Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CapibaraBraziliaanse vrouw en kindTapirFauna in de PantanalCapibaraVogel in de PantanalFaunaWassen in de lokale rivierHuisje in de PantanalUitzicht vanaf het waterLokaal huisjeGezin in de PantanalVliegende Garça RealVogelBraziliaans meisjeOndergelopen wegMan varend in kanoPantanalPousada in de PantanalToekanAuto langs de wegHuis in de PantanalZonsondergang PantanalVogelAuto rijdend door waterCowboy in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierTuiuiu in een Piuval boomToegangsweg TranspantaneiraPantanalFaunaGrazend paard in de PantanalGevangen kaaimanBoot aan steigerWeg nabij pousada PiuvalTuiuiu in de boomKaaiman aan de oeverLokaal huisRoutebord pousada Rio MutumKaaimanKoeien op de TranspantaneiraKoeien in de weiTocht te paardPantanalUitzicht PantanalBrug pousada Rio MutumDierTranspantaneiraCapibarasSnorkelen in de Sucuri RiverDier in de PantanalKaaimanPantanalPousada in de PantanalFauna in de PantanalBraziliaans jongentjeUitzicht pousada PiuvalToekan in de PantanalEmoeVervoer per kano in de PantanalWeg onder waterVlindersFloraVrouw vangt piranhaVis schoonmakenVogelsWeg onder waterRoutebordCapibaraBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumKaaimannen op de wegPiranhajachtBlauwe Ara in de boom


6-daagse excursie Selfdrive Zuid Pantanal

Je maakt tijdens deze selfdrive kennis met de wondere natuurwereld van de Pantanal, ook wel eens 'terra de ninguem' (niemandsland) genoemd. De Pantanal is een half open tropisch gebied dat jaarlijks in het regenseizoen (december tot eind maart) grote delen van de Pantanal onder water zet. Water en zon, een droomcombinatie dus voor een weelderige plantengroei en een schitterende biotoop voor de meest fascinerende dieren van onze aardbol. 270 verschillende vogelsoorten waaronder de papegaai, toekan, ibis, kingfisher, colibri, jabiru-ooievaar enz. In waterpoelen en rivieren leven ontzettend veel kaaimannen, reuze rivierotters en piranhas, (ooit al eens gevist op piranhas? Wel, dat zal je op deze reis dan zeker doen!) Verder treffen we er anacondas, iguana's, miereneters, capibara (grootse knaagdier ter wereld) en apen aan. En last but not least, de Pantanal biedt ons de beste kans ter wereld om er de jaguar tegen het lijf te lopen! De Pantanal, zeer rijk aan gras of graasgronden, bezit samen met Argentinië de grootste veestapel van het continent.

Deze selfdrive kan in 5 of 6 dagen worden gedaan.

Dag 1
aankomst op het vliegveld van Campo Grande, waar je je huurauto in ontvangst neemt. Je begint aan de reis door het mooie landschap, uitgestrekte suikerrietvelden en grote kuddes vee. Omdat het vliegveld aan de rand van de stad ligt rij je eenvoudig de stad uit en bevind je in korte tijd in gemoedelijke dorpjes over in dit deel van Brazilië goede wegen. Uitgestrekte landerijen en cowboys zijn gedurende de rit je uitzicht. Je verblijft de komende nachten in een pousada in Bonito.

Dag 2
vanochtend meldt je je - na eventueel overleg met onze lokale agent - op de plaats vanwaar je naar de Rio Sucuri rijd.  Aankomst na ca. 40 minuten, gevolgd door een korte briefing. Vervolgens rij je een stukje per truck naar een plaats vanwaar je een korte wandeling door het woud maakt om daarna stroomafwaarts de rivier af te drijven, een drijftocht van ca. 1,5 uur door extreem helder water. Na afloop rij je weer terug naar Bonito en is de middag ter vrije besteding.

Dag 3
na het ontbijt stap je in de auto om naar het noorden te rijden, een rit van ca. 150 kilometer waarvan de laatste 35 km. over een ongeplaveide weg langs uitgestrekte graaslanden en door bossen naar Pousada Aguapé. Totale rijtijd ca. 2,5 uur. Onderweg heb je voldoende tijd om te stoppen bij Boca da Onça, waar het de moeite waard is een wandeling te maken langs de 14 watervallen van dit natuurgebied. Diner en overnachting.

Dag 4, 5
je hebt twee volle dagen de tijd om het unieke eco-systeem en de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken tijdens wandelingen, paardrijtochten en gemotoriseerde kano, begeleid door een expert gids. Je verblijft op basis van volpension.

Dag 6
na het ontbijt rij je terug naar Campo Grande, een rit van ca. 200 kilometer over overwegend goede wegen. Je levert de huurauto in op de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa of volgende bestemming in Brazilië.

beste reistijd
de beste maanden om deze selfdrive te maken zijn van april t/m november. In de overige maanden is het regenseizoen waardoor wegen minder goed begaanbaar zijn en er minder dieren te zien zijn.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

5 dagen € 500
6 dagen € 655

Tijdens het hoogseizoen en nationale feestdagen kan een toeslag van toepassing zijn.

 

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Selfdrive Zuid Pantanalmeerdaagse excursie Selfdrive Zuid Pantanal