Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VogelWassen in de lokale rivierTapirBoot aan steigerKoeien op de TranspantaneiraBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalVogelsKoeien in de weiAuto rijdend door waterWeg onder waterKaaimanHuis in de PantanalBraziliaans jongentjeWeg onder waterLokaal huisEmoePantanalGezin in de PantanalVrouw vangt piranhaUitzicht PantanalFloraTranspantaneiraPantanalKaaimannen op de wegFaunaToegangsweg TranspantaneiraLokaal huisjeFaunaUitzicht pousada PiuvalVrouw aan het wassen in de rivierVlindersBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealBrug pousada Rio MutumPiranhajachtTocht te paardUitzicht vanaf het waterHuisje in de PantanalZonsondergang PantanalRoutebordTuiuiu in de boomDier in de PantanalCapibaraRoutebord pousada Rio MutumOndergelopen wegGrazend paard in de PantanalCapibarasToekan in de PantanalCapibaraPousada in de PantanalKaaimanVis schoonmakenGevangen kaaimanBraziliaans meisjeSnorkelen in de Sucuri RiverMan varend in kanoVogel in de PantanalVogelCowboy in de PantanalKaaiman aan de oeverDierCapibaraAuto langs de wegBlauwe Ara in de boomFauna in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalTuiuiu in een Piuval boomToekanVervoer per kano in de PantanalPantanalPantanalPousada in de PantanalBrug naar pousada Rio Mutum


6-daagse excursie Selfdrive Rota Norte

een avontuurlijke selfdrive naar een nog relatief onbekend gebied van de zuidelijke Pantanal, de Rota Norte.
Tijdens deze reis kom je in aanraking met de Pantanal van Paiaguás en de Pantanal van Nhecolândia die door de Taquarí rivier van elkaar worden gescheiden.
Dit gedeelte van de Pantanal is ruig en ongerept waardoor veel wildlife is te zien, waaronder -als je geluk hebt- de zeldzame jaguar!
Omdat (internationaal) toerisme hier vrijwel niet voorkomt is de cultuur onaangetast zodat overal waar je komt kunt genieten van de schuchtere maar grote vriendelijkheid en gastvrijheid van de bevolking.

Overnachtingen tijdens deze excursie zijn in eenvoudige maar schone fazendas en pousadas waardoor je het gevoel zult hebben dicht bij natuur en cultuur te staan!

NB: je kunt er ook voor kiezen deze excursie te maken met alle vervoer inbegrepen, je word dan bij luchthaven of hotel in Campo Grande gehaald en ook weer teruggebracht.

dag 1
na aankomst op de luchthaven van Campo Grande neem je je huurauto in ontvangst en rij je naar het noorden in de richting van Coxím. Na 196 kilometer kom je aan in het stadje Rio Verde de Mato Grosso en volg je onze aanwijzingen om de laatste 8 kilometer naar Pousada Vila Paraíso te rijden waar beheerders echtpaar De Paula en Janis al op je staan te wachten. Afhankelijk van je tijdstip van aankomst wordt er eerst geluncht, gevolgd door een korte ecotrack over het landgoed waarbij je direct al veel kleurige vogels zult zien. Aan het einde van de wandeling heb je gelegenheid om onder een van de vele watervallen douchen.
Terug naar de pousada voor diner en overnachting.

dag 2
na een vroeg ontbijt een 4 x 4 open truck fotosafari door de Pantanal van Nhecolândia waarbij je savannah, waterwegen, meren, wilde dieren (kaaiman, apen, everzwijn, capivara, herten, miereneters, gordeldieren etc) ziet. Een warme lunch wordt onderweg door de gids of de chauffeur bereidt. Tegen het einde van de middag terug naar de pousada voor diner en overnachting.

dag 3
na een vroeg ontbijt direct op weg naar Coxim (ongeveer 80 km) waar je een boottocht gaat maken over de Taquari rivier. Onderweg zie je veel dieren zoals (brul)apen, toucans, ara's en waarschijnlijk in de warme zon liggende kaaimannen. Voor de lunch wordt ergens aangelegd, wellicht bij het huisje van een lokale visser welke vaak een week van huis zijn om in deze visrijke rivieren hun geld te verdienen. Aan het einde van de middag wordt afgemeerd aan de steiger van hotel Rio in Coxim. Tijd om je op te frissen en de stad in voor het diner. Overnachting in hotel Rio.

Dag 4
na het ontbijt komt je gids je ophalen voor een lange dag 4x4 fotosafari avontuur door de Paiaguás Pantanal, een micro regio van het grotere Corixão gebied. Er zal vaak gestopt worden voor de nodige uitleg over het gebied en om foto's te maken van de wilde dieren die in grote getale en overal aanwezig zijn. De warme lunch, bereid door de gids of chauffeur, wordt ergens in het veld genuttigd, omringd door de stilte van deze ruige natuur.
Aan het einde van de middag retour naar Coxim voor diner en overnachting. Je verblijft in hotel Rio of bij een host gezin.

dag 5
na het ontbijt offroad naar de Palmeiras watervallen waar je scholen vissen stroomopwaarts ziet zwemmen en springen om te paaien (alleen in het seizoen).

Je kunt hier mooie ecotracks maken in de natuur maar natuurlijk ook genieten van een natuurbad in de rivier en onder de watervallen. De lunch wordt gebruikt in de pousada die op het terrein staat. In de middag ga je terug naar Coxim voor de laatste nacht in Hotel Rio. Het diner wordt in de stad gebruikt en wellicht is er vanavond live muziek in een van de bars.

dag 6
na het ontbijt heb je tijd om het stadje Coxim te verkennen voor eventuele (handarbeid) aankopen. Lunch in het stadje en daarna op weg naar Campo Grande waar je je auto inlevert bij Localiza op de luchthaven.
N.B. wanneer je vlucht vroeg vertrekt vanaf Campo Grande ga je direct na het ontbijt op weg.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen of andere omstandigheden kan het dagprogramma afwijken van bovenstaande.

Deze excursie kan wegens het regenseizoen niet worden uitgevoerd tussen 15 december en 15 maart.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zeldzame zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en zelfs de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

Bovenstaande dieren komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je niet alle dieren ziet tijdens je excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs 
prijs per persoon in Euro

  2 pers 3 pers 4 pers 5 pers 6 pers
als selfdrive 1095 925 782 725 667
met transfers 1205 975 908 800 730

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Nortemeerdaagse excursie Selfdrive Rota Norte