Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Zonsondergang PantanalLokaal huisTranspantaneiraKaaiman aan de oeverToegangsweg TranspantaneiraPousada in de PantanalHuis in de PantanalPantanalAuto rijdend door waterUitzicht vanaf het waterFaunaFauna in de PantanalVogel in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierMan varend in kanoPousada in de PantanalWassen in de lokale rivierUitzicht pousada PiuvalAuto langs de wegBraziliaanse vrouw en kindVogelsRoutebord pousada Rio MutumKaaimanWeg onder waterCapibarasCowboy in de PantanalBraziliaans jongentjeVliegende Garça RealRoutebordBrug pousada Rio MutumCapibaraVervoer per kano in de PantanalOndergelopen wegLokaal huisjeCapibaraVis schoonmakenUitzicht PantanalVogelKaaimannen op de wegTapirFloraVrouw vangt piranhaKoeien op de TranspantaneiraGevangen kaaimanVlindersBrug pousada Rio MutumFaunaTuiuiu in de boomKaaimanWeg nabij pousada PiuvalEmoeTuiuiu in een Piuval boomGezin in de PantanalBoot aan steigerWeg onder waterKoeien in de weiDierBrug naar pousada Rio MutumGrazend paard in de PantanalVogelTocht te paardBraziliaans meisjePiranhajachtPantanalPantanalDier in de PantanalPantanalFauna in de PantanalCapibaraToekanSnorkelen in de Sucuri RiverHuisje in de PantanalToekan in de PantanalBlauwe Ara in de boom


7-daagse excursie Pantanal Extreme

tijdens deze avontuurlijke excursie slaap je bij lokale families, op een grote fazenda midden in de Pantanal en zet je zelf je tent op.
Je gaat een hele dag kayakken of kanoeen, een dag met het paard erop uit samen met de cowboys van de farm waar je verblijft, maakt een 4x4 overland safari in de Paiaguá Pantanal en een 4x4 fotosafari in de Nhecôlandia Pantanal.

Tijdens de lange, avontuurlijke dagen worden voldoende rustpauzes ingelast en 's avonds heb je natuurlijk alle gelegenheid om met je gastgezin en de cowboys van de fazenda te praten en te genieten van de rustgevende omgeving.
Je zult versteld staan van de ruige natuur, de vele dieren die je zult zien, de lokale cultuur en gebruiken en de hartverwarmende gastvrijheid van de bewoners.
Een excursie voor avonturiers en levensgenieters!

dag 1
aankomst op de luchthaven van Campo Grande waar onze agent al op je staat te wachten nadat je je bagage van de band hebt gehaald. Op weg naar Coxim in een comfortabele auto, eerst een stukje door de (groene) stad en al snel rij je over de BR163, de weg die helemaal tot de Amazone voert. Onderweg wordt een sanitaire dan wel lunchstop gemaakt want je bent een goede 4 - 4,5 uur aan het rijden.
In Coxim aangekomen ga je direct naar de lokale familie waar je het diner gebruikt en overnacht, en zal de gids je wegwijs maken in Coxim, een provinciestad met zo'n 40.000 inwoners.

Wanneer je ervoor kiest deze excursie als selfdrive te maken haal je na aankomst je huurauto op en rijd met behulp van onze beschrijving zelf naar Coxim.

dag 2
na een vroeg ontbijt op weg naar de Taquari rivier waar kayaks klaarliggen voor je avontuur van vandaag. Een aluminiumboot met 25pk motor begeleidt je de hele tocht om eventuele hulp te bieden. Je peddelt een kilometer of 50/55 gedurende de dag waarbij voldoende stops worden gemaakt om te fotograferen, te rusten, eten en drinken. Ook wordt er uiteraard geluncht op een van de zandbanken in de rivier.
Je zult tijdens de tocht veel (water)vogels zien, (brul)apen en wellicht een tapir of (reuzen) otter die hier vrij veel gezien worden.
Aan het einde van de middag maak je kamp met de meegebrachte tenten, maakt een kampvuur en de begeleider zorgt voor het diner van de wellicht al gevangen super verse vis.
Slaap lekker!

dag 3
vroeg ontbijt in de ontwakende natuur, opbreken van het kamp en per motorboot naar de aanlegplaats op ongeveer 60 minuten afstand, afhankelijk van de kayak afstand van gisteren . Aan land staat een Toyota Bandeirante 4 x 4 klaar die je naar Fazenda Coração Sagrado brengt, (warme) lunch onderweg.  De middag en avond zijn ter vrije besteding op de fazenda. Diner en overnachting.

dag 4
na het ontbijt ga je op piranha vissen, maar niet alleen piranha, ook zal er waarschijnlijk een hengel worden uitgeworpen om op kaaimannen te vissen. Althans, een hengel zonder haak maar met vis of vlees om de kaaimannen op land te lokken en schitterende foto's hiervan te maken!  Na de lunch vrije tijd en in de namiddag ga je met je toegewezen paard mee met de Pantaneiro's om het land te inspecteren, eventueel hekken te repareren en te genieten van de natuur. Ook vandaag zal je weer veel dieren zien, wellicht meer dan gisteren want een paard schrikt niet zo snel af als een ronkende dieselmotor. Retour naar de Fazenda voor diner en overnachting.
Nieuwe vrienden gemaakt vandaag!

dag 5
na het ontbijt een lange wandeling in de omgeving van de fazenda maar ook kan je vissen in de rivier dichtbij de fazenda. Dourado, Jurupoca, Lambari, Pintado, Piraputanga en de grootste, de Jaú (catfish), ze zwemmen hier allemaal. De rivieren rond Coxim zijn de visrijkste wateren van de Pantanal.
De lunch wordt gebruikt op de fazenda, na de lunch is het gebruikelijk te rusten waarna een 4 x 4 safari in de omgeving. Diner en overnachting op de Fazenda.

dag 6
na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden en ga je weer op weg in een Toyota Bandeirante voor een 4 x 4 fotosafari door de Pantanal.
Vandaag staat ook weer bol van natuur en dieren en zal je veel foto's maken. De lunch wordt in het veld bereidt en genuttigd. Aan het einde van de middag rij je over een van de TransPantaneira's terug naar Coxim en wordt een stop gemaakt bij de enige uitspanning in de wijde omtrek voor een verfrissend biertje of frisdrank.
Je hebt weer onderdak en diner bij een lokale familie. Na het diner heb je de gelegenheid de stad in te gaan waar meestal van woens- tot zaterdag live music in een van de gezellige barretjes is.

dag 7
na het ontbijt heb je vrije tijd om het stadje te bezoeken, een laatste souvenir te kopen, naar de bank te gaan, etc. Lunch in de stad en daarna op weg naar Campo Grande waar je bij je hotel of op de luchthaven wordt afgezet.
Heb je gekozen voor selfdrive dan rij je zelf terug naar Campo Grande en levert daar je auto in.

8-daagse excursie
de Pantanal Extreme is ook mogelijk met een extra dag. Op dag 6 maak je dan een kortere 4x4, luncht laat in Coxim en vertrekt dan naar Jaurú, een mijnwerkers dorpje waar tot op de dag van vandaag naar (half)edelstenen in de rivierbedding wordt gezocht. Op dag 7 zie je de mijnwerkers aan het werk (en mag je zelf ook proberen de stenen te wassen in de rivier), luncht in het dorp en maakt daarna een boot expeditie over de Jaurú, Taquari en Coxim rivieren tot aan Coxim. Overnachting in hotel Rio, diner in de stad. Dag 8 is gelijk aan dag 7 van de 7-daagse excursie.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen en andere omstagheden kan het dagprogramma afwijken van bovenstaande.
Wanneer je een echte kayak liefhebber bent kan een extra dag kayak worden geregeld ten koste van een dag 4x4 of kan de excursie met 1 dag worden verlengd.

Deze excursie kan wegens het regenseizoen niet worden gereserveerd tussen 15 december en 15 maart.

aankomst en vertrek
om optimaal van deze excursie te genieten kom je het beste vroeg aan in en vertrek je zo laat mogelijk uit Campo Grande. Wanneer je vliegschema dit niet toelaat raden wij je aan de nacht voor aanvang of na de Pantanal Extreme excursie in Campo Grande te overnachten. Wij regelen dit graag voor je.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en zelfs de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

Bovenstaande dieren komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je niet alle dieren ziet tijdens je excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Pantanal Extreme
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Pantanal Extremevertrek2 pers3 pers4 pers5 pers6 pers
7-daagse excursiedagelijks18201410126811181017

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.