Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Routebord pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterTocht te paardFloraWeg onder waterKoeien in de weiKaaimanVis schoonmakenZonsondergang PantanalPousada in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisPantanalFauna in de PantanalPiranhajachtWeg onder waterKaaiman aan de oeverVogelGezin in de PantanalBrug pousada Rio MutumBoot aan steigerTapirEmoeFaunaPantanalFaunaWassen in de lokale rivierBraziliaanse vrouw en kindGrazend paard in de PantanalVervoer per kano in de PantanalVlindersCapibaraUitzicht pousada PiuvalUitzicht PantanalGevangen kaaimanCapibaraToegangsweg TranspantaneiraBraziliaans jongentjePantanalRoutebordVrouw aan het wassen in de rivierDierHuisje in de PantanalBraziliaans meisjeKaaimanVogelTuiuiu in de boomLokaal huisjeVliegende Garça RealPousada in de PantanalOndergelopen wegCapibarasToekan in de PantanalVrouw vangt piranhaSnorkelen in de Sucuri RiverMan varend in kanoTuiuiu in een Piuval boomCapibaraFauna in de PantanalToekanHuis in de PantanalVogelsAuto rijdend door waterCowboy in de PantanalDier in de PantanalTranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraAuto langs de wegWeg nabij pousada PiuvalKaaimannen op de wegVogel in de PantanalBrug pousada Rio MutumPantanalBlauwe Ara in de boom


5-daagse excursie Lazy Pantanal

een andere manier om de overweldigende Pantanal te ontdekken. Gedurende twee nachten wordt er tijdens deze excursie in het veld van de Paiaguás Pantanal gekampeerd, een geweldige ervaring!
Tijdens deze excursie ligt het tempo niet hoog om je zoveel mogelijk de kans te geven wildlife te spotten en fotograferen. Maaltijden worden gezamenlijk gemaakt en gegeten, wat er meestal op neer komt dat de chauffeur en gids het eten bereiden. 's Avonds bij het kampvuur is er alle tijd om de ervaringen van de dag uit te wisselen.

Je bent uitgenodigd! 

dag 1
vroege aankomst op de luchthaven van Campo Grande waar onze agent al op je staat te wachten nadat je je bagage van de band hebt gehaald (of je haalt je huurauto op). Op weg naar Coxim in een comfortabele auto, eerst een stukje door de (groene) stad en al snel rij je over de BR163, de weg die helemaal tot de Amazone voert. Onderweg wordt een sanitaire dan wel lunchstop gemaakt want je bent een goede 3,5 uur aan het rijden.
In Coxim aangekomen wordt er eerst geluncht, daarna ingecheckt in hotel Rio waarna er een boot klaarligt op de steiger van het hotel om een stukje over de Rio Taquari te varen. Onderweg wordt gestopt voor een rivierbad.
Terug naar het hotel, diner in de stad of een barbeque op het terras van het hotel. Overnachting.

Dag 2
Vroeg ontbijt waarna een 4x4 overland safari in de Paiaguás Pantanal, onderweg dieren spottend als veel kleurrijke vogels, de tuiuiu, kaaiman, otter, miereneter, capivara, neusbeer etc. Lunch onderweg in het veld. Aan het einde van de middag worden de tenten opgezet op een schaduwrijke locatie, wordt het diner bereid en een kampvuur aangestoken. De stilte van de avond en nacht is oorverdovend.

Dag 3
vroeg ontbijt waarna een wandeling van zo'n 4 á 5 kilometer rond waterwegen en om sporen van dieren te vinden. Terug naar het kamp voor de lunch waarna een lange rustperiode om later weer op weg te gaan als de dag minder warm is. Gevolgd door een 4x4 fotosafari in de omgeving. Terug naar het kamp voor diner en overnachting.

Dag 4
na het ontbijt worden de tenten afgebroken waarna een 4x4 safari terug naar Coxim, gebruik makend van een andere route, onderweg stoppend voor het maken van foto's en de lunch. Aan het einde van de middag terug in Coxim, diner in de stad en overnachting in hotel Rio.

Dag 5
na het ontbijt heb je vrije tijd om het stadje te bezoeken, een laatste souvenir te kopen, naar de bank te gaan, etc. Lunch in de stad en daarna op weg naar Campo Grande waar je bij je hotel of op de luchthaven wordt afgezet.
Heb je gekozen voor selfdrive dan rij je zelf terug naar Campo Grande en levert daar je auto in.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee een geweldige ervaring om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokalen en andere omstagheden kan het dagprogramma afwijken van bovenstaande.
Wanneer je een echte kayak liefhebber bent kan een extra dag kayak worden geregeld ten koste van een dag 4x4 of kan de excursie met 1 dag worden verlengd.

Deze excursie kan wegens het regenseizoen niet worden gereserveerd tussen 15 december en begin april

aankomst en vertrek
om optimaal van deze excursie te genieten kom je het beste vroeg aan in en vertrek je zo laat mogelijk uit Campo Grande. Wanneer je vliegschema dit niet toelaat raden wij je aan de nacht voor aanvang of na de Lazy Pantanal excursie in Campo Grande te overnachten. Wij regelen dit graag voor je.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en zelfs de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

Bovenstaande dieren komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je niet alle dieren ziet tijdens je excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs per persoon 
 

  2 pers 3 pers 4 pers 5 pers 6 pers
Lazy Pantanal selfdrive op aanvr op aanvr op aanvr op aanvr op aanvr
Lazy Pantanal met transfers op aanvr op aanvr op aanvr op aanvr op aanvr

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Lazy Pantanalmeerdaagse excursie Lazy Pantanalmeerdaagse excursie Lazy Pantanalmeerdaagse excursie Lazy Pantanalmeerdaagse excursie Lazy Pantanalmeerdaagse excursie Lazy Pantanal