Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Weg onder waterMan varend in kanoTocht te paardDierCapibaraWeg nabij pousada PiuvalKaaiman aan de oeverOndergelopen wegVogel in de PantanalUitzicht vanaf het waterPantanalVrouw aan het wassen in de rivierKaaimannen op de wegGezin in de PantanalKoeien in de weiFauna in de PantanalBlauwe Ara in de boomZonsondergang PantanalLokaal huisToekanLokaal huisjeBoot aan steigerBraziliaans jongentjeUitzicht PantanalWassen in de lokale rivierCapibarasTranspantaneiraFauna in de PantanalGevangen kaaimanPousada in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumRoutebordAuto rijdend door waterFloraVogelsBraziliaans meisjeKaaimanVrouw vangt piranhaVogelFaunaBrug pousada Rio MutumPantanalWeg onder waterCowboy in de PantanalVlindersPantanalCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverBrug naar pousada Rio MutumVogelCapibaraHuisje in de PantanalEmoeKaaimanTapirAuto langs de wegTuiuiu in een Piuval boomBrug pousada Rio MutumGrazend paard in de PantanalDier in de PantanalVis schoonmakenPousada in de PantanalUitzicht pousada PiuvalBraziliaanse vrouw en kindHuis in de PantanalFaunaTuiuiu in de boomToekan in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraPiranhajachtPantanalVliegende Garça RealVervoer per kano in de Pantanal


5-daagse excursie Bonito

Bonito is een klein dorpje in de buurt van de Serra da Bodequena in het midden van de regio Caribe de Centro-Oeste op 260 km. van Campo Grande. De naam Bonito is ontstaan door de prachtige heldere blauwe kleur van de rivieren en bronnen. Door de kalkstenen bodem wordt het water constant gefilterd waardoor het kraakhelder is. Er wordt dan ook gezegd van Bonito dat 'alles hier prachtig is....zelfs onder water', en niets is minder waar!

Het 'aquarium complex' van Bonito wordt gevoed door tien heldere rivieren, meer dan 50 grotten met stalagmieten en stalagtieten, kleurige vissen, planten en watervallen, stroomversnellingen in rivieren. De hele omgeving van Bonito wordt infrastructureel goed onderhouden en staat onder constant toezicht van de overheid v.w.b. het ecologische aspect. De lokale gidsen zijn tegelijkertijd natuur inspecteurs en zorgen ervoor dat de flora en fauna in ongeschonden staat blijven. Bonito heeft ontelbare attracties voor jong en oud zoals watervallen, grotten, snorkelen en floaten in de rivieren en lagunes. Zelfs duiken in de Gruta Abismo behoort tot de mogelijkheden.
Gruta da Lago Azul is een kalksteenformatie met azuur-achtig water door het bezinksel van de vegetatie. In het meer met dezelfde naam mag niet worden gezwommen om de natuur in stand te houden. In Aquario Natural mag wél worden gezwommen en gedoken, dit natuurlijke meer staat bekend om de waterplanten van gigantische afmetingen en veel fel gekleurde vissen. Op de Rio Formoso kan je aan 'boia cross' (tubing)doen, een 6 kilometer lange avontuurlijke trip waarbij je apen, ara's (misschien zelfs wel de 'Arara Azul'), toucans en papagaaien kunt zien.

Dat is Bonito: een perfecte harmonie en integratie in de natuur.

Dag 1
na aankomst op de luchthaven van Campo Grande haal je je huurauto op bij de balie van Localiza en rij je naar Bonito, een rit van ongeveer 5 uur over een goede weg. Bij aankomst in Bonito check je in in de voor jou gereserveerde accommodatie.
Je kunt er ook voor kiezen een privé of een bustransfer naar Bonito te nemen. De bustransfers vertrekken op vaste tijden.

Dag 2
na het ontbijt rij je naar de Rio Formoso, waar je 'boia crossend' (tubing) de prachtige omgeving ziet, vergezeld door kleurrijke vissen in de kristalheldere rivier. Tijdens de 6 kilometer lange 'float' passeer je drie watervallen en twee stroomversnellingen en wordt een stop gemaakt om te zwemmen. Op de oevers van de rivier zien je o.a. apen en toucans. Op het einde van het traject arriveer je bij Ilha de Padre waar je heerlijk kunt relaxen. Aan het begin van de middag retour naar het hotel.

Dag 3
na het ontbijt bezoek aan een van de bekendste attracties van Bonito: de Gruta do Lago Azul. De schoonheid van deze plaats zie je direct al bij de ingang waar rotspartijen in grillige formaties staan. De afdaling naar het centrum van de grot is ongeveer 100 meter en komt uit bij het prachtige azuurblauwe meer. Om het meer in de oorspronkelijke ongeschonden staat te houden is zwemmen en duiken hier niet toegestaan. In de middag ga je verder naar de Rio Sucuri waar je eerst een stuk met een jeep stroomopwaarts wordt gereden en bij het eindpunt laat je je in het water zakken om de rivier, al snorkelend, af te drijven. De Rio Sucuri is erg helder, je gaat veel waterplanten zien maar natuurlijk ook de prachtige omgeving!

Dag 4
na het ontbijt rij je naar de Rio da Prata om een tweede snorkeltocht te ondernemen. Vergeleken met de Rio Sucuri heeft de Rio da Prata minder waterplanten maar des te meer uitbundig gekleurde tropische vissen wat het echt tot een feest maakt om hier langzaam met de stroom mee te drijven! Aan het einde van de drijftocht wordt er geluncht (inbegrepen) en is er gelegenheid te ontspannen waarna het tijd is om Buraco das Araras te bezoeken. Honderden felgekleurde ara's komen naar deze plaats om in de rood gekleurde zandstenen wanden steen en zout te pikken. De bedrijvigheid en het luide gekwetter van de vogels is een ongekend prachtig (en luid!) schouwspel. In de late middag rij je terug naar Bonito.

Dag 5
na het ontbijt rij je met de huurauto of per (bus) transfer naar de luchthaven van Campo Grande om de huurauto in te leveren voor het vervolg van je reis door Brazilië of terugreis naar Europa.

de excursies in Bonito
wanneer je kiest voor deze bouwsteen als selfdrive rij je zelf naar het punt waar de excursies beginnen (je krijgt hiervoor instructies van de lokale agent). 

overnachten in Campo Grande
wanneer je vlucht later dan 14.00 uur aankomt raden we je aan eerst een overnachting te maken in Campo Grande gezien de grote afstand naar Bonito en het rijden in het donker na ongeveer 6 uur in de avond. Wanneer je terugvlucht voor 13.00 vertrekt uit Campo Grande raden we sterk aan een overnachting in Campo Grande te maken. Wij maken deze reservering(en) graag voor je wanneer dit het geval is.

korter of langer verblijf
uiteraard kan deze bouwsteen worden ingekort maar dan kan je niet alle beschreven excursies maken. Langer dan 5 dagen kan natuurlijk ook, vraag ons om de mogelijkheden om meer excursies te maken (zoals duiken in de 'Abispo').

dierenleven
de dieren die we beschrijven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het mag duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs per persoon
bij 2 personen

5 dagen Bonito € 645

In de maanden april en juli geldt voor sommige excursies een kleine toeslag.
 

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.