Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada in de PantanalGevangen kaaimanKaaimannen op de wegTranspantaneiraToegangsweg TranspantaneiraAuto langs de wegBrug pousada Rio MutumOndergelopen wegCapibarasKoeien in de weiVervoer per kano in de PantanalHuis in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumVlindersTocht te paardMan varend in kanoFloraUitzicht vanaf het waterBrug naar pousada Rio MutumWeg onder waterZonsondergang PantanalDierPousada in de PantanalVogelRoutebordPiranhajachtCapibaraKaaimanKaaiman aan de oeverBraziliaanse vrouw en kindWeg nabij pousada PiuvalFauna in de PantanalToekanCapibaraGezin in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraFaunaEmoeUitzicht PantanalPantanalBoot aan steigerGrazend paard in de PantanalUitzicht pousada PiuvalBraziliaans jongentjeBlauwe Ara in de boomAuto rijdend door waterToekan in de PantanalVliegende Garça RealVis schoonmakenVogelsPantanalLokaal huisjePantanalPantanalCowboy in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierBraziliaans meisjeLokaal huisCapibaraWeg onder waterVrouw vangt piranhaBrug pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomHuisje in de PantanalTapirVogel in de PantanalFaunaDier in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverVogelTuiuiu in de boomWassen in de lokale rivierFauna in de PantanalKaaiman


6-daagse excursie the Route of the Jaguar

wie zou niet jaguar(s) willen zien in hun natuurlijke habitat? De jaguar komt alleen voor in Midden- en Zuid- Amerika en wordt in de Pantanal redelijk vaak waargenomen.
Deze excursie voert dan ook naar de grensstreek tussen de twee Braziliaanse staten welke de Pantanal in hun grondgebied hebben, naar het gebied waar waarneming van deze grote katachtige het grootst is.

Vanuit Cuiabá rij je over de Transpantaneira Highway naar Porto Jofre om hier diep het binnenland in te gaan, op zoek naar het avontuur!

dag 1
je wordt na je vroege aankomst op luchthaven Cuiabá opgewacht door onze gids of bij je hotel opgehaald en per auto vervoerd naar Poconé, het stadje waar de verharde weg ophoudt en de Transpantaneira Highway begint. De lunch wordt hier gebruikt in een churrasceria waarna verder wordt gereden naar Pousada Rio Clarinho voor diner en overnachting. Na het diner een avond safari in de omgeving waarbij het mogelijk is dieren als wolven, ocelot, tapir en otters te zien, naast natuurlijk veel vogels.

dag 2
na het ontbijt lopen we over het grondgebied van de pousada (ongeveer 13.000 hectare)waar we capivara's (grootste knaagdier ter wereld), kaaimannen en de Jabirú (of Tuiuiu) zullen zien, het symbool van de Pantanal.
Na de lunch een boottocht over de Rio Claro waarbij we gaan vissen in een van de visrijkste wateren ter wereld. En reken maar dat je een paar piranha's aan de haak zult slaan.
Diner en overnachting in Rio Clarinho.

dag 3
na het ontbijt vertrek naar Porto Jofre waar de Transpantaneira Highway eindigt bij de grens van de staat Mato Grosso do Sul. Onderweg zullen stops worden gemaakt voor foto's van de vele kleurrijke vogels als de toucan, tuiuiu, groene ara, ararauna (geel/blauwe) ara en de (met uitsterven bedreigde) hyacint ara.
Je zult hele capivara families zien en met geluk een anaconda en de beruchte jaguar (onca pintada). Lunch, diner en overnachting in het Porto Jofre Pantanal hotel.
Na de lunch een ecologische trekking en na het diner een avond safari.

dag 4
na het ontbijt een fotosafari tot aan de Rio Cuiabá, waar we een boottocht maken op zoek naar de jaguar. In dit gebied komt de jaguar veel voor dus heb je een goede kans er een of meerdere te zien. Lunch wordt onderweg in de boot gebruikt, na zonsondergang terug naar het hotel voor diner en overnachting.

dag 5
na het ontbijt retour naar Rio Clarinho waar de lunch wordt gebruikt. Na de lunch naar een uitkijktoren waar je, vanaf de top, een fabuleus uitzicht hebt over de waterrijke Pantanal.
Terug naar de pousada voor diner en overnachting.

dag 6
na het ontbijt een paardrij excursie door de omgeving, na de lunch op weg voor de terugreis tijdens welke we een oude goudmijn bezoeken en in Poconé een handarbeid winkel bezoeken met typische artikelen gemaakt van lokale producten. Verdere transfer naar de luchthaven of je hotel in Cuiabá met aankomst einde middag.

aankomst en vertrek
om optimaal van deze excursie te genieten is het van belang dat je vroeg aankomt en laat vertrekt. Wanneer dit in je vluchtschema niet mogelijk is maken wij graag een reservering voor je in een hotel in Cuiabá.

beste reisperiode
voor deze excursie is van april tot en met half november

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs landarrangement 2019
the Route of the Jaguar
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

the Route of the Jaguarvertrek1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer
6 dagen | 5 nachtendagelijks181612931023

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguar