Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg nabij pousada PiuvalToekanBrug pousada Rio MutumVrouw aan het wassen in de rivierPantanalHuis in de PantanalDierDier in de PantanalPantanalKoeien op de TranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumGevangen kaaimanFauna in de PantanalVogelPousada in de PantanalTranspantaneiraFaunaBraziliaans jongentjeCapibarasMan varend in kanoFauna in de PantanalRoutebordVogelsUitzicht pousada PiuvalBrug pousada Rio MutumSnorkelen in de Sucuri RiverTapirTuiuiu in de boomWassen in de lokale rivierFloraWeg onder waterKaaimanBoot aan steigerTocht te paardVogel in de PantanalCowboy in de PantanalKoeien in de weiAuto langs de wegToekan in de PantanalOndergelopen wegZonsondergang PantanalToegangsweg TranspantaneiraPantanalUitzicht PantanalPantanalPousada in de PantanalBlauwe Ara in de boomPiranhajachtBrug naar pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindTuiuiu in een Piuval boomFaunaWeg onder waterVervoer per kano in de PantanalVis schoonmakenVogelGezin in de PantanalCapibaraEmoeUitzicht vanaf het waterGrazend paard in de PantanalCapibaraHuisje in de PantanalKaaimannen op de wegAuto rijdend door waterLokaal huisCapibaraBraziliaans meisjeKaaimanKaaiman aan de oeverVrouw vangt piranhaLokaal huisjeVliegende Garça RealVlinders


6-daagse excursie the Anulino Experience

Anulino is een aandoenlijk bescheiden en vriendelijke mijnwerker van ongeveer zeventig jaar (zijn geboortedatum weet hij niet) die nog bijna dagelijks een paar uur in de mijnen langs de oever van de Jaurú rivier werkt.

Tijdens deze bijzondere excursie maak je kennis met de natuur en wildlife van de Pantanal maar ook met het harde bestaan in een afgelegen traditionele gemeenschap van mijnwerkers, vissers en kleine boeren. Het dorpje Jaurú (ook wel Diamonds Village) werd in 1870 gesticht nadat de Braziliaanse regering een mijn-concessie had verleend aan een Brits bedrijf, en is sindsdien een mijndorpje gebleven.
Je maakt kennis met de bewoners, het dagelijks leven en activiteiten, ervaart hoe het is om geisoleerd te leven en gaat er op uit om zelf (half)edelstenen op te graven en te wassen in de rivier.
Wie weet vind je een saffier of zelfs een diamant, en die neem je natuurlijk mee naar huis!

Na gedane arbeid en het verblijf in Jaurú maak je een spectaculaire boottocht over de rivieren Jaurú, Coxim en Taquari, onderweg genietend van dieren als de Tuiuiu, kaaiman, capivara, apen, toucans en macaws. Misschien zelfs een tapir!

We nodigen je van harte uit om kennis te maken met de schitterende natuur van de Pantanal en de lokale cultuur middels je gastgezin, maar bovenal met Anulino, de simpele mijnwerker die pas in 2016 zijn in 1976 geboren dochter in de armen kon sluiten na een lange zoektocht van o.a. onze geweldige agent Ariel, je toegewijde gids tijdens dit onvergetelijke avontuur.

Als ode aan Anulino hebben we deze excursie naar hem vernoemd omdat hij dit na een leven van keihard werken meer dan verdiend!

dag 1
aankomst op de luchthaven Campo Grande waar onze agent op je staat te wachten en je in ongeveer 3 uur rijden naar Rio Verde brengt waar je je intrek neemt in Pousada Vila Paraíso. Afhankelijk van de tijd van aankomst staat de lunch voor je klaar.
Rest van de middag vrij om te genieten van het zwembad of de prachtige omgeving van de Pousada (heldere rivier, bos, veel vogels). Diner en overnachting.

Als je kiest voor de selfdrive haal je na aankomst je huurauto op en rij je met behulp van onze routebeschrijving zelf naar Rio Verde.

dag 2
na het ontbijt vervoer naar Jaurú, de eerste 64 kilometer over asfalt en daarna 50 kilometer over een onverharde weg. Bij aankomst maak je kennis met je lokale gastgezin en kan je je installeren, waarna de lunch klaarstaat. Korte tijd om te rusten waarna te voet over een ecotrack naar de oevers van de Jaurú rivier waar je ziet hoe de mijnen in dit deel van de wereld eruitzien en je uitleg krijgt over het mijnwerken.
Retour naar het dorpje en je gastgezin voor diner en overnachting.

dag 3
na een stevig ontbijt op weg over de ecotrack naar de mijnen waar je zelf zand en grind in je kruiwagen schept om de inhoud aan de oever van de Jaurú rivier te wassen en zeven. Zwaar werk maar de mogelijkheid dat je een (half)edelsteen vind maakt het draaglijk en spannend!
Lunch bereid door Anulino in zijn kampje, maar je mag natuurlijk meehelpen. Na de lunch tijd om te rusten in hangmatten, een rivierbad te nemen of te genieten van de natuur. Aan het einde van de middag retour naar het dorpje voor diner en overnachting bij je gastgezin.

dag 4
na het ontbijt heb je de optie om weer in de mijn te gaan werken, of een birding-track te maken op zoek naar de Hyacint Macaw, of helpen met oogsten van manioc, mais of bonen om de lunch bij de gastfamilie te helpen voorbereiden. Wanneer het geen schoolvakantie is is het ook mogelijk het lokale schooltje te bezoeken om door de kindjes 'geinterviewd' te worden over het leven buiten deze geisoleerde gemeenschap.
Lunch bij het gastgezin waarna het tijd is om je nieuwe vrienden gedag te zeggen. Boottocht stroomafwaarts over de Jaurú, Coxim en Taquari rivieren naar het stadje Coxim. Onderweg wordt gestopt om dieren te spotten, een rivierbad te nemen en uiteraard voor de nodige fotoshoots. Aan het einde van de middag aankomst bij de pier van hotel Rio, toewijzing van je kamer, tijd om even te rusten. Diner in het stadje (niet inbegrepen) waarna terug naar het hotel voor overnachting.

dag 5
na het ontbijt heb je tijd om Coxim te verkennen, te shoppen, een handarbeid souvenier te kopen in het Artisans House. Lunch op eigen gelegenheid, waarna transfer naar Pousada Vila Paraíso. Rest van de dag ter eigen besteding. Diner en overnachting in Vila Paraíso.

NB wanneer deze dag in een weekend valt of het een nationale feestdag is, is de transfer naar Vila Paraíso na het ontbijt en gebruik je daar de lunch (inbegrepen).

dag 6
afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht vertrek je na ontbijt of na de lunch naar Campo Grande. Als je gekozen hebt voor selfdrive lever je je huurauto in op dezelfde locatie.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

aankomst en vertrek
om deze excursie zoveel mogelijk te benutten is het belangrijk dat je voor 12 uur in Campo Grande aankomt en zo laat mogelijk vertrekt, bij voorkeur na 16.00 uur.
Kom je later aan en ga je vroeger weg? Dan is het beter een overnachting in Campo Grande te maken. Wij reserveren graag een overnachting voor je.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen en anderszins kan het dagprogramma afwijken van bovenstaande.

Deze excursie kan wegens het regenseizoen niet worden gereserveerd tussen 15 december en 15 maart.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs 
prijs per persoon in Euro

  2 pers 3 pers 4 pers
als selfdrive 786 674 578
met transfers 881 711 703

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experiencemeerdaagse excursie the Anulino Experience