Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Ondergelopen wegBoot aan steigerFauna in de PantanalBlauwe Ara in de boomVrouw aan het wassen in de rivierAuto rijdend door waterPantanalVogelsVervoer per kano in de PantanalZonsondergang PantanalVlindersVliegende Garça RealDier in de PantanalFloraVis schoonmakenFaunaUitzicht PantanalBrug naar pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalTapirUitzicht pousada PiuvalFauna in de PantanalVogel in de PantanalBraziliaans jongentjeToegangsweg TranspantaneiraKaaimanEmoeKaaimannen op de wegHuis in de PantanalWassen in de lokale rivierToekanKoeien op de TranspantaneiraGrazend paard in de PantanalVrouw vangt piranhaLokaal huisjeCowboy in de PantanalWeg onder waterSnorkelen in de Sucuri RiverTranspantaneiraHuisje in de PantanalUitzicht vanaf het waterKoeien in de weiFaunaBrug pousada Rio MutumToekan in de PantanalDierPousada in de PantanalCapibaraPantanalCapibaraBraziliaanse vrouw en kindVogelTocht te paardVogelAuto langs de wegGezin in de PantanalCapibarasLokaal huisBrug pousada Rio MutumBraziliaans meisjeGevangen kaaimanPiranhajachtPousada in de PantanalKaaimanTuiuiu in een Piuval boomKaaiman aan de oeverPantanalWeg onder waterRoutebord pousada Rio MutumMan varend in kanoTuiuiu in de boomPantanalCapibaraRoutebord


9-daagse excursie Pantanal Overland

Een unieke en avontuurlijke expeditie dwars door de ruige natuur van de Zuid en Noord Pantanal, over landerijen in 4 x 4’s, varend over rivieren in boten, onderweg steeds genietend van natuur en wildlife zoals kaaimannen, (reuzen)miereneters, wolven, gordeldieren, herten, capivara’s, neusberen, ontelbaar veel vogels (de Pantanal heeft ongeveer 5000 soorten vogels) zoals de blauwe ara en de tuiuiu en….wellicht zie je de jaguar.


Overnachtingen in hotels, pousada’s,  ranches, houseboat.
Vervoer per (mini)van, Toyota Bandeirante, kleine en grotere boten.
 

Dag 1
vroege aankomst op de luchthaven van Campo Grande waar je Engels sprekende gids je opwacht en je helpt met de bagage. Per auto of minivan op weg in noordelijke richting over de BR163 (de snelweg die helemaal tot aan de Amazone voert) om na ca. 140 kilometer aan te komen in São Gabriel do Oeste. Late lunch waarna check-in in hotel Zen Brasil, korte rustperiode en een korte citytour. São Gabriel is o.a. bekend doordat met Kerst langs alle straten verlichte Kerst ornamenten staan, welke kunstig worden gemaakt van petflessen. Diner in de stad, overnachting.

Note: je vlucht moet vroeg (voor 11 uur) in Campo Grande aankomen. Is dit niet het geval dan moet je een overnachting in Campo Grande maken en word je de volgende dag bij je hotel opgehaald.

Dag 2
vroeg ontbijt en per minivan naar de brug over de Rio Coxim (25 km asfalt en 45 km dirtroad) waar lokale vissers met hun aluminium boten klaarliggen voor de boottrip over de Rio Coxim. Landschappen (je ziet o.a. de transitie van savanna naar Pantanal), stroomversnellingen, grotten, watervallen, een rivierbad en natuurlijk veel natuur, vogels en wildlife. Late lunch bij een lokaal gezin dat aan de rivier woont en verder naar Coxim waar wordt aangelegd aan de steiger van hotel Rio.
Check-in en diner in de stad of een barbecue op het terras aan het water van hotel Rio.

Dag 3
vroeg ontbijt en in de boot voor een lange boottocht over de Rio Taquari, de belangrijkste waterweg in dit deel van de Pantanal. Onderweg veel wildlife, vogels, (brul)apen, typisch rivier landschap. Er wordt diverse malen gestopt o.a. voor de lunch, een snack en een rivierbad. Aan het einde van de middag aankomst bij Fazenda Alexandre voor diner en overnachting.

Dag 4
vroeg ontbijt waarna een safari per 4x4 truck door de Paiaguás Pantanal (de grootste van de Pantanals). Onderweg diverse stops om wildlife te spotten en fotograferen maar ook voor de warme lunch die door de chauffeur in het veld wordt bereid . Aan het einde van de middag aankomst bij de oever van de Rio Piquiri welke per boor wordt overgestoken naar Pousada Alvorada voor diner en overnachting.

Dag 5
na het ontbijt per boot over de Rio Piquiri in de richting van Porto Jofre. Veel wildlife, vogels, apen en wellicht ook de jaguar! Aan het einde van de middag aankomst bij houseboat Cinco Estrelas voor diner en overnachting.

Dag 6
na het ontbijt in de boot voor een jaguar tour door het Parque Estadual do Encontro das Águas. Lunch onderweg. Aan het einde van de middag retour naar Cinco Estrelas voor diner en overnachting.

Dag 7
na het ontbijt per boot naar Porto Jofre en van hier een safari per 4x4 over de Transpantaneira Highway, lunch onderweg. Aan het einde van de middag aankomst bij de Pantanal Ecolodge voor diner en overnachting.

Dag 8
ontbijt, birding ecotrack over de gronden van de pousada. Lunch in de pousada, korte rustpauze waarna een boottocht over de Rio Clarinho.

Dag 9
ontbijt, check-out en per 4x4 naar Poconé waar de lunch wordt gebruikt in Churrascaria Transpantaneira, gelegenheid om handarbeid te kopen. Hierna verder vervoer per minivan naar Cuiabá waar je wordt afgezet op de luchthaven of bij je hotel.


De afgelegde afstanden van deze schitterende expeditie zijn ca. 1000 kilometer over land en ca. 550 kilometer over water.

Indicatie reissom in €
 

2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen
2.884 2.606 2.081 1.767 1.648

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overland