Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vis schoonmakenPantanalTocht te paardKaaimannen op de wegKaaimanAuto rijdend door waterTuiuiu in een Piuval boomUitzicht PantanalHuis in de PantanalTuiuiu in de boomVervoer per kano in de PantanalHuisje in de PantanalPiranhajachtPousada in de PantanalBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumPantanalRoutebord pousada Rio MutumDier in de PantanalLokaal huisjeVogelDierCowboy in de PantanalBraziliaans jongentjeTranspantaneiraToekanWeg onder waterCapibaraCapibaraBrug pousada Rio MutumRoutebordGrazend paard in de PantanalVrouw vangt piranhaBoot aan steigerFaunaFloraPousada in de PantanalUitzicht vanaf het waterKaaimanVlindersUitzicht pousada PiuvalFaunaFauna in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraKoeien in de weiVogelWeg nabij pousada PiuvalVogel in de PantanalZonsondergang PantanalTapirToekan in de PantanalGezin in de PantanalVliegende Garça RealBlauwe Ara in de boomCapibarasCapibaraBraziliaanse vrouw en kindEmoePantanalOndergelopen wegVogelsGevangen kaaimanAuto langs de wegMan varend in kanoWassen in de lokale rivierPantanalKaaiman aan de oeverBraziliaans meisjeLokaal huisVrouw aan het wassen in de rivierFauna in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverWeg onder water


4-daagse excursie Pousada Vila Paraíso

Pousada Vila Paraíso ligt bij de watervallen van het Ecological Reserve Rio Verde, op ongeveer 7 kilometer afstand van het centrum van het plaatsje Rio Verde. De afstand naar Campo Grande is ongeveer 205 kilometer, een rit van 3 uur over de BR163.
Een prachtig tropisch woud bedekt 90% van het grondgebied van de pousada waarvan ongeveer 2 kilometer grenst aan de Rio Verde rivier waarin je heerlijk kunt zwemmen in de natuurlijke meren, genieten van een douche onder de vele watervallen en honderden kleurige vissen kunt zien in het kristalheldere water.

Tijdens je verblijf kan je kiezen om een van de twee (of beide) duidelijk aangegeven ecotracks in het woud te lopen om de kleurrijke vogels te zien en een goede kans te maken om oog in oog te staan met coatis (neusberen), apen, hagedissen, tapirs, armadillos (gordeldier), agoutis (eekhoorn), capivara, herten en veel andere dieren.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Campo Grande waar onze gids op je staat te wachten en je helpt met je bagage waarna je op weg gaat naar Rio Verde de Mato Grosso do Sul, een kleine 3 uur rijden.
Aankomst in de loop van de middag, toewijzing van je kamer en uitleg door beheerder William over de mogelijkheden tijdens je verblijf. Zo kan je in de middag al een ecotrack over het terrein maken, een bad in de rivier of onder de waterval nemen of gewoon heerlijk genieten aan het zwembad in de grote tuin. Diner en overnachting.

Wanneer je kiest voor de selfdrive haal je bij aankomst je huurauto op en rijdt een stukje door de stad naar de BR163, op weg naar Rio Verde.

dag 2
je maakt vandaag een lange 4 x 4 safari in de Nhecolândia Pantanal. Tijdens de foto safari in een Toyota Bandeirante ben je ongeveer 10 uur onderweg en leg je een afstand af van ongeveer 150 kilometer door ruig Pantanal terrein, over landerijen en door diepe plassen. Onderweg wordt vaak gestopt wanneer jij of je gids dieren waarnemen zodat je foto's kunt nemen. Er wordt natuurlijk ook gestopt voor de lunch die meegenomen kan zijn, in het veld kan worden gekookt of wordt gebruikt op een fazenda.

dag 3
vandaag is een vrije dag om ontspannen te genieten van je omgeving, te gaan zwemmen in het zwembad of in de Rio Verde maar je kunt ook een optionele excursie maken over de Rio Taquari (zie hieronder).

dag 4
je maakt na het ontbijt een langere begeleide ecotrack over het terrein van de pousada en na de lunch is het alweer tijd om deze heerlijk ontspannen plek te verlaten. Je word in ongeveer 3 uur gereden naar luchthaven Campo Grande of je rijd zelf en levert op de luchthaven je auto in.

extra excursie Rio Taquari
je kunt ervoor kiezen om ter plaatse een hele dag excursie te bespreken voor dag 3, een bootexcursie over de Rio Taquari tijdens welke je wildlife vanaf het water ziet. Wanneer je dit wilt reken je deze excursie ter plaatse af.

verlengen
deze excursie kan met een of meerdere dagen worden verlengd.

overnachten in Campo Grande
wanneer je laat aankomt op de luchthaven is het noodzakelijk dat je eerst overnacht in Campo Grande. Dit geldt eveneens voor een vroeg vertrek uit Campo Grande. Wij maken hier graag de reservering voor zodat je hele bouwsteen bij ons is ondergebracht.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen of anderszins kan het dagprogramma afwijken.

In de periode tussen 15 december en 15 maart kan deze excursie niet worden uitgevoerd wegens het regenseizoen.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

Bovenstaande dieren komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je niet alle dieren ziet tijdens je excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

 

 

Indicatieprijs landarrangement 2019
Pousada Vila Paraíso
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Pousada Vila Paraísodagenvertrek2 pers.3 pers.4 pers.5 pers.6 pers.
excursie met transfers4dagelijks671520526463423
excursie als selfdrive4dagelijks643530459427392

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraísomeerdaagse excursie Pousada Vila Paraíso