Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Brug naar pousada Rio MutumPantanalToekan in de PantanalKoeien in de weiKaaiman aan de oeverCowboy in de PantanalPiranhajachtGrazend paard in de PantanalZonsondergang PantanalVliegende Garça RealRoutebord pousada Rio MutumLokaal huisjeMan varend in kanoToegangsweg TranspantaneiraVlindersBraziliaanse vrouw en kindWeg onder waterPousada in de PantanalHuisje in de PantanalWeg onder waterWeg nabij pousada PiuvalCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverKoeien op de TranspantaneiraToekanTuiuiu in een Piuval boomRoutebordVervoer per kano in de PantanalVogel in de PantanalCapibaraBraziliaans jongentjeFauna in de PantanalTranspantaneiraVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomUitzicht pousada PiuvalUitzicht PantanalKaaimanVogelHuis in de PantanalPousada in de PantanalVogelOndergelopen wegTapirDier in de PantanalCapibaraUitzicht vanaf het waterEmoeBraziliaans meisjeVis schoonmakenVrouw aan het wassen in de rivierFaunaKaaimanDierKaaimannen op de wegTuiuiu in de boomBrug pousada Rio MutumGezin in de PantanalLokaal huisFloraAuto rijdend door waterWassen in de lokale rivierTocht te paardFaunaPantanalAuto langs de wegFauna in de PantanalCapibarasPantanalBoot aan steigerPantanalVogelsBrug pousada Rio MutumGevangen kaaiman


4-daagse excursie Nobres (Bom Jardim)

Nobres, op 160 kilometer ten noorden van Cuiabá, is het Bonito van Mato Grosso.
De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!
Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de riveren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water konstant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Je bent van harte uitgenodigd!

Tijdens deze excursie verblijf je in het kleinere plaatsje Bom Jardim op ongeveer 25 kilometer afstand van Nobres.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Cuiabá waar je je huurauto ophaalt en de 160 kilometer naar Bom Jardim rijdt. 
Je word ontvangen in Pousada Rota das Águas met een welkomstdrankje. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting.

dag 2
vandaag ga je genieten van water. Je drijft de Rio Salobra af, bezoekt de Arara Lagune, de Balneário do Rio Estivado en drijft over een gedeelte van de Rio Aquarium. Je geniet hier van prachtige (aquarium)vissen. Optioneel kan je de Ducto de Quebó bezoeken, een 300 meter lange grot waardoor een heldere stroom van 50 cm. diep stroomt. Diner en avond ter vrije besteding. Een dag om niet te vergeten!

dag 3
na het ontbijt een bezoek aan  de Serra Azul waterval , een prachtige waterval die je bereikt na een boswandeling door een natuurreservaat. Hierna naar de Lagoa das Araras aan de rand van het dorp gelegen. Een meer vol palmbomen waarin ontelbare ara's nestelen. Best te bezoeken tegen zonsondergang als de ara's terugkeren op hun nesten en de lucht oranjerood kleurt.

dag 4
Ga na het ontbijt en voor je aan de terugreis begint nog even naar Balneário Estivado, een fraai gelegen eenvoudig restaurant waar je kunt badderen en met vissen kunt zwemmen.
Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht retour naar Cuiabá, een rit van ongeveer twee uur.

excursies
de genoemde excursies zijn voorbeelden van wat er allemaal te doen is in en rond Bom Jardim en kunnen via de receptie van Rota das Águas geboekt worden, eventueel met Engels sprekende gids. De excursies kunnen ook op eigen gelegenheid gemaakt worden waarbij de receptie je zal helpen met uitleg hoe te komen bij de verschillende aanvangspunten. Bij een aantal uitstapjes wordt een bescheiden entree gevraagd.

Opmerking
er is in dit gebied maar 1 Engels sprekende gids, het is dus zaak lang van tevoren te boeken. Wanneer deze gids niet beschikbaar is zal een Portugees sprekende gids worden toegewezen.

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon bij 2 personen

selfdrive Nobres € 340

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)