Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Kaaiman aan de oeverFauna in de PantanalZonsondergang PantanalBoot aan steigerKoeien op de TranspantaneiraBrug pousada Rio MutumAuto rijdend door waterVrouw aan het wassen in de rivierCowboy in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumVogelsLokaal huisjeDier in de PantanalTapirWassen in de lokale rivierBrug naar pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalWeg onder waterCapibarasLokaal huisUitzicht pousada PiuvalOndergelopen wegFloraPantanalEmoeToegangsweg TranspantaneiraBlauwe Ara in de boomCapibaraFauna in de PantanalPiranhajachtGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalUitzicht vanaf het waterPousada in de PantanalAuto langs de wegTranspantaneiraHuisje in de PantanalVrouw vangt piranhaVogel in de PantanalVogelFaunaCapibaraFaunaKaaimanVogelToekan in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomPousada in de PantanalKaaimanBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealRoutebordPantanalVis schoonmakenKaaimannen op de wegMan varend in kanoPantanalPantanalBraziliaanse vrouw en kindSnorkelen in de Sucuri RiverVlindersKoeien in de weiDierBraziliaans meisjeCapibaraTocht te paardUitzicht PantanalHuis in de PantanalToekanTuiuiu in de boomBraziliaans jongentjeWeg onder waterGevangen kaaimanGrazend paard in de Pantanal


7-daagse excursie Selfdrive Pantanal en Bonito

De Pantanal is de grootste natuurlijke bevloeibare vlakte ter wereld. Flora en fauna, rivieren en meren, vogels en vissen exploderen hier in de mooiste kleuren, het dieren en plantenleven volgt ongestoord de wetten van de natuur. Juni en juli zijn de beste maanden voor een bezoek omdat dan het niveau van het water niet al te hoog is en zo het uitbundige leven het best bekeken kan worden. Het hydro netwerk van de Pantanal kent 175 rivieren en kanalen en zorgt zo voor een goede ontwikkeling van het waterleven en stimuleert vissen, maar vissen hier betekent na de vangst weer terug in het water gooien om de visstand in evenwicht te houden. Alle excursies en foto-safari's tijdens deze tour worden begeleid door experts op hun gebied, en variëren van paardrijden tot wandelen tot boottochten over de rivieren en kleine kanalen.

Bonito is een klein dorpje in Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste, zo genoemd door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. De gehele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten en duiken in de rivieren en lagunes. Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met groenachtig water door het bezinksel van de vegetatie, in het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen uit om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural een stukje verder mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en de vele gekleurde vissen. Er kan worden 'ge-tubed'op de Rio Formosa, een avontuurlijke trip waarbij apen, ara's, toukans en papagaaien gezien worden. Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

Dag 1
aankomst in Campo Grande waar je de voor jou gereserveerde huurauto ophaalt en met behulp van onze uitgebreide routebeschrijving naar pousada Aguapé rijd. Onderbrenging in de accommodatie, snack en presentatie . Wandeling bij zonsondergang, diner en presentatie van de komende dagen.

Dag 2
na het ontbijt paardrijdtocht door de omgeving, lunch, in de middag gaan we de rivieren op om te vissen. Diner en overnachting.

Dag 3
na het ontbijt een boottocht om de flora en fauna van dichtbij te bekijken, na de lunch een wandeling of paardrijdtocht. Diner en overnachting.

Dag 4
na het ontbijt een tocht in de omgeving, onmiddellijk na de lunch vertrek je naar Bonito waar je neerstrijkt in hotel Moinho de Vento.

Dag 5
na het ontbijt bezoek aan de bekendste attractie van Bonito: de Lago Azul grot. De schoonheid van deze plaats zie je direct al bij de ingang waar rotspartijen in grillige formaties staan. De afdaling naar het centrum van de grot is ongeveer 100 meter en komt uit bij het prachtige azuurblauwe meer. Om het meer in de oorspronkelijke ongeschonden staat te houden is zwemmen en duiken hier niet toegestaan. In de middag naar de omgeving van de Rio Formoso, waar je de Lobo Guará fietstour gaat maken, een tocht van ca. 17 kilometer waarvan 10 over onverharde paden. Een avontuurlijke en spannende fietstocht die eindigt bij de Rio Formoso voor een verfrissende duik in de rivier. Deze inspirerende  excursie wordt compleet gemaakt met een boomplant activiteit, waarbij alle deelnemers de gelegenheid hebben een jong boompje te planten voor het behoud van het park.

Dag 6
na het ontbijt naar Sucuri rivier; de rijke en transparante rivier imponeert zelfs de meest ervaren duikers. We starten met een 45 minuten durende wandeling door de bossen waar we verscheidene eeuwenoude bomen zien, alsmede veel dieren. Bij de bron van de Rio Olho d'Agua duiken we in het water en laten ons meevoeren door de stroom tot waar we (ongeveer 30 minuten later) de Rio da Prata ontmoeten. We lunchen op deze plaats en bezoeken Buraco das Araras. De rode ara's komen naar deze plaats om in de zandstenen muur steen en zout te pikken, het bedrijvigheid van de vogels is een prachtig schouwspel. In de late middag retour.

Dag 7
na het ontbijt rij je terug naar Campo Grande voor het vervolg van je reis door Brazilië.

aankomst en vertrek
door de grote afstanden van/naar Campo Grande is het noodzakelijk dat je zo vroeg mogelijk aankomt en zo laat mogelijk vertrekt. Wanneer je vlucht later dan 12.00 aankomt en eerder dan 12.00 vertrekt zal je een overnachting in Campo Grande moeten maken. Wij helpen je graag met het maken van die reservering.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Opmerking
deze selfdrive kan ook in omgekeerde volgorde worden gemaakt, dus eerst Bonito en daarna de Pantanal.

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon bij 2 personen

Pantanal en Bonito € 785

in april en juli geldt voor sommige excursies in Bonito een toeslag

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Selfdrive Pantanal en Bonitomeerdaagse excursie Selfdrive Pantanal en Bonitomeerdaagse excursie Selfdrive Pantanal en Bonitomeerdaagse excursie Selfdrive Pantanal en Bonitomeerdaagse excursie Selfdrive Pantanal en Bonitomeerdaagse excursie Selfdrive Pantanal en Bonito