Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Grazend paard in de PantanalOndergelopen wegKaaimannen op de wegUitzicht vanaf het waterBraziliaanse vrouw en kindRoutebord pousada Rio MutumWeg onder waterTapirCapibarasPousada in de PantanalGezin in de PantanalFauna in de PantanalVliegende Garça RealPantanalBraziliaans meisjePantanalBrug naar pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomCapibaraFaunaCapibaraPiranhajachtRoutebordLokaal huisjeDier in de PantanalBlauwe Ara in de boomBrug pousada Rio MutumBoot aan steigerTocht te paardKaaimanPousada in de PantanalVogelFauna in de PantanalZonsondergang PantanalWeg onder waterVogelsTranspantaneiraMan varend in kanoHuisje in de PantanalToekanFloraKoeien op de TranspantaneiraCapibaraWassen in de lokale rivierDierUitzicht pousada PiuvalVrouw aan het wassen in de rivierBrug pousada Rio MutumKoeien in de weiVervoer per kano in de PantanalCowboy in de PantanalKaaiman aan de oeverBraziliaans jongentjeToegangsweg TranspantaneiraTuiuiu in de boomVis schoonmakenKaaimanVogel in de PantanalEmoePantanalAuto rijdend door waterPantanalVogelFaunaToekan in de PantanalUitzicht PantanalHuis in de PantanalGevangen kaaimanVrouw vangt piranhaLokaal huisVlindersSnorkelen in de Sucuri RiverWeg nabij pousada PiuvalAuto langs de weg


7-daagse excursie Ruiter Avontuur

ruige natuur met veel wildlife en de autentieke cultuur van de Pantaneiro cowboy. Als natuur en paardrijden je ding zijn, is dit ruiteravontuur in de ruige natuur van de Pantanal helemaal aan jou besteed!
Paardrijden is dé manier om de Pantanal echt te leren kennen. Hoog zittend op je Pantanal paard ben je constant dichtbij flora, fauna en de bijzondere cultuur van de Pantaneiro. Je komt op afgelegen gigantische fazenda's met wel duizenden koeien, en bent door je paard in staat om op plaatsen te komen waar normale excursies niet naartoe gaan.
Onderweg zal je zeker 'comitivas' tegenkomen, échte veedrijf karavanen tot wel duizend stuks vee!

Je wordt op de hele tocht begeleid door ervaren Pantanal cowboys en een Engels sprekende gids zodat je niets van het spektakel hoeft te missen.

dag 1
aankomst op luchthaven Campo Grande waar je word opgewacht door onze gids. Transfer naar Coxim met lunch onderweg. Check-in in je hotel en heb je tijd om de stad in te gaan om te shoppen, bankieren of internetten. Retour naar het hotel voor diner en overnachting.

NB: in verband met de vrij lange transfertijd (ca. 4 uur) is het noodzakelijk dat je voor 12 uur aankomt. Wanneer je vliegtuig later aankomt moet je eerst een overnachting in Campo Grande maken en word je hier de volgende ochtend opgehaald.

dag 2
na het ontbijt transfer naar de brug over de Ribeirão do Salto waar de Estrada Pantaneira door de Paiaguás Pantanal begint. Hier staat de Pantaneiro met de criollo paarden te wachten waarmee je eerst gaat kennismaken alvorens op te stappen voor de eerste rit van ongeveer 20 km naar Fazenda Juliana, waar de lunch wordt genuttigd. Na een korte rustpauze verder door de Paiaguás tot aan Fazenda Pé da Serra waar het kamp wordt opgebouwd. Diner en overnachting.

dag 3
na het ontbijt opbreken van het kamp en de paarden zadelen voor de tweede dag van het avontuur. De cowboys weten uiteraard de route en zullen zeker hun best doen om je zoveel mogelijk dierenleven te laten zien. Lunch en rustpauze op Pouso do Gado (een oude pantaneiro campsite) waarna verder naar Ponta do Aterro. Hier wordt het kamp voor de nacht opgezet en gebruik je het door de pantaneiros gemaakte avondeten. Tijd voor het kampvuur en overnachting!

dag 4
vandaag rijden we na ontbijt en opbreken van het kamp naar de Corredor Jacaré, ook weer een oude campsite van pantaneiros. Hier gebruik je de lunch en krijg je de kans op kaaimannen te vissen. Na de lunch en een rustpauze verder naar het kamp voor de nacht op het grondgebied van Fazenda Cipó.

dag 5
het kamp wordt weer opgebroken en we rijden naar Fazenda Ouro Verde voor lunch en de rustpauze. Onderweg zie je natuurlijk weer veel herten, gordeldieren, reuzen miereneters, capivara's en kaaimannen. En natuurlijk heel veel vogels waaronder uilen, de hyacint papagaai en de tuiuiu, een groot uitgevallen ooievaar.
Avondeten en kamp voor de nacht is bij Fazenda Rancho Velho.

dag 6
je rijd vandaag voor lunch en rustpauze naar Cabana Joaquim (Joaquim is een gepensioneerde pantaneiro en runt nu een eenvoudige bar/restaurant), en daarna is het niet zo heel ver meer naar Fazenda Juliana waar de paarden worden achtergelaten en je afscheid neemt van de Pantaneiros die inmiddels vrienden van je zijn! Er staat hier een 4x4 truck klaar om je naar Coxím te brengen waar je voor de laatste nacht je intrek weer neemt in hotel Beira Rio. Opfrisbeurt, diner en overnachting.

dag 7
na het ontbijt heb je tijd om nog even de stad in te gaan voor souvenir aankopen, bankbezoek etc., voor het tijd is voor je transfer terug naar Campo Grande.

NB: je vlucht vanaf Campo Grande moet na 4 uur in de middag vertrekken, Bij een vroeger vertrek is het beter een overnachting in Campo Grande te maken en de volgende dag te vertrekken.

zwaarte excursie
voor deze excursie moet je een geoefende ruiter zijn. Er wordt ongeveer 250 kilometer op de paarden afgelegd.

beste periode
is tussen half april en half december, de droge periode.
In de overige maanden kan deze excursie wel worden gemaakt maar is door de hevige regenval niet direct aan te raden.

verlengen
van deze excursie is mogelijk met één of meerdere nachten in Campo Grande of Coxím, zowel voor als na de excursie.

groepjes en teambuilding
door de aard van deze bijzondere excursie is deze bij uitstek geschikt voor kleine groepjes, zéker als teambuilding!

8-daagse excursie
dit ruiter avontuur is ook mogelijk als een 8-daagse excursie waarbij een andere route wordt gevolgd. Het programma van deze excursie is op aanvraag beschikbaar.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

Pantanal ruiter avontuur op aanvraag

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuurmeerdaagse excursie Ruiter Avontuur