Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Man varend in kanoPiranhajachtBrug pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalLokaal huisjeWeg nabij pousada PiuvalUitzicht pousada PiuvalCapibaraOndergelopen wegPousada in de PantanalKaaiman aan de oeverBraziliaans jongentjeGezin in de PantanalCapibarasVrouw aan het wassen in de rivierKaaimanDier in de PantanalKaaimanHuis in de PantanalDierPantanalVogelBraziliaanse vrouw en kindVrouw vangt piranhaCapibaraPousada in de PantanalVlindersBlauwe Ara in de boomGevangen kaaimanTocht te paardFauna in de PantanalZonsondergang PantanalVogelKaaimannen op de wegSnorkelen in de Sucuri RiverUitzicht vanaf het waterTapirWeg onder waterTranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraTuiuiu in de boomHuisje in de PantanalVis schoonmakenFloraBraziliaans meisjeTuiuiu in een Piuval boomWeg onder waterWassen in de lokale rivierFaunaBoot aan steigerFaunaAuto rijdend door waterRoutebordGrazend paard in de PantanalUitzicht PantanalCowboy in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumVogel in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraVogelsAuto langs de wegPantanalPantanalEmoeLokaal huisFauna in de PantanalVliegende Garça RealToekan in de PantanalBrug pousada Rio MutumToekanBrug naar pousada Rio MutumKoeien in de weiCapibaraPantanal


4-daagse excursie Nobres (Bom Jardim)

Nobres, op 160 kilometer ten noorden van Cuiabá, is het Bonito van Mato Grosso.
De omgeving wordt gekaraktiseerd door kleine rotsformaties welke samen de Complexo do Tombador vormen, temidden van valleien en chapada's. Door deze natuurpracht en het feit dat Nobres op de grens ligt tussen open vlaktes en het begin van de Amazone, wordt wel gezegd dat je Nobres niet gemist mag hebben als je Mato Grosso bezoekt.
In de omliggende bergen zijn veel grotten en spelonken te vinden met grote formaties stalagmieten en stalagtieten en ondergrondse meren en kanalen, voer dus voor speleologen!
Maar niet alleen om deze redenen is Nobres een bezoek meer dan waard! Door de kalkachtige grond zijn de riveren, meren en lagunes kraakhelder omdat het water konstant wordt gefilterd. Een paradijs dus voor liefhebbers van zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens een verblijf aan Nobres kan je professioneel scuba duiken, en dat is wat deze plaats voor heeft op Bonito.
Je bent van harte uitgenodigd!

Tijdens deze excursie verblijf je in het kleinere plaatsje Bom Jardim op ongeveer 25 kilometer afstand van Nobres.

dag 1
aankomst op de luchthaven van Cuiabá waar je je huurauto ophaalt en de 160 kilometer van Bom Jardim rijdt. 
Je word ontvangen in Pousada Rota das Águas met een welkomstdrankje. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting.

dag 2
vandaag ga je genieten van water. Je drijft de Rio Salobra af, bezoekt de Arara Lagune, de Balneário do Rio Estivado en drijft over een gedeelte van de Rio Triste. Je geniet hier van prachtige (aquarium)vissen. Optioneel kan je de Ducto de Quebó bezoeken, een 300 meter lange grot waardoor een heldere stroom van 50 cm. diep stroomt. Diner en avond ter vrije besteding. Een dag om niet te vergeten!

dag 3
na het ontbijt een bezoek aan  de Serra Azul waterval , een prachtige waterval die je bereikt na een boswandeling door een natuurreservaat. Hierna naar de Lagoa das Araras aan de rand van het dorp gelegen. Een meer vol palmbomen waarin ontelbare ara's nestelen. Best te bezoeken tegen zonsondergang als de ara's terugkeren op hun nesten en de lucht oranjerood kleurt.

dag 4
Ga na het ontbijt en voor je aan de terugreis begint nog even naar Balneário Estivado, een fraai gelegen eenvoudig restaurant waar je kunt badderen en met vissen kunt zwemmen.
Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht retour naar Cuiabá, een rit van ongeveer twee uur.

excursies
de genoemde excursies zijn voorbeelden van wat er allemaal te doen is in en rond Bom Jardim en kunnen via de receptie van Rota das Águas geboekt worden, eventueel met Engels sprekende gids. De excursies kunnen ook op eigen gelegenheid gemaakt worden waarbij de receptie je zal helpen met uitleg hoe te komen bij de verschillende
aanvangspunten. Bij een aantal uitstapjes wordt een bescheiden entree gevraagd.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Nobres (Bom Jardim)
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Nobres (Bom Jardim)dagenvertrek2 personen3 personen4 personen
als selfdrive4dagelijks265245209
met transfers4dagelijks315302278
extra overnachting595359

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)meerdaagse excursie Nobres (Bom Jardim)