Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg onder waterAuto langs de wegUitzicht pousada PiuvalEmoeGevangen kaaimanUitzicht vanaf het waterFaunaBrug pousada Rio MutumAuto rijdend door waterWeg onder waterWeg nabij pousada PiuvalFauna in de PantanalMan varend in kanoPousada in de PantanalKaaimannen op de wegVrouw vangt piranhaKoeien in de weiLokaal huisjePiranhajachtCapibarasPantanalBrug naar pousada Rio MutumTranspantaneiraCapibaraVrouw aan het wassen in de rivierKaaimanDierCowboy in de PantanalPousada in de PantanalTocht te paardOndergelopen wegFaunaPantanalBraziliaans meisjeKaaiman aan de oeverGezin in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraRoutebordHuis in de PantanalZonsondergang PantanalPantanalWassen in de lokale rivierTuiuiu in een Piuval boomVliegende Garça RealSnorkelen in de Sucuri RiverFloraVervoer per kano in de PantanalVogelBoot aan steigerToekan in de PantanalGrazend paard in de PantanalCapibaraPantanalVogelsUitzicht PantanalVogel in de PantanalBlauwe Ara in de boomDier in de PantanalVis schoonmakenFauna in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraLokaal huisRoutebord pousada Rio MutumVogelBraziliaans jongentjeHuisje in de PantanalVlindersToekanKaaimanTuiuiu in de boomBraziliaanse vrouw en kindBrug pousada Rio MutumCapibaraTapir


4-daagse excursie Pantanal Indepth

geen noord Pantanal en geen zuid Pantanal, maar de Pantanal van Corixão, een zeer oorspronkelijk gebied ongeveer in het midden van het uitgestrekte wetland.

Nauwelijks door toeristen ontdekt is dit een gebied met veel ongerepte natuur en oorspronkelijke cultuur, uitgestrekte boerderijen, gigantisch grote veestapels, veel rivieren en watervallen.
Als je op zoek bent naar een échte Pantanal ervaring is dít de excursie die je moet maken. Het verblijf kan primitief in tenten of in pousada's en bij lokale families.

dag 1
je word vanaf luchthaven Campo Grande opgehaald bij aankomst van je vlucht en rij je de 190 km. naar het kleine dorpje Rio Verde de Mato Grosso do Sul. Onderweg wordt gestopt voor lunch of, als je vlucht vroeg aankomt, wordt er in Rio Verde geluncht. Tegen 4 uur in de middag kom je aan bij Pousada Vila Paraíso aan de oevers van de Rio Verde. Toewijzing van je kamer en daarna een ecotrack door de schitterende omgeving met een canyon,  watervallen en ontelbare prachtig gekleurde vogels. Tijd om te zwemmen waarbij je grote scholen kleurige vissen zult zien. Terug naar de pousada voor rust, het diner en overnachting.

dag 2
na een vroeg ontbijt een 4 x 4 open truck-safari door de Pantanal van Nhecolândia waarbij je savannah, waterwegen, meren, wilde dieren (kaaiman, apen, everzwijn, capivara, herten, miereneters, gordeldieren etc) ziet. Een warme lunch wordt onderweg door de gids of de chauffeur bereidt. Tegen het einde van de middag terug naar de pousada voor diner en overnachting.

dag 3
na een vroeg ontbijt op weg naar Coxim op ca. 1 uur rijafstand. Je stapt hier in aluminium bootjes voor een boottocht over de rivier Taquari door een gebied dat de Pantanal van de Taquari wordt genoemd. Onderweg zie je schitterende landschappen, veel vogels en in mindere mate dierenleven en wordt een aantal keer gestopt. Voor de BBQ lunch wordt gestopt op een rustige plek waar je ook de gelegenheid hebt om te zwemmen.
Aan het einde van de middag vaar je terug naar Coxim waar aangelegd wordt aan de steiger van Hotel Rio. Tijd om op te frissen waarna het tijd is voor het diner in de stad. Overnachting.

dag 4
na een vroeg ontbijt heb je nog tijd voor de eco-track naar het Christusbeeld even buiten de stad of kan je de stad gaan verkennen om wat souvenirs te kopen. Lunch in de stad en op weg naar Campo Grande over de BR262 die ook weer door een prachtig en gevariëerd landschap loopt. Aankomst op Campo Grande voor je volgende vlucht en afscheid van je gids.

verlengen
deze excursie is te verlengen met enkele nachten in Pousada Vila Paraíso of Hotel Rio, prijs hiervoor op aanvraag.

accommodatie in Campo Grande
afhankelijk van aankomst en vertrek van je vlucht is een accommodatie voor of na deze excursie niet persé noodzakelijk. Wél wanneer je erg laat aankomt of erg vroeg vertrekt.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen of anderszins kan het dagprogramma afwijken.

In de periode tussen 15 december en 15 maart kan deze excursie niet worden uitgevoerd wegens het regenseizoen.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

Bovenstaande dieren komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je niet alle dieren ziet tijdens je excursie maar geniet van natuur en cultuur!

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs 
prijs per persoon in Euro

  2 pers 3 pers 4 pers 5 pers 6 pers
als selfdrive 785 691 581 552 506
met transfers 818 678 641 566 517

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepthmeerdaagse excursie Pantanal Indepth