Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Fauna in de PantanalToekanCapibaraVogelVervoer per kano in de PantanalBlauwe Ara in de boomUitzicht pousada PiuvalToegangsweg TranspantaneiraHuisje in de PantanalTuiuiu in de boomTranspantaneiraFauna in de PantanalPousada in de PantanalWeg onder waterHuis in de PantanalKaaimanUitzicht PantanalBrug pousada Rio MutumFloraGrazend paard in de PantanalKaaimannen op de wegZonsondergang PantanalKoeien op de TranspantaneiraTuiuiu in een Piuval boomTocht te paardMan varend in kanoPantanalKoeien in de weiBrug naar pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterVogelVrouw vangt piranhaVrouw aan het wassen in de rivierSnorkelen in de Sucuri RiverDierBrug pousada Rio MutumFaunaRoutebordTapirDier in de PantanalAuto rijdend door waterLokaal huisVis schoonmakenKaaimanVliegende Garça RealEmoeBraziliaans jongentjePantanalPantanalVlindersRoutebord pousada Rio MutumCapibaraCapibarasWassen in de lokale rivierBraziliaans meisjeWeg onder waterGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalCowboy in de PantanalAuto langs de wegVogel in de PantanalOndergelopen wegGevangen kaaimanBraziliaanse vrouw en kindBoot aan steigerFaunaPousada in de PantanalKaaiman aan de oeverVogelsPiranhajachtToekan in de PantanalLokaal huisjeCapibaraPantanal


9-daagse excursie Pantanal Overland

Een unieke en avontuurlijke expeditie dwars door de ruige natuur van de Zuid en Noord Pantanal, over landerijen in 4 x 4’s, varend over rivieren in boten, onderweg steeds genietend van natuur en wildlife zoals kaaimannen, (reuzen)miereneters, wolven, gordeldieren, herten, capivara’s, neusberen, ontelbaar veel vogels (de Pantanal heeft ongeveer 5000 soorten vogels) zoals de blauwe ara en de tuiuiu en….wellicht zie je de jaguar.


Overnachtingen in hotels, pousada’s,  ranches, houseboat.
Vervoer per (mini)van, Toyota Bandeirante, kleine en grotere boten.
 

Dag 1
vroege aankomst op de luchthaven van Campo Grande waar je Engels sprekende gids je opwacht en je helpt met de bagage. Per auto of minivan op weg in noordelijke richting over de BR163 (de snelweg die helemaal tot aan de Amazone voert) om na ca. 140 kilometer aan te komen in São Gabriel do Oeste. Late lunch waarna check-in in hotel Zen Brasil, korte rustperiode en een korte citytour. São Gabriel is o.a. bekend doordat met Kerst langs alle straten verlichte Kerst ornamenten staan, welke kunstig worden gemaakt van petflessen. Diner in de stad, overnachting.

Note: je vlucht moet vroeg (voor 11 uur) in Campo Grande aankomen. Is dit niet het geval dan moet je een overnachting in Campo Grande maken en word je de volgende dag bij je hotel opgehaald.

Dag 2
vroeg ontbijt en per minivan naar de brug over de Rio Coxim (25 km asfalt en 45 km dirtroad) waar lokale vissers met hun aluminium boten klaarliggen voor de boottrip over de Rio Coxim. Landschappen (je ziet o.a. de transitie van savanna naar Pantanal), stroomversnellingen, grotten, watervallen, een rivierbad en natuurlijk veel natuur, vogels en wildlife. Late lunch bij een lokaal gezin dat aan de rivier woont en verder naar Coxim waar wordt aangelegd aan de steiger van hotel Rio.
Check-in en diner in de stad of een barbecue op het terras aan het water van hotel Rio.

Dag 3
vroeg ontbijt en in de boot voor een lange boottocht over de Rio Taquari, de belangrijkste waterweg in dit deel van de Pantanal. Onderweg veel wildlife, vogels, (brul)apen, typisch rivier landschap. Er wordt diverse malen gestopt o.a. voor de lunch, een snack en een rivierbad. Aan het einde van de middag aankomst bij Fazenda Alexandre voor diner en overnachting.

Dag 4
vroeg ontbijt waarna een safari per 4x4 truck door de Paiaguás Pantanal (de grootste van de Pantanals). Onderweg diverse stops om wildlife te spotten en fotograferen maar ook voor de warme lunch die door de chauffeur in het veld wordt bereid . Aan het einde van de middag aankomst bij de oever van de Rio Piquiri welke per boor wordt overgestoken naar Pousada Alvorada voor diner en overnachting.

Dag 5
na het ontbijt per boot over de Rio Piquiri in de richting van Porto Jofre. Veel wildlife, vogels, apen en wellicht ook de jaguar! Aan het einde van de middag aankomst bij houseboat Cinco Estrelas voor diner en overnachting.

Dag 6
na het ontbijt in de boot voor een jaguar tour door het Parque Estadual do Encontro das Águas. Lunch onderweg. Aan het einde van de middag retour naar Cinco Estrelas voor diner en overnachting.

Dag 7
na het ontbijt per boot naar Porto Jofre en van hier een safari per 4x4 over de Transpantaneira Highway, lunch onderweg. Aan het einde van de middag aankomst bij de Pantanal Ecolodge voor diner en overnachting.

Dag 8
ontbijt, birding ecotrack over de gronden van de pousada. Lunch in de pousada, korte rustpauze waarna een boottocht over de Rio Clarinho.

Dag 9
ontbijt, check-out en per 4x4 naar Poconé waar de lunch wordt gebruikt in Churrascaria Transpantaneira, gelegenheid om handarbeid te kopen. Hierna verder vervoer per minivan naar Cuiabá waar je wordt afgezet op de luchthaven of bij je hotel.


De afgelegde afstanden van deze schitterende expeditie zijn ca. 1000 kilometer over land en ca. 550 kilometer over water.

Indicatie reissom per persoon
 

2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen
op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overlandmeerdaagse excursie Pantanal Overland