Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg onder waterHuis in de PantanalGevangen kaaimanVogelBraziliaans jongentjeAuto langs de wegVrouw aan het wassen in de rivierRoutebordVrouw vangt piranhaVogel in de PantanalCapibaraVlindersCapibaraPantanalVliegende Garça RealFaunaBoot aan steigerFloraTuiuiu in een Piuval boomPantanalKoeien op de TranspantaneiraPantanalBraziliaans meisjeGezin in de PantanalZonsondergang PantanalEmoeKaaimannen op de wegKoeien in de weiTranspantaneiraUitzicht PantanalToekanTapirFaunaBrug pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraPousada in de PantanalHuisje in de PantanalKaaimanFauna in de PantanalFauna in de PantanalMan varend in kanoTuiuiu in de boomWeg onder waterVogelsUitzicht pousada PiuvalVis schoonmakenSnorkelen in de Sucuri RiverPousada in de PantanalPantanalKaaiman aan de oeverCowboy in de PantanalAuto rijdend door waterCapibaraVogelKaaimanRoutebord pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumTocht te paardLokaal huisjeBraziliaanse vrouw en kindToekan in de PantanalPiranhajachtGrazend paard in de PantanalBlauwe Ara in de boomCapibarasVervoer per kano in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterWeg nabij pousada PiuvalLokaal huisWassen in de lokale rivierDierOndergelopen wegDier in de Pantanal


4-daagse excursie Pantanal Indepth

geen noord Pantanal en geen zuid Pantanal, maar de Pantanal van Corixão, een zeer oorspronkelijk gebied ongeveer in het midden van het uitgestrekte wetland.

Nauwelijks door toeristen ontdekt is dit een gebied met veel ongerepte natuur en oorspronkelijke cultuur, uitgestrekte boerderijen, gigantisch grote veestapels, veel rivieren en watervallen.
Als je op zoek bent naar een échte Pantanal ervaring is dít de excursie die je moet maken. Het verblijf kan primitief in tenten of in pousada's en bij lokale families.

dag 1
je word vanaf luchthaven Campo Grande opgehaald bij aankomst van je vlucht en rij je de 190 km. naar het kleine dorpje Rio Verde de Mato Grosso. Onderweg wordt gestopt voor lunch of, als je vlucht vroeg aankomt, wordt er in Rio Verde geluncht. Tegen 4 uur in de middag kom je aan bij Pousada Vila Paraíso aan de oevers van de Rio Verde. Toewijzing van je kamer en daarna een ecotrack door de schitterende omgeving met een canyon,  watervallen en ontelbare prachtig gekleurde vogels. Tijd om te zwemmen waarbij je grote scholen kleurige vissen zult zien. Terug naar de pousada voor rust, het diner en overnachting.

dag 2
na een vroeg ontbijt een 4 x 4 open truck-safari door de Pantanal van Nhecolândia waarbij je savannah, waterwegen, meren, wilde dieren (kaaiman, apen, everzwijn, capivara, herten, miereneters, gordeldieren etc) ziet. Een warme lunch wordt onderweg door de gids of de chauffeur bereidt. Tegen het einde van de middag terug naar de pousada voor diner en overnachting.

dag 3
na een vroeg ontbijt op weg naar Coxim op ca. 1 uur rijafstand. Je stapt hier in aluminium bootjes voor een boottocht over de rivier Taquari door een gebied dat de Pantanal van de Taquari wordt genoemd. Onderweg zie je schitterende landschappen, veel vogels en in mindere mate dierenleven en wordt een aantal keer gestopt. Voor de BBQ lunch wordt gestopt op een rustige plek waar je ook de gelegenheid hebt om te zwemmen.
Aan het einde van de middag vaar je terug naar Coxim waar aangelegd wordt aan de steiger van Hotel Rio. Tijd om op te frissen waarna het tijd is voor het diner in de stad. Overnachting.

dag 4
na een vroeg ontbijt heb je nog tijd voor de eco-track naar het Christusbeeld even buiten de stad of kan je de stad gaan verkennen om wat souvenirs te kopen. Lunch in de stad en op weg naar Campo Grande over de BR262 die ook weer door een prachtig en gevariëerd landschap loopt. Aankomst op Campo Grande voor je volgende vlucht en afscheid van je gids.

verlengen
deze excursie is te verlengen met enkele nachten in Pousada Vila Paraíso of Hotel Rio, prijs hiervoor op aanvraag.

accommodatie in Campo Grande
afhankelijk van aankomst en vertrek van je vlucht is een accommodatie voor of na deze excursie niet persé noodzakelijk. Wél wanneer je erg laat aankomt of erg vroeg vertrekt.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen of anderszins kan het dagprogramma afwijken.

In de periode tussen 15 december en 15 maart kan deze excursie niet worden uitgevoerd wegens het regenseizoen.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

Bovenstaande dieren komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je niet alle dieren ziet tijdens je excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Pantanal Indepth
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Pantanal IndepthVertrek2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
4 dagen / 3 nachtendagelijks737557629542485

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepth