Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


FloraLokaal huisjeKaaimannen op de wegVlindersCapibaraMan varend in kanoVervoer per kano in de PantanalFaunaZonsondergang PantanalOndergelopen wegVogelsCowboy in de PantanalTranspantaneiraDier in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierAuto langs de wegRoutebord pousada Rio MutumGezin in de PantanalLokaal huisCapibaraBraziliaans jongentjeToekan in de PantanalDierToekanVogelUitzicht pousada PiuvalBraziliaans meisjeSnorkelen in de Sucuri RiverHuisje in de PantanalWeg onder waterBrug naar pousada Rio MutumKaaimanBraziliaanse vrouw en kindTapirAuto rijdend door waterRoutebordPousada in de PantanalFaunaTuiuiu in de boomPantanalKaaiman aan de oeverPiranhajachtVliegende Garça RealVogelBrug pousada Rio MutumPantanalWeg onder waterBlauwe Ara in de boomGrazend paard in de PantanalEmoeBrug pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalVis schoonmakenVogel in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraCapibaraKoeien in de weiHuis in de PantanalWassen in de lokale rivierUitzicht PantanalKaaimanTuiuiu in een Piuval boomCapibarasPantanalPousada in de PantanalFauna in de PantanalPantanalBoot aan steigerKoeien op de TranspantaneiraGevangen kaaimanTocht te paardUitzicht vanaf het waterVrouw vangt piranhaFauna in de Pantanal


4-daagse excursie Selfdrive Chapada dos Guimarães

de Chapada dos Guimaraes is een hoogvlakte precies in het hart van Latijns Amerika op 70 kilometer afstand van de hoofdstad van Mato Grosso, Cuiabá. De Chapada vormt de natuurlijke grens tussen het Amazonegebied en de laagvlakte van de Pantanal en is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur - natuurlijke waterbronnen en watervallen - maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Latijns Amerika, verondersteld verantwoordelijk voor het magnetisme van de regio, wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 487(!) watervallen in de regio is er géén zo mooi als de Salto do Véu da Noiva, de entree tot het Parque Nacional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989. Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden.
Een groot deel van de hoogvlakte, om precies te zijn bijna 6000 km², is beschermd natuurgebied. Daarvan is 3300 km² Nationaal Park en 2600 km² natuurreservaat. Qua vegetatie behoort de Chapada tot de ‘cerrado’ (Braziliaanse boomsavanne), het ideale leefgebied voor een groot aantal diersoorten, waaronder roofdieren als jaguar en panter, miereneters, opossums, neusbeertjes, gordeldieren, de manenwolf, herten en diverse hagedissen- en apensoorten, waaronder de leguaan en de brulaap. De streek kent 38 endemische diersoorten, vnl. vogels. Een bekende loopvogel is de emoe. Deze rijkdom aan wild, planten met vruchten en altijd stromend water trok al duizenden jaren geleden indianenvolkeren aan. Maar liefst 46 archeologische vindplaatsen, diverse met rotstekeningen of inscripties, getuigen van dat verleden.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Cuiabá waar je je gereserveerde huurauto ophaalt en je gaat op weg naar de Chapada dos Guimaraes, een rit van ongeveer twee uur.
Je verblijft de komende nachten in Pousada do Parque (ook wel Park Eco Lodge), gelegen in een particulier natuurreservaat van 150 hectare, of in Pousada Vento Sul in het historisch stadje.

dag 2
na het ontbijt naar het Caminho das Águas in het Parque Nacional. De Caminho wordt gevormd door o.a. Rio de Sete Setembro in een serie van kleine watervallen welke hun oorsprong allemaal in het park vinden. Bezoek aan een zandstenen grot, de Casa da Pedra. Hierna een wandeling van 3 kilometer die je langs veel watervallen leidt: Pulo, Degrau, Prainha, Hidromassagem en Andorinhas. Aan het einde van de wandeling stoppen we bij de 86 meter hoge waterval Véu da Noiva, waar we een typische regionale lunch 'Galinha com arroiz' zullen gebruiken (niet inbegrepen). Aan het einde van de middag retour naar de Pousada voor  overnachting.

dag 3
vandaag heb je gelegenheid om op eigen gelegenheid de directe omgeving van de Pousada te verkennen  (o.a. wandelingen, observatieplatform etc.) of een georganiseerde excursie via de receptie te boeken waarbij je kunt denken aan de waterval Véu de Noiva of Mirante Alto de Céu. Zéker de moeite waard is de lunch te gebruiken in restaurante Morro dos Ventos, een 'cliffhanger' restaurant met een fenomenaal uitzicht en een hangend balkon met doorzichtige vloer om nog beter in de gapende diepte te kunnen kijken.

dag 4
afhankelijk van je terugvlucht -of bezoek aan de Noord Pantanal- rij je na het ontbijt of na de lunch terug naar Cuiabá waar je de huurauto weer inlevert op de luchthaven.

verlengen
van deze selfdrive is uiteraard mogelijk met een of meer dagen. Ook interessant is het om deze selfdrive uit te breiden naar Nobres, het Bonito van de Noord Pantanal, zie hiervoor de selfdrive Mato Grosso Highlands.

Deze excursie kan ook worden gemaakt met alle transfers inbegrepen i.p.v. als selfdrive.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen

selfdrive Pousada Vento do Sul € 316
met transfers Pousada Vento do Sul € 557
selfdrive Pousada do Parque € 377
met transfers Pousada do Parque € 617

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Selfdrive Chapada dos Guimarãesmeerdaagse excursie Selfdrive Chapada dos Guimarãesmeerdaagse excursie Selfdrive Chapada dos Guimarães