Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Cowboy in de PantanalBrug pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterPousada in de PantanalGrazend paard in de PantanalVis schoonmakenWeg onder waterVrouw vangt piranhaTuiuiu in de boomKaaimanOndergelopen wegBlauwe Ara in de boomGezin in de PantanalFaunaGevangen kaaimanToekan in de PantanalHuis in de PantanalPousada in de PantanalFauna in de PantanalUitzicht PantanalCapibaraAuto rijdend door waterVogelsBrug naar pousada Rio MutumFaunaKoeien in de weiTranspantaneiraBraziliaans meisjeKaaiman aan de oeverMan varend in kanoPantanalCapibaraVrouw aan het wassen in de rivierFloraBraziliaanse vrouw en kindBoot aan steigerVervoer per kano in de PantanalPantanalFauna in de PantanalKaaimanTocht te paardRoutebordVogelKaaimannen op de wegCapibarasZonsondergang PantanalTuiuiu in een Piuval boomTapirKoeien op de TranspantaneiraSnorkelen in de Sucuri RiverWassen in de lokale rivierBraziliaans jongentjeWeg nabij pousada PiuvalPantanalToegangsweg TranspantaneiraBrug pousada Rio MutumLokaal huisjeHuisje in de PantanalToekanDierDier in de PantanalEmoeVogelVlindersWeg onder waterAuto langs de wegVliegende Garça RealCapibaraRoutebord pousada Rio MutumPantanalVogel in de PantanalUitzicht pousada PiuvalPiranhajachtLokaal huis


6-daagse excursie the Route of the Jaguar

wie zou niet jaguar(s) willen zien in hun natuurlijke habitat? De jaguar komt alleen voor in Midden- en Zuid- Amerika en wordt in de Pantanal redelijk vaak waargenomen. Zelfs puma's worden soms gesignaleerd!
Deze excursie voert dan ook naar de grensstreek tussen de twee Braziliaanse staten welke de Pantanal in hun grondgebied hebben, naar het gebied waar waarneming van deze grote katachtige het grootst is.

Vanuit Cuiabá rij je over de Transpantaneira Highway naar Porto Jofre om hier diep het binnenland in te gaan, op zoek naar het avontuur!

dag 1
je wordt na je vroege aankomst op luchthaven Cuiabá opgewacht door onze gids of bij je hotel opgehaald en per auto vervoerd naar Poconé, het stadje waar de verharde weg ophoudt en de Transpantaneira Highway begint. De lunch (niet inbegrepen) wordt hier gebruikt in een churrasceria waarna verder wordt gereden naar Pousada Rio Claro voor diner en overnachting. Na het diner een avond safari in de omgeving waarbij het mogelijk is dieren als wolven, ocelot, tapir en otters te zien, naast natuurlijk veel vogels.

dag 2
na het ontbijt lopen we over het grondgebied van de pousada (ongeveer 13.000 hectare)waar we capivara's (grootste knaagdier ter wereld), kaaimannen en de Jabirú (of Tuiuiu) zullen zien, het symbool van de Pantanal.
Na de lunch een boottocht over de Rio Claro waarbij we gaan vissen in een van de visrijkste wateren ter wereld. En reken maar dat je een paar piranha's aan de haak zult slaan. Diner en overnachting in Rio Claro.

dag 3
na het ontbijt vertrek naar Porto Jofre waar de Transpantaneira Highway eindigt bij de grens van de staat Mato Grosso do Sul. Onderweg zullen stops worden gemaakt voor foto's van de vele kleurrijke vogels als de toucan, tuiuiu, groene ara, ararauna (geel/blauwe) ara en de (met uitsterven bedreigde) hyacint ara.
Je zult veel capivara families zien en met geluk een anaconda en de beruchte jaguar (onça pintada). Lunch, diner en overnachting in het Porto Jofre Pantanal hotel. Na de lunch een ecologische trekking en na het diner een avond safari.

dag 4
na het ontbijt een fotosafari tot aan de Rio Cuiabá, waar we een boottocht maken op zoek naar de jaguar. In dit gebied komt de jaguar veel voor dus heb je een goede kans er een of meerdere te zien. Lunch wordt onderweg in de boot gebruikt, na zonsondergang terug naar het hotel voor diner en overnachting.

dag 5
na het ontbijt retour naar Rio Claro waar de lunch wordt gebruikt. Na de lunch naar een uitkijktoren waar je, vanaf de top, een fabuleus uitzicht hebt over de waterrijke Pantanal. Terug naar de pousada voor diner en overnachting.

dag 6
na het ontbijt een paardrij excursie door de omgeving, na de lunch op weg voor de terugreis tijdens welke een oude goudmijn wordt bezocht en in Poconé een handarbeid winkel met typische artikelen gemaakt van lokale producten. Verdere transfer naar de luchthaven of je hotel in Cuiabá met aankomst einde middag.

aankomst en vertrek
om optimaal van deze excursie te genieten is het van belang dat je vroeg aankomt en laat vertrekt. Wanneer dit in je vluchtschema niet mogelijk is maken wij graag een reservering voor je in een hotel in Cuiabá.

beste reisperiode
voor deze excursie is van eind april tot en met half november

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon in Euro

  2 pers 3 pers 4 pers
The Route of the Jaguar 1575 1285 1450

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguarmeerdaagse excursie the Route of the Jaguar