Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada in de PantanalAuto langs de wegCapibaraKaaimannen op de wegWassen in de lokale rivierCapibaraUitzicht pousada PiuvalCapibarasBraziliaans jongentjeBlauwe Ara in de boomMan varend in kanoTocht te paardHuis in de PantanalBraziliaans meisjeFauna in de PantanalPantanalToegangsweg TranspantaneiraKoeien in de weiWeg onder waterTuiuiu in een Piuval boomVrouw vangt piranhaDier in de PantanalLokaal huisjeFauna in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindKaaiman aan de oeverVogelsVervoer per kano in de PantanalCowboy in de PantanalVlindersBrug pousada Rio MutumFaunaFaunaWeg onder waterPantanalBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumZonsondergang PantanalLokaal huisTuiuiu in de boomTranspantaneiraToekanBoot aan steigerTapirDierVrouw aan het wassen in de rivierVogelVliegende Garça RealOndergelopen wegPiranhajachtSnorkelen in de Sucuri RiverKaaimanWeg nabij pousada PiuvalUitzicht vanaf het waterVogel in de PantanalUitzicht PantanalRoutebordFloraAuto rijdend door waterHuisje in de PantanalPantanalCapibaraVogelPantanalToekan in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumKaaimanKoeien op de TranspantaneiraEmoeGezin in de PantanalGevangen kaaimanGrazend paard in de PantanalVis schoonmakenPousada in de Pantanal


8-daagse excursie Diep in de Pantanal

de Pantanal is zó groot dat je er in 8 dagen maar een klein gedeelte van kunt zien. Deze excursie brengt je naar een relatief onbekend gedeelte maar wél een avontuurlijk deel omdat natuur en cultuur nagenoeg onaangetast zijn.
Als je al van een overtreffende trap in gastvrijheid kunt spreken is het hier wel. Hoe eenvoudig de Pantaneiros ook leven, ze zijn trots op wat ze hebben en laten je graag alles zien en meemaken.
Tijdens deze excursie zal je je verbazen over de natuur. Bergketens, ruige en verlaten savanna's met veel wilde dieren en natuurlijk de wetlands van de Pantanal met ontelbare kaaimannen, capivara's, herten, blauwe en gele ara's en zelfs de jaguar die in dit gebied veel voorkomt.
Kortom, als je een natuurliefhebber bent kom je met deze excursie volledig aan je trekken!

dag 1
bij aankomst op de luchthaven van Campo Grande staat onze gids Ariel al op je te wachten, helpt je met je bagage en gaat op weg naar het noorden. Onderweg naar Pousada Vila Paraíso wordt een sanitaire stop gemaakt in São Gabriel do Oeste, een klein stadje waar in de Kerstperiode verlichte ornamenten langs de straten worden geplaatst die worden gemaakt van lege petflessen. Afhankelijk van je tijdstip van aankomst wordt er eerst geluncht, gevolgd door een korte ecotrack over het landgoed waarbij je direct al veel kleurige vogels zult zien. Aan het einde van de wandeling heb je gelegenheid om onder een van de vele watervallen douchen.
Terug naar de pousada voor diner en overnachting.

dag 2
na het ontbijt een 4x4 (Toyota Bandeirante) safari avontuur door de Nhecolândia Pantanal. Een uitgestrekt gebied met veel wilde dieren en roofvogels. Je hebt kans om herten, kaaimannen, capivara, miereneters, gordeldieren en verschillende roofvogels te zien. In dit gebied komen veel blauwe (hyacint) ara's voor dus heb je grote kans dat je deze schitterende vogel zult zien! De warme lunch wordt ergens in het veld. door de chauffeur of gids bereid en genuttigd. Aan het einde van de middag terug naar de Pousada voor diner en overnachting.

dag 3
na het ontbijt rijden we naar de brug over de Coxím rivier waar je in een boot stapt voor een avontuurlijke boottocht over de Coxim rivier, het gedeelte dat wordt gevaren heet 'Monsoons Path' omdat in vroeger tijden missionarissen de rivier afzakten. Een aantal stops worden gemaakt waarbij je o.a. de gelegenheid hebt te zwemmen. Lunch onderweg bij een lokale vissersfamilie, aan het einde van de middag een transfer over land naar Jaurú, een klein mijnwerkersdorpje. Diner en overnachting bij een lokale familie.

dag 4
na het ontbijt een eco trekking langs de oever van de Rio Jaurú en gaan we naar de diamantmijnen waar je de arbeiders aan het werk ziet. Onderweg zie je natuurlijk veel flora en fauna en is er voldoende tijd voor uitleg en foto's. De lunch gebruik je in het dorp en daarna per boot over de Jaurú, Coxim en Taquari rivieren naar Coxim waar je tegen het vallen van de avond aankomt aan de pier van hotel Rio. Check in, diner in de stad en overnachting.

dag 5
vandaag maak je weer een 4x4 (Toyota Bandeirante) safari maar nu in de Paiaguás Pantanal. Pantanal is Pantanal zou je zeggen maar er zit toch zeker verschil tussen de verschillende landschappen, vegetatie en dieren. Ook vandaag maak je weer grote kans op het zien van dieren en kleurrijke vogels. De lunch wordt weer ergens in het veld genuttigd. Aan het einde van de middag retour naar Coxim voor diner en overnachting.

dag 6
na het ontbijt stap je in de boot die afgemeerd ligt bij het hotel en maak je een riviersafari over de Rio Taquari. De hemel strakblauw, veel witte wolkjes en dichtbegroeide oevers met wel vijftig tinten groen. Je piloteiro -riviergids- loodst je kundig naar plekjes waar hij al lang voor jou apen of vogels heeft gezien. Onderweg wordt gestopt voor de lunch waar je de gelegenheid hebt om te zwemmen als je wilt. Aan het einde van de middag retour naar hotel Rio, diner in de stad en overnachting.

dag 7
na het ontbijt op weg naar de Palm Trees Waterfalls waar je in het seizoen ontelbare vissen tegen de watervallen ziet opspringen om te paaien. Gelegenheid om te zwemmen. Lunch in de pousada bij de watervallen, even rusten en nagenieten in een hangmat en op weg naar Pousada Vila Paraíso in Rio Verde voor diner en overnachting.

dag 8
na het ontbijt terug naar Campo Grande voor een korte stadstour en lunch, waarna Ariel je afzet bij de luchthaven om te assisteren met je bagage en de check in voor je volgende (terug)vlucht.

bijzonder
deze excursie naar een nog onbekend en grotendeels ongerept deel van de immens grote Pantanal is naar ons idee de béste ervaring die je kunt maken om de 'terra de ninquem' te leren kennen. Veel contact met de 'pantaneiros' waardoor je de lokale cultuur leert kennen en veel, heel veel ongerepte en woeste natuur.

verlengen
deze excursie kan eventueel worden verlengd met enkele dagen in één van de pousadas of hotels.

dagprogramma
bovenstaand programma kan afwijken door weersomstandigheden, afspraken met lokale families of anderszins.

Tussen 15 december en 15 maart vindt deze excursie geen doorgang wegens de regenperiode en daardoor veelal onbegaanbaarheid van de Transpantaneira wegen.

dierenleven
voorkomend wildlife in dit gebied: capivara,(reuzen)miereneter, gordeldier, wolf, hert, ocelot, tapir, kaaiman, neusbeer, (brul)aap, (reuzen)otter, piranha, jaguar en zelfs zwarte panter. Daarnaast ontelbare vogelsoorten waaronder de blauwe ara, tuiuiu, witte gier, uil en de zeldzame Harpij adelaar. Al met al meer dan 300 soorten vogels, een paradijs voor 'birdies'!

de dieren die we in het dagprogramma beschrijven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren niet te dwingen zijn zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

aankomst en vertrek
om zoveel mogelijk van het volledige programma van Diep in de Pantanal mee te maken is het belangrijk dat je zo vroeg mogelijk aankomt in Campo Grande en zo laat mogelijk weer vertrekt. Een overnachting in Campo Grande voor aanvang van de excursie is aan te raden. Wij reserveren graag een hotel voor je.

hoogseizoen
in de basis is dit een privé excursie, maar in de drukke maanden juli en augustus kan het zijn dat je om logistieke redenen transfers en/of excursies gezamenlijk met andere reizigers maakt.

Indicatieprijs per persoon 
als selfdrive

2 pers 3 pers 4 pers 5 pers 6 pers
op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag

Deze excursie kan ook met alle vervoer van/naar Campo Grande worden gereserveerd, prijs hiervoor op aanvraag.

 

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanalmeerdaagse excursie Diep in de Pantanal