Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


PantanalWeg onder waterBraziliaans meisjeMan varend in kanoBlauwe Ara in de boomVervoer per kano in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverUitzicht pousada PiuvalTranspantaneiraKaaimannen op de wegPantanalVrouw vangt piranhaGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalCapibaraPantanalDier in de PantanalBoot aan steigerVliegende Garça RealToekanAuto langs de wegFauna in de PantanalGevangen kaaimanKaaiman aan de oeverGrazend paard in de PantanalFauna in de PantanalKaaimanKoeien in de weiToegangsweg TranspantaneiraWassen in de lokale rivierFaunaZonsondergang PantanalVis schoonmakenBrug naar pousada Rio MutumFaunaBraziliaans jongentjeLokaal huisjeFloraPantanalCapibarasRoutebordCowboy in de PantanalTuiuiu in de boomUitzicht PantanalAuto rijdend door waterBrug pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumHuisje in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumKaaimanPousada in de PantanalVogel in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraVrouw aan het wassen in de rivierVogelsCapibaraVogelHuis in de PantanalUitzicht vanaf het waterDierToekan in de PantanalWeg onder waterOndergelopen wegTuiuiu in een Piuval boomVlindersEmoeTocht te paardLokaal huisCapibaraVogelTapirPousada in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindPiranhajacht


4-daagse excursie Nobres (Bom Jardim)

Nobres, op 160 kilometer ten noorden van Cuiabá, is het Bonito van Mato Grosso.
De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!
Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de riveren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water konstant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Je bent van harte uitgenodigd!

Tijdens deze excursie verblijf je in het kleinere plaatsje Bom Jardim op ongeveer 25 kilometer afstand van Nobres.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Cuiabá waar je je huurauto ophaalt en de 160 kilometer naar Bom Jardim rijdt. 
Je word ontvangen in Pousada Rota das Águas met een welkomstdrankje. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting.

dag 2
vandaag ga je genieten van water. Je drijft de Rio Salobra af, bezoekt de Arara Lagune, de Balneário do Rio Estivado en drijft over een gedeelte van de Rio Aquarium. Je geniet hier van prachtige (aquarium)vissen. Optioneel kan je de Ducto de Quebó bezoeken, een 300 meter lange grot waardoor een heldere stroom van 50 cm. diep stroomt. Diner en avond ter vrije besteding. Een dag om niet te vergeten!

dag 3
na het ontbijt een bezoek aan  de Serra Azul waterval , een prachtige waterval die je bereikt na een boswandeling door een natuurreservaat. Hierna naar de Lagoa das Araras aan de rand van het dorp gelegen. Een meer vol palmbomen waarin ontelbare ara's nestelen. Best te bezoeken tegen zonsondergang als de ara's terugkeren op hun nesten en de lucht oranjerood kleurt.

dag 4
Ga na het ontbijt en voor je aan de terugreis begint nog even naar Balneário Estivado, een fraai gelegen eenvoudig restaurant waar je kunt badderen en met vissen kunt zwemmen.
Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht retour naar Cuiabá, een rit van ongeveer twee uur.

excursies
de genoemde excursies zijn voorbeelden van wat er allemaal te doen is in en rond Bom Jardim en kunnen via de receptie van Rota das Águas geboekt worden, eventueel met Engels sprekende gids. De excursies kunnen ook op eigen gelegenheid gemaakt worden waarbij de receptie je zal helpen met uitleg hoe te komen bij de verschillende aanvangspunten. Bij een aantal uitstapjes wordt een bescheiden entree gevraagd.

Opmerking
er is in dit gebied maar 1 Engels sprekende gids, het is dus zaak lang van tevoren te boeken. Wanneer deze gids niet beschikbaar is zal een Portugees sprekende gids worden toegewezen.

Indicatieprijs 
prijs per persoon bij 2 personen

selfdrive Nobres € 340

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)