Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Wassen in de lokale rivierPousada in de PantanalLokaal huisVrouw aan het wassen in de rivierToekanGrazend paard in de PantanalCapibaraWeg onder waterOndergelopen wegKaaimanVogel in de PantanalTapirBlauwe Ara in de boomCapibaraTocht te paardCapibaraGevangen kaaimanFauna in de PantanalToekan in de PantanalPantanalKaaiman aan de oeverDier in de PantanalWeg onder waterKoeien op de TranspantaneiraVis schoonmakenKaaimanKaaimannen op de wegAuto rijdend door waterFloraBrug pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindVogelsTuiuiu in een Piuval boomFaunaTuiuiu in de boomPantanalVrouw vangt piranhaZonsondergang PantanalKoeien in de weiBraziliaans meisjePantanalBrug naar pousada Rio MutumVogelVervoer per kano in de PantanalFaunaBraziliaans jongentjeFauna in de PantanalTranspantaneiraMan varend in kanoLokaal huisjeBoot aan steigerPantanalPousada in de PantanalUitzicht vanaf het waterBrug pousada Rio MutumPiranhajachtUitzicht pousada PiuvalCapibarasRoutebord pousada Rio MutumHuis in de PantanalVogelUitzicht PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverToegangsweg TranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalEmoeAuto langs de wegCowboy in de PantanalDierVlindersVliegende Garça RealRoutebordGezin in de PantanalHuisje in de Pantanal


6-daagse excursie Community Tourism

wanneer je het leuk en interessant vind om in aanraking te komen met de oorspronkelijke cultuur van de Pantanal door bij lokale inwoners te eten en slapen, dan moet je deze Community Tourism excursie zeker overwegen.
Drie van de vijf overnachtingen verblijf je bij een lokale familie, de overige twee in een eenvoudige maar sfeervolle pousada.
En daarnaast maak je prachtige en avontuurlijke excursies zoals een 4 x 4 fotosafari over de uitgestrekte Nhecolândia en Paiaguás Pantanal waarbij je veel wildlife zult zien en op kaaimannen gaat vissen. Met boottochten over de Rio Taquari en Rio Coxim met stroomversnellingen en watervallen is deze excursie helemaal af!

dag 1
je komt aan op de luchthaven van Campo Grande waar onze agent je staat op te wachten, en je naar Rio Verde de Mato Grosso do Sul rijdt. Je neemt je intrek in Pousada Vila Paraíso, ongeveer 8 kilometer buiten het stadje gelegen. Lunch, korte tijd rust, een ecotrack met zwemmen in de rivier en een douche onder een van de vele watervallen. Diner en overnachting.

Wanneer je ervoor kiest deze excursie als selfdrive te maken haal je je huurauto op na aankomst en rijd met behulp van onze routebeschrijving naar Pousada Vila Paraíso.

dag 2
na het ontbijt staat de 4x4 pickup truck klaar en ga je de eerste avontuurlijke fotosafari maken door de Nhecolândia Pantanal. Zandwegen, ruige natuur, ondiepe poelen, houten bruggetjes en veel dieren zijn je uitzicht. Regelmatig wordt gestopt als er dieren worden waargenomen en krijg je volop gelegenheid om foto's te maken. De warme lunch, bereid door de gids of de chauffeur, wordt genuttigd ergens in de uitgestrekte natuur. Aan het einde van de middag retour naar Vila Paraíso voor diner en overnachting.

dag 3
ontbijt en op weg voor de ongeveer 90 kilometer (verhard en onverhard) naar Coxim waar je direct naar de rivier gaat om in de boot te stappen die al klaarligt. Er wordt ongeveer 120 kilometer gevaren over de Rio Coxim, onderweg zal je veel vogels, apen en wellicht kaaimannen en een enkele tapir of otters zien. De lunch wordt onderweg gebruikt bij een vissersfamilie. Aan het einde van de middag retour naar Coxim voor diner en overnachting bij een lokale familie.

dag 4
na een vroeg ontbijt op weg per boot om een tocht over de Taquari rivier te maken. Ook vandaag staat weer bol van natuur en wildlife, veel stops onderweg voor foto momenten en een langere stop voor de warme BBQ lunch welke ter plaatse wordt bereidt. Tegen het einde van de middag wordt aangelegd bij een ranch of farm aan de rivier voor het diner en overnachting met de lokale familie. (afhankelijk van tijd en omstandigheden is het mogelijk dat vannacht bij dezelfde lokale familie van dag 3 wordt gegeten/geslapen).

dag 5
na ontbijt met een 4x4 pickup truck door de Paiaguás Pantanal in de richting van Coxim. Een lange tocht vandaag want er wordt ongeveer 200 kilometer afgelegd. Diverse stops en (warme) lunch onderweg en aan het einde van de middag een heerlijke verfrissing in een roadside bar in gemeenschap Barranqueira.
In Coxim direct naar het eenvoudige huis van de gast familie of naar het hotel, even opknappen en het stadje in voor diner. Overnachting.

dag 6
na het ontbijt heb je nog even tijd om het stadje Coxim te verkennen, te bankieren, te shoppen, op souvenirs te jagen. Daarna is het alweer tijd om afscheid te nemen en de rit terug naar Campo Grande te gaan maken, waar je ongeveer 4 - 4,5 uur mee bezig bent. De lunch gebruik je -afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht- in Coxim of onderweg.
Op de luchthaven je auto inleveren en inchecken voor je volgende vlucht.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

aankomst en vertrek
om deze excursie zoveel mogelijk te benutten is het belangrijk dat je voor 12 uur in Campo Grande aankomt en zo laat mogelijk vertrekt, bij voorkeur na 16.00 uur.
Kom je later aan en ga je vroeger weg? Dan is het beter een overnachting in Campo Grande te maken. Wij reserveren graag een overnachting voor je.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen en anderszins kan het dagprogramma afwijken van bovenstaande.

Deze excursie kan wegens het regenseizoen niet worden gereserveerd tussen 15 december en 15 maart.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs per persoon 
bij 2 personen

Community Tourism als selfdrive op aanvraag
Community Tourism met transfers op aanvraag

bij meer samenreizende personen wordt de reissom lager.

 

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Community Tourismmeerdaagse excursie Community Tourismmeerdaagse excursie Community Tourismmeerdaagse excursie Community Tourismmeerdaagse excursie Community Tourismmeerdaagse excursie Community Tourismmeerdaagse excursie Community Tourism