogelFauna in de PantanalUitzicht vanaf het waterTocht te paardHuis in de PantanalWassen in de lokale rivierWeg onder waterPantanalFloraAuto rijdend door waterToekanPantanalDierFaunaKoeien op de TranspantaneiraGrazend paard in de PantanalToekan in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalKaaimanRoutebord pousada Rio MutumVogelKaaimanCapibaraFaunaZonsondergang PantanalGevangen kaaimanVervoer per kano in de PantanalTapirCapibaraUitzicht PantanalLokaal huisGezin in de PantanalTuiuiu in de boomPantanalRoutebordVogel in de PantanalMan varend in kanoKaaiman aan de oeverWeg onder waterCapibaraBraziliaans jongentjeKaaimannen op de wegUitzicht pousada PiuvalOndergelopen wegLokaal huisjeTuiuiu in een Piuval boomBraziliaans meisjeKoeien in de weiPantanalPiranhajachtDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumHuisje in de PantanalVlindersVrouw vangt piranhaVliegende Garça RealPousada in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverVrouw aan het wassen in de rivierToegangsweg Transpantaneira


5-daagse excursie Selfdrive Mato Grosso Highlands

de Chapada dos Guimarães is een hoogvlakte precies in het hart van Latijns Amerika op 70 kilometer afstand van de hoofdstad van Mato Grosso, Cuiabá. De Chapada vormt de natuurlijke grens tussen het Amazonegebied en de laagvlakte van de Pantanal en is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Latijns Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 487(!) watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden.
Een groot deel van de hoogvlakte, om precies te zijn bijna 6000 km², is beschermd natuurgebied. Daarvan is 3300 km² Nationaal Park en 2600 km² natuurreservaat. Qua vegetatie behoort de Chapada tot de ‘cerrado’ (Braziliaanse boomsavanne), het ideale leefgebied voor een groot aantal diersoorten, waaronder roofdieren als jaguar en panter, miereneters, opossums, neusbeertjes, gordeldieren, de manenwolf, herten en diverse hagedissen- en apensoorten, waaronder de leguaan en de brulaap. De streek kent 38 endemische diersoorten, vnl. vogels. Een bekende loopvogel is de emoe. Deze rijkdom aan wild, planten met vruchten en altijd stromend water trok al duizenden jaren geleden indianenvolkeren aan. Maar liefst 46 archeologische vindplaatsen, diverse met rotstekeningen of inscripties, getuigen van dat verleden.
Tijdens deze selfdrive verblijf je ook twee nachten in Nobres, het Bonito van de Noord Pantanal.
De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!
Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de rivieren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water constant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito.
Je bent van harte uitgenodigd!

dag 1
aankomst op de luchthaven van Cuiabá, ophalen van je huurauto en op weg naar de Chapada dos Guimarães, een rit van ongeveer twee uur.
Je verblijft de komende nachten in Pousada Vento do Sul, een gezellig onderkomen in het centrum van het gezellige dorpje. De rest van de dag is ter eigen besteding, ga zeker in het centrum eten en genieten van het dagelijks leven op het dorpsplein.

dag 2
na het ontbijt naar het Caminho das Águas in het Parque Nacional. De Caminho wordt gevormd door o.a. Rio de Sete Setembro in een serie van kleine watervallen welke hun oorsprong allemaal in het park vinden. Bezoek aan een zandstenen grot, de Casa da Pedra. Hierna een wandeling van 3 kilometer die ons langs veel watervallen leidt: Pulo, Degrau, Prainha, Hidromassagem en Andorinhas. Aan het einde van de wandeling stoppen we bij de 86 meter hoge waterval Véu da Noiva, waar we een typische regionale lunch 'Galinha com arroiz' zullen gebruiken (niet inbegrepen). Aan het einde van de middag retour naar de Pousada voor overnachting.

dag 3
na het ontbijt rij je op je gemak naar Nobres waar je een excursie gaat maken, snorkelen in de rivieren Aquarium en Rio Salobra. In de middag maak je de lichte Lagoa das Araras trekking.
Overnachten doe je in de gezellige pousada Rota das Águas in het gehucht Bom Jardim op een afstand van ongeveer 20 kilometer van Nobres.

dag 4
je maakt vandaag een excursie van een halve dag naar de Serra Azul waterval en je gaat floaten in een van de kraakheldere rivieren. Overnachting is wederom in Rota das Águas, waar je zeker de geel/blauwe huis ara zult ontmoeten.

dag 5
afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht vertrek je na ontbijt of lunch naar Cuiabá waar je de huurauto inlevert op de luchthaven.
In geval je deze selfdrive verlengt met een verblijf op een van de fazenda's aan de Transpantaneira Highway, zul je rond het middaguur in Cuiabá moeten zijn voor de transfer.

verlengen
in Chapada dos Guimarães of Bom Jardim van deze selfdrive is uiteraard mogelijk, vraag ons om de mogelijkheden.

overnachten in Cuiabá
wanneer je vlucht laat aankomt of vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je een overnachting in Cuiabá maakt, welke wij voor je zullen maken.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen

Mato Grosso Highlands € 499

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Selfdrive Mato Grosso Highlandsmeerdaagse excursie Selfdrive Mato Grosso Highlandsmeerdaagse excursie Selfdrive Mato Grosso Highlands