Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaans meisjeHuisje in de PantanalUitzicht vanaf het waterAuto rijdend door waterDierFaunaVervoer per kano in de PantanalBlauwe Ara in de boomVrouw aan het wassen in de rivierGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalRoutebordKaaiman aan de oeverGevangen kaaimanTranspantaneiraToekan in de PantanalDier in de PantanalFaunaWeg onder waterVlindersCapibaraCapibaraWassen in de lokale rivierPantanalKaaimanFauna in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomCapibarasTuiuiu in de boomPiranhajachtVogelTapirAuto langs de wegPantanalLokaal huisjeVogelEmoeKaaimanUitzicht PantanalVis schoonmakenPantanalOndergelopen wegSnorkelen in de Sucuri RiverHuis in de PantanalFauna in de PantanalBrug pousada Rio MutumLokaal huisPousada in de PantanalVliegende Garça RealToegangsweg TranspantaneiraBrug pousada Rio MutumFloraBrug naar pousada Rio MutumKoeien in de weiVrouw vangt piranhaToekanTocht te paardGrazend paard in de PantanalMan varend in kanoWeg onder waterCapibaraBraziliaanse vrouw en kindCowboy in de PantanalBraziliaans jongentjeKaaimannen op de wegVogelsUitzicht pousada PiuvalKoeien op de TranspantaneiraPousada in de PantanalVogel in de PantanalZonsondergang PantanalPantanalRoutebord pousada Rio MutumBoot aan steiger


5-daagse excursie Pantanal sportvissen

in de wateren van de Pantanal zwemmen ongeveer 300 verschillende soorten vis maar het vissen (door nagenoeg iedere Pantanalian gedaan) focust zich voornamelijk op een half dozijn soorten. Zoals de meerval Pintado (Pseudoplatystoma corruscans) en de Cachara (Pseudoplatystoma faciatum) welke een gewicht tussen 8 en 25 kilo hebben.
De Jaú (Paulicea luetkeni), een ander soort meerval, kan een lengte van 1.90 meter en een gewicht van meer dan 100 kilo bereiken. Er zijn ook geschubte vissen als de Pacu (Piaractus mesopotamicus), een ronde en vette in typische Pantanal gerechten zeer gewaardeerde vis.
De Dourado (Salminus Brasiliensis) is in het hele land bekend als de koning van de rivieren, een dappere vis aan de top van de vis voedselketen, tussen 3 en 7 kilo zwaar maar er zijn ook Dourado's die wel 15 kilo kunnen wegen.

De beste tijd om te vissen is van half april tot eind oktober. Vissen is bij wet verboden tussen 6 november en 1 maart.

dag 1
bij aankomst op de luchthaven van Campo Grande staat onze vertegenwoordiging je op te wachten, helpt je met je bagage en rijdt je in ongeveer 4,5 uur over de BR163 naar Coxim, je standplaats voor de komende dagen. Check-in en lunch in de stad.
Na de lunch een korte presentatie over de stad en omgeving en een korte citytour met o.a. bezoeken aan (levend) aas winkels, de vis industrie en vissersgebieden, kennismaking met de boot bestuurders. Terug naar het hotel of host familie voor een drankje waarna diner in de stad. Overnachting.

Wanneer je kiest voor de selfdrive haal je je huurauto op na aankomst en ga je met behulp van onze routebeschrijving op weg naar Coxim.

dag 2 t/m 4
vroeg ontbijt op deze dagen waarna je in een 6 meter lange aluminium boot met 15, 25 of 40 pk motor de rivier opgaat om te gaan vissen. De eerste dag de Rio Taquari stroomafwaarts, de tweede de Rio Taquari stroomopwaarts en de laatste dag de Rio Coxim stroomopwaarts.
Je zit met maximaal 2 personen + de bestuurder in een boot, van de bestuurder krijg je alle nodige hulp en tips om je visexcursie tot een onvergetelijke ervaring te maken. Snacks en water zijn beschikbaar maar ook is het mogelijk om ergens onderweg de lunch bij een vissersfamilie te maken.
Aan het einde van de middag retour naar hotel of host familie, diner in de stad en tijd om na te praten over de dag op het rivierterras van het hotel.

dag 5
na het ontbijt transfer retour naar Campo Grande waar nog een bezoek aan de dagelijkse Municipal markt. Lunch onderweg of in Campo Grande en verder vervoer naar de luchthaven.
Wanneer je hebt gekozen voor deze excursie als selfdrive, rij je zelf van Coxim naar Campo Grande en levert je huurauto in.

overnachten in Campo Grande
wanneer je laat aankomt op de luchthaven van Campo Grande is het noodzakelijk dat je eerst overnacht in Campo Grande. Wij maken hier graag de reservering voor zodat je hele bouwsteen bij ons is ondergebracht.

verlengen
deze excursie kan met een of meer dagen worden verlengd.

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon in Euro

Pantanal sportvissen op aanvraag

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissenmeerdaagse excursie Pantanal sportvissen