Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vrouw aan het wassen in de rivierPousada in de PantanalRoutebordVervoer per kano in de PantanalBraziliaans meisjeFloraEmoeHuisje in de PantanalBrug pousada Rio MutumCapibarasPantanalFaunaCapibaraVogelsBrug naar pousada Rio MutumRoutebord pousada Rio MutumCapibaraPousada in de PantanalTapirVogelOndergelopen wegFaunaVogelTuiuiu in de boomAuto rijdend door waterToekan in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindUitzicht vanaf het waterTranspantaneiraCowboy in de PantanalDier in de PantanalDierBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealFauna in de PantanalKaaimanUitzicht PantanalTuiuiu in een Piuval boomToegangsweg TranspantaneiraUitzicht pousada PiuvalVogel in de PantanalWeg onder waterZonsondergang PantanalVis schoonmakenTocht te paardToekanLokaal huisjePantanalKaaimannen op de wegGezin in de PantanalPiranhajachtGevangen kaaimanKaaimanPantanalBlauwe Ara in de boomGrazend paard in de PantanalAuto langs de wegVlindersSnorkelen in de Sucuri RiverBraziliaans jongentjeFauna in de PantanalKaaiman aan de oeverKoeien op de TranspantaneiraLokaal huisWeg onder waterHuis in de PantanalWassen in de lokale rivierWeg nabij pousada PiuvalMan varend in kanoCapibaraBoot aan steigerVrouw vangt piranhaPantanalKoeien in de wei


5-daagse excursie Pantanal sportvissen

in de wateren van de Pantanal zwemmen ongeveer 300 verschillende soorten vis maar het vissen (door nagenoeg iedere Pantanalian gedaan) focust zich voornamelijk op een half dozijn soorten. Zoals de meerval Pintado (Pseudoplatystoma corruscans) en de Cachara (Pseudoplatystoma faciatum) welke een gewicht tussen 8 en 25 kilo hebben.
De Jaú (Paulicea luetkeni), een ander soort meerval, kan een lengte van 1.90 meter en een gewicht van meer dan 100 kilo bereiken. Er zijn ook geschubte vissen als de Pacu (Piaractus mesopotamicus), een ronde en vette in typische Pantanal gerechten zeer gewaardeerde vis.
De Dourado (Salminus Brasiliensis) is in het hele land bekend als de koning van de rivieren, een dappere vis aan de top van de vis voedselketen, tussen 3 en 7 kilo zwaar maar er zijn ook Dourado's die wel 15 kilo kunnen wegen.

De beste tijd om te vissen is van half april tot eind oktober. Vissen is bij wet verboden tussen 6 november en 1 maart.

dag 1
bij aankomst op de luchthaven van Campo Grande staat onze vertegenwoordiging je op te wachten, helpt je met je bagage en rijdt je in ongeveer 4,5 uur over de BR163 naar Coxim, je standplaats voor de komende dagen. Check-in en lunch in de stad.
Na de lunch een korte presentatie over de stad en omgeving en een korte citytour met o.a. bezoeken aan (levend) aas winkels, de vis industrie en vissersgebieden, kennismaking met de boot bestuurders. Terug naar het hotel of host familie voor een drankje waarna diner in de stad. Overnachting.

Wanneer je kiest voor de selfdrive haal je je huurauto op na aankomst en ga je met behulp van onze routebeschrijving op weg naar Coxim.

dag 2 t/m 4
vroeg ontbijt op deze dagen waarna je in een 6 meter lange aluminium boot met 15, 25 of 40 pk motor de rivier opgaat om te gaan vissen. De eerste dag de Rio Taquari stroomafwaarts, de tweede de Rio Taquari stroomopwaarts en de laatste dag de Rio Coxim stroomopwaarts.
Je zit met maximaal 2 personen + de bestuurder in een boot, van de bestuurder krijg je alle nodige hulp en tips om je visexcursie tot een onvergetelijke ervaring te maken. Snacks en water zijn beschikbaar maar ook is het mogelijk om ergens onderweg de lunch bij een vissersfamilie te maken.
Aan het einde van de middag retour naar hotel of host familie, diner in de stad en tijd om na te praten over de dag op het rivierterras van het hotel.

dag 5
na het ontbijt transfer retour naar Campo Grande waar nog een bezoek aan de dagelijkse Municipal markt. Lunch onderweg of in Campo Grande en verder vervoer naar de luchthaven.
Wanneer je hebt gekozen voor deze excursie als selfdrive, rij je zelf van Coxim naar Campo Grande en levert je huurauto in.

overnachten in Campo Grande
wanneer je laat aankomt op de luchthaven van Campo Grande is het noodzakelijk dat je eerst overnacht in Campo Grande. Wij maken hier graag de reservering voor zodat je hele bouwsteen bij ons is ondergebracht.

verlengen
deze excursie kan met een of meer dagen worden verlengd.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Pantanal sportvissen
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Pantanal sportvissenvertrekdagen2 personen3 personen4 personen
als selfdrivedagelijks510011023908
met transfers113210921011
verlengingsdag221147184

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissen