Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CapibaraTapirBrug pousada Rio MutumCapibaraVogelsRoutebordTocht te paardVogelVogel in de PantanalAuto rijdend door waterBoot aan steigerVrouw aan het wassen in de rivierCowboy in de PantanalBraziliaans meisjeGrazend paard in de PantanalVervoer per kano in de PantanalKaaimanKaaiman aan de oeverMan varend in kanoFloraDierPantanalWassen in de lokale rivierBraziliaanse vrouw en kindKoeien in de weiLokaal huisjeVogelCapibarasTuiuiu in de boomToekan in de PantanalZonsondergang PantanalVlindersFauna in de PantanalFaunaPantanalRoutebord pousada Rio MutumKaaimanPantanalAuto langs de wegWeg onder waterGevangen kaaimanUitzicht vanaf het waterHuis in de PantanalEmoeToegangsweg TranspantaneiraKaaimannen op de wegToekanGezin in de PantanalLokaal huisPiranhajachtWeg onder waterBraziliaans jongentjeBrug naar pousada Rio MutumHuisje in de PantanalDier in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomVliegende Garça RealVis schoonmakenPantanalBrug pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalBlauwe Ara in de boomKoeien op de TranspantaneiraPousada in de PantanalPousada in de PantanalUitzicht PantanalVrouw vangt piranhaCapibaraTranspantaneiraSnorkelen in de Sucuri RiverFauna in de PantanalUitzicht pousada PiuvalFaunaOndergelopen weg


7-daagse excursie Pantanal Extreme

tijdens deze avontuurlijke excursie slaap je bij lokale families, op een grote fazenda midden in de Pantanal en zet je zelf je tent op.
Je gaat twee halve dagen kayakken of kanoeen, paardrijden op de fazenda waar je verblijft, maakt een 4x4 overland safari in de Paiaguás Pantanal brengt een bezoek aan het mijnwerkersdorpje Jauru en maakt een lange boottocht.

Tijdens de lange, avontuurlijke dagen worden voldoende rustpauzes ingelast en 's avonds heb je natuurlijk alle gelegenheid om met je gastgezin en de cowboys van de fazenda te praten en te genieten van de rustgevende omgeving. Je zult versteld staan van de ruige natuur, de vele dieren die je zult zien, de lokale cultuur en gebruiken en de hartverwarmende gastvrijheid van de bewoners. Een excursie voor avonturiers en levensgenieters!

dag 1
vroege aankomst op de luchthaven van Campo Grande waar onze agent al op je staat te wachten nadat je je bagage van de band hebt gehaald (of je haalt je huurauto op). Op weg naar Coxim in een comfortabele auto, eerst een stukje door de (groene) stad en al snel rij je over de BR163, de weg die helemaal tot de Amazone voert. Onderweg wordt een sanitaire dan wel lunchstop gemaakt want je bent een goede 3,5 uur aan het rijden.
In Coxim aangekomen wordt er eerst geluncht en rond 2 uur begin je aan de kayak expeditie, stroomafwaarts over de Rio Taquari. Een aluminiumboot met 25pk motor begeleidt je de hele tocht om eventuele hulp te bieden.Je peddelt een kilometer of 30 waarbij voldoende stops worden gemaakt om te fotograferen, rusten, eten en drinken. Aan het einde van de middag wordt aangelegd om kamp te maken met de meegebrachte tenten, een kampvuur te maken en te eten.

dag 2
na een vroeg ontbijt wordt het kamp weer afgebroken en ga je weer op weg in je kayak, ook vandaag weer ongeveer een kilometer of 30.
Je zult tijdens de tocht veel (water)vogels zien, (brul)apen en wellicht een tapir of (reuzen) otter die hier vrij veel gezien worden. Aan het einde van de ochtend kom je aan bij Fazenda Alegria do Taquari, check in en lunch.
De middag is ter eigen besteding om bijvoorbeeld te vissen, vogels te spotten of gewoon lekker te rusten. Diner en overnachting.

dag 3
Na het ontbijt een paardrijtocht van ongeveer 3,5 uur over het gebied van de Fazenda, retour naar de Fazenda voor de lunch. De middag en avond zijn ter vrije besteding op de fazenda. Diner en overnachting.

dag 4
vroeg ontbijt, check-out en op weg in een 4x4 Toyota Bandeirante voor een lange (foto) safari door de Paiaguas Pantanal. Vandaag zal je veel dieren zien zoals capivara, (reuzen) miereneter, kaaimannen, ocelot, tapir, wolf, hert, gordeldier en heel veel verschillende vogels waaronder misschien wel de Hyacint Macaw (blauwe ara). De lunch wordt in het veld bereid door de chauffeur, een typische Pantanal lunch. Aan het einde van de middag, vroege avond aankomst in Coxim. Check in, diner en overnachting bij je gastgezin of in hotel Rio.

dag 5
vroeg ontbijt waarna een transfer (eerste kilometers over asfalt, daarna onverhard) naar het mijnwerkersdorpje Jauru (Diamonds Village). Tot in de jaren 90 van de vorige eeuw werkten hier nog veel mannen in de mijnen aan de oevers van de rivier maar nu zijn er nog maar een paar die dit doen, zoals Anulino, een aandoenlijk vriendelijke man van ergens in de 70. Na aankomst lopen we door de dichte bossen en langs de rivier naar zijn kamp waar hij gedurende 3 á 4 maanden in het jaar nonstop verblijft. De lunch wordt in zijn kamp gebruikt waarna Anulino laat zien hoe hier sinds generaties wordt gewerkt. Misschien wil je het wassen in de rivier zelf eens proberen?
Terug naar het kleine dorpje om kennis te maken met de lokale bevolking en een heerlijk verfrissend drankje te drinken in de winkel annex bar. Kennismaking met je gastgezin, diner en overnachting.

dag 6
na het ontbijt een wandeling door het dorpje en de omgeving (wellicht zie je de Hyacint Macaw die hier vaak wordt gezien), lunch, en lopend naar de Jauru rivier voor de boottocht terug naar Coxim.
Je hebt weer onderdak en diner bij een lokale familie. Na het diner heb je de gelegenheid de stad in te gaan waar meestal van woens- tot zaterdag live music in een van de gezellige barretjes is.

dag 7
na het ontbijt heb je vrije tijd om het stadje te bezoeken, een laatste souvenir te kopen, naar de bank te gaan, etc. Lunch in de stad en daarna op weg naar Campo Grande waar je bij je hotel of op de luchthaven wordt afgezet.
Heb je gekozen voor selfdrive dan rij je zelf terug naar Campo Grande en levert daar je auto in.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee een geweldige ervaring om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen en andere omstagheden kan het dagprogramma afwijken van bovenstaande.
Wanneer je een echte kayak liefhebber bent kan een extra dag kayak worden geregeld ten koste van een dag 4x4 of kan de excursie met 1 dag worden verlengd.

Deze excursie kan wegens het regenseizoen niet worden gereserveerd tussen 15 december en 15 maart.

aankomst en vertrek
om optimaal van deze excursie te genieten kom je het beste vroeg aan in en vertrek je zo laat mogelijk uit Campo Grande. Wanneer je vliegschema dit niet toelaat raden wij je aan de nacht voor aanvang of na de Pantanal Extreme excursie in Campo Grande te overnachten. Wij regelen dit graag voor je.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en zelfs de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

Bovenstaande dieren komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je niet alle dieren ziet tijdens je excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs 
prijs per persoon in Euro

  2 pers 3 pers 4 pers 5 pers 6 pers
Pantanal Extreme selfdrive 1255 1077 934 846 802
Pantanal Extreme met transfers 1303 1074 1022 885 833

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pantanal Extrememeerdaagse excursie Pantanal Extrememeerdaagse excursie Pantanal Extrememeerdaagse excursie Pantanal Extrememeerdaagse excursie Pantanal Extrememeerdaagse excursie Pantanal Extreme