Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Grazend paard in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumGevangen kaaimanCapibaraGezin in de PantanalDierMan varend in kanoKoeien op de TranspantaneiraAuto langs de wegCapibarasTocht te paardPantanalBlauwe Ara in de boomFaunaWeg onder waterPousada in de PantanalRoutebordTuiuiu in een Piuval boomFloraUitzicht pousada PiuvalKaaimanOndergelopen wegBrug pousada Rio MutumWassen in de lokale rivierSnorkelen in de Sucuri RiverWeg onder waterKaaiman aan de oeverKaaimannen op de wegUitzicht PantanalPantanalLokaal huisjeLokaal huisAuto rijdend door waterPousada in de PantanalCapibaraVogelBraziliaanse vrouw en kindHuis in de PantanalTranspantaneiraBraziliaans jongentjeFauna in de PantanalHuisje in de PantanalBraziliaans meisjeEmoeToegangsweg TranspantaneiraPantanalFaunaVlindersVis schoonmakenToekanWeg nabij pousada PiuvalDier in de PantanalVervoer per kano in de PantanalVogelKaaimanBrug pousada Rio MutumVogel in de PantanalTapirCowboy in de PantanalVogelsVrouw aan het wassen in de rivierVliegende Garça RealToekan in de PantanalPiranhajachtKoeien in de weiCapibaraZonsondergang PantanalBrug naar pousada Rio MutumFauna in de PantanalBoot aan steigerUitzicht vanaf het waterVrouw vangt piranhaTuiuiu in de boomPantanal


7-daagse excursie In search of the Jaguar

in de hele Pantanal komen naar schatting tussen 4000 en 7000 jaguars (onca pintada) voor, in het afgelegen gebied waar deze avontuurlijke excursie naar toegaat maak je een hele goede kans er een of meer te zien.

Tijdens deze excursie maak je kennis met de oorspronkelijke cultuur en overweldigende natuur van de Pantanal, en kom je dagelijks in aanraking met dieren als de reuzenmiereneter, capivara, (reuzen)otter, kaaiman, ocelot, neusbeer en ontelbare kleurrijke vogels zoals de hyacint ara.
Ga op avontuur en laat je verrassen!

dag 1
na je vroege aankomst op de luchthaven van Cuiabá staat je gids al op je te wachten, of je word vroeg opgehaald bij je hotel.
Onderweg naar Poconé - de hoofdstad van de Pantanal genaamd - kort bezoek aan dit stadje en lunch in een churrasceria (niet inbegrepen). Na de lunch verder naar Pousada Alegre waar je je intrek neemt in je kamer en na het diner een korte avondsafari maakt. Overnachting.

dag 2
vroeg ontbijt en op weg over de Transpantaneira Highway in zuidelijke richting tot aan Porto Jofre, het einde van de Transpantaneira. Hier stappen we in een boot en varen enkele uren over de Cuiabá rivier tot de Piquiri rivier, de rivier waaraan Pousada Piquiri ligt, het verblijf voor de komende nachten. Lunch in de pousada, korte rusttijd en de rest van de dag wordt besteed aan het zoeken naar de jaguar. Diner en overnachting.

dag 3
de hele dag wordt besteed aan het zoeken en bestuderen van de jaguar. Naast de jaguar die in dit gebied veel voorkomt zal je met grote waarschijnlijkheid reuzenotters, tapirs, ocelots, kaaimannen en capivara's zien, naast natuurlijk ontelbaar veel kleurrijke vogels.
De lunch wordt onderweg gebruikt, diner en overnachting in Pousada Piquiri.

dag 4
de hele dag wordt besteed aan het zoeken en bestuderen van de jaguar en ander wildlife. Lunch onderweg, diner en overnachting in de pousada.

dag 5
na het ontbijt stappen we weer in de boot die ons naar Porto Jofre brengt, en over de Transpantaneira Highway weer op weg naar Rio Claro waar de lunch wordt gebruikt.
In de middag een ecologische trekking in de omgeving van de pousada. Diner en overnachting.

dag 6
na het ontbijt een fotosafari op het terrein van de pousada, na de lunch een tocht per kano over de kalme Rio Claro met als hoogtepunt vissen op piranha, en die zal je zeker vangen in deze rijke viswateren.
Diner en overnachting.

dag 7
na het ontbijt retour via de Transpantaneira Highway en Poconé (stop bij een handicraft winkel) naar Cuiabá waar je op de luchthaven of bij je hotel wordt afgezet.

aankomst en vertrek
omdat deze excursie vroeg vertrekt en laat in de middag aankomt is het van belang dat je vluchten hierop aansluiten. Wanneer je vluchtschema dit niet toelaat zal je eerst, of na terugkomst, een overnachting in Cuiabá moeten. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

beste reisperiode
voor deze excursie is van april tot half december.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokale agenten e.d. kan het beschreven dagprogramma licht afwijken.

Indicatieprijs landarrangement 2019
In search of the Jaguar
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

In search of the Jaguarvertrek1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer
7 dagen | 6 nachtendagelijks234517701546

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie In search of the Jaguarmeerdaagse excursie In search of the Jaguar