Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VogelsFloraCapibaraBraziliaans meisjeVis schoonmakenAuto langs de wegGrazend paard in de PantanalToekanPousada in de PantanalVogelSnorkelen in de Sucuri RiverWeg onder waterTranspantaneiraFaunaOndergelopen wegToegangsweg TranspantaneiraPantanalBlauwe Ara in de boomCapibarasBraziliaanse vrouw en kindGevangen kaaimanToekan in de PantanalUitzicht vanaf het waterCowboy in de PantanalTocht te paardKaaiman aan de oeverRoutebord pousada Rio MutumVrouw vangt piranhaPantanalVogelTuiuiu in de boomEmoeUitzicht pousada PiuvalLokaal huisjeFaunaBraziliaans jongentjeKaaimannen op de wegVervoer per kano in de PantanalRoutebordWeg nabij pousada PiuvalVlindersPiranhajachtPantanalKoeien in de weiMan varend in kanoDierBrug naar pousada Rio MutumGezin in de PantanalKaaimanHuis in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraLokaal huisPantanalUitzicht PantanalCapibaraBoot aan steigerTapirDier in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierKaaimanVogel in de PantanalWeg onder waterZonsondergang PantanalVliegende Garça RealTuiuiu in een Piuval boomPousada in de PantanalBrug pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumWassen in de lokale rivierFauna in de PantanalFauna in de PantanalAuto rijdend door waterCapibaraHuisje in de Pantanal


12-daagse excursie Selfdrive Pantanal Zuid

een excursie voor avonturiers die er niet tegenop zien een stuk te rijden. Deze selfdrive is een combinatie van de 6-daagse Pantanal en de 6-daagse Rota Norte, en biedt een grote diversiteit aan landschappen en cultuur.
Waar ten zuiden van Campo Grande de toeristische infrastructuur goed is ontwikkeld, staat het ten noorden nog grotendeels in de kinderschoenen. En dat maakt het juist zo interessant want hier kom je in aanraking met een cultuur die nog heel oorspronkelijk is, en een ruige natuur die zijn weerga niet kent.
Landschappen met kristalheldere rivieren, watervallen, bossen, moeraslanden, een bergketen en droge savanna's trekken tijdens deze reis aan je voorbij en laten een blijvende herinnering achter.

dag 1
aankomst op het vliegveld van Campo Grande, waar je je huurauto in ontvangst neemt. Je begint aan de reis door het mooie landschap, uitgestrekte suikerrietvelden en grote kuddes vee. Omdat het vliegveld aan de rand van de stad ligt rij je eenvoudig de stad uit en bevind je in korte tijd in gemoedelijke dorpjes over in dit deel van Brazilië goede wegen. Uitgestrekte landerijen en cowboys zijn gedurende de rit je uitzicht. Je verblijft de komende nachten in pousada Moinho de Vento in Bonito.

dag 2
vanochtend meld je je - na eventueel overleg met onze lokale agent - op de plaats vanwaar je naar de Rio Sucuri rijdt. Aankomst na ca. 40 minuten, gevolgd door een korte briefing. Vervolgens rijdt je een stukje per truck naar een plaats vanwaar je een korte wandeling door het woud maakt om daarna stroomafwaarts de rivier af te drijven, een drijftocht van ca. 1,5 uur door extreem helder water. Na afloop rij je weer terug naar Bonito en is de middag ter vrije besteding.

dag 3
na het ontbijt stap je in de auto om naar het noorden te rijden, een rit van ca. 150 kilometer waarvan de laatste 35 km. over een ongeplaveide weg langs uitgestrekte graaslanden en door bossen naar Pousada Aguapé. Totale rijtijd ca. 2,5 uur. Onderweg heb je voldoende tijd om te stoppen bij Boca da Onça, waar het de moeite waard is een wandeling te maken langs de 14 watervallen van dit natuurgebied. Diner en overnachting.

dag 4, 5
je hebt twee volle dagen de tijd om het unieke eco-systeem en de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken tijdens wandelingen, paardrijtochten en gemotoriseerde kano, begeleid door een expert gids. Je verblijft op basis van volpension.

dag 6
je kunt na het ontbijt nog meedoen aan het ochtendprogramma, en na de lunch rij je op je gemak naar Campo Grande. Om je vandaag niet te veel te laten rijden hebben we voor vannacht een overnachting in Campo Grande gepland zodat je morgen uitgerust aan de volgende rit kunt beginnen.

dag 7
in de loop van de ochtend ga je op weg in noordelijke richting, de lunch gebruik je op eigen gelegenheid onderweg.
Na 175 kilometer sla je van de verharde hoofdweg af naar Fazenda Várzea Alegre. Bij de afslag staat je gids op je te wachten en rij je samen over de onverharde weg naar de Fazenda waar eigenaars João en Dejacir al op je staan te wachten met een verfrissing.
Tijd om je even op te frissen waarna een briefing over de komende dagen, gevolgd door een korte eco wandeling over het landgoed waarbij je direct al veel kleurige vogels zult zien. Aan het einde van de wandeling heb je gelegenheid om onder de 'zwart ei' waterval te douchen.
Terug naar de fazenda voor diner en overnachting.

dag 8
na het ontbijt heb je de ochtend vrij om op eigen gelegenheid één van de andere uitgezette wandelingen van de fazenda te maken. Aan het einde van de ochtend op weg naar Fazenda São João de Boa Sentença (10 km afstand), waar je de lunch gebruikt en je weer in de gelegenheid bent om van de boeiende cultuur te genieten.
Na de lunch naar Pousada Sete Quedas in Rio Verde, een wat grotere provincieplaats. Kennismakingstour van Rio Verde en wandeling in de natuur in de omgeving met weer mogelijkheid om te douchen onder een waterval of zwemmen in de rivier.
Terug naar de pousada voor diner en overnachting. Je gids leidt je graag rond in de stad wanneer je daar zin in hebt.

dag 9
na het ontbijt op weg naar Coxím, de grootste plaats in dit gebied van de Pantanal. Even voorbij Coxím sla je af naar één van de ongeplaveide Transpantaneira Highways die het gebied doorkruisen en rij je naar Fazenda Amaralina, de meest toeristsche fazenda van het gebied omdat ze dagtoerisme aanbieden en wel vijf kamers hebben! Na een korte rustpauze is het tijd voor de lunch -die hier altijd rond 12 uur gegeten wordt- en daarna op weg voor een wandeling naar de Salto waterval. Tijd om te ontspannen en zwemmen en wandelingen door de natuur te maken waarbij je zeker wilde dieren als gordeldieren, capibara en kaaimannen zult zien. En natuurlijk ontelbare (roof)vogels!
Terug naar de fazenda voor diner en overnachting.

dag 10
na het ontbijt komt gids Ariël je ophalen voor een hele dag 4x4 pick-up truck avontuur door de Paiaguás Pantanal, een micro regio van het grotere Corixão gebied.
Er zal vaak gestopt worden voor de nodige uitleg over het gebied en om foto's te maken van de wilde dieren die in grote getale en overal aanwezig zijn.
De lunch (sandwiches) gebruik je ergens in het veld, omringd door de stilte van deze ruige natuur.
Aan het einde van de middag retour naar Coxím waar je je intrek neemt in hotel Beira Rio aan de oever van de Rio Negro. Diner en overnachting.

dag 11
na het ontbijt een offroad tour naar Diamond Village, waar je na aankomst eerst naar de diamantmijnen gaat waar je kunt zien hoe men vroeger deze edelsteen delfde. Overigens wordt in dit gebied nog steeds naar goud gezocht aan de oevers van de rivieren.
Terug naar het dorp voor lunch en daarna een boottocht over de Jauru rivier om de vele verschillende (water)vogels -en andere dieren- te zien.
Diner in het dorp en overnachting in een eenvoudige pousada.

dag 12
na het ontbijt offroad terug naar Coxím met onderweg een stop bij de Palmeiras waterval waar je scholen vissen stroomopwaarts ziet zwemmen om te paaien (alleen in het seizoen). Afhankelijk van de tijd van je vlucht voor of na de lunch vertrek uit Coxím voor de 250 kilometer naar Campo Grande, waar je de auto inlevert bij Localiza.

Als je liever vandaag nog een aantal excursies wilt maken kan je ervoor kiezen laat in de middag naar Campo Grande te rijden en een overnachting bij de luchthaven te maken, waarna je de volgende dag verder vliegt.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen en anderszins kan het dagprogramma afwijken.

Deze excursie is wegens het regenseizoen niet te reserveren tussen 15 december en 15 maart.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen

selfdrive Pantanal Zuid op aanvraag

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Selfdrive Pantanal Zuid