Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CapibaraTocht te paardBraziliaanse vrouw en kindVlindersVis schoonmakenVrouw aan het wassen in de rivierPantanalLokaal huisFaunaRoutebordCapibarasZonsondergang PantanalUitzicht pousada PiuvalVrouw vangt piranhaPantanalHuis in de PantanalPantanalPantanalKaaimannen op de wegRoutebord pousada Rio MutumEmoeWassen in de lokale rivierToegangsweg TranspantaneiraKaaimanKoeien op de TranspantaneiraDierLokaal huisjeBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans meisjeAuto langs de wegFloraHuisje in de PantanalTuiuiu in de boomCapibaraKaaiman aan de oeverUitzicht PantanalCowboy in de PantanalPousada in de PantanalTapirKaaimanVliegende Garça RealBlauwe Ara in de boomGevangen kaaimanBoot aan steigerMan varend in kanoKoeien in de weiDier in de PantanalCapibaraWeg onder waterVogelBraziliaans jongentjeGrazend paard in de PantanalWeg onder waterBrug pousada Rio MutumUitzicht vanaf het waterFauna in de PantanalTranspantaneiraTuiuiu in een Piuval boomVogelsToekan in de PantanalFauna in de PantanalPiranhajachtToekanWeg nabij pousada PiuvalBrug pousada Rio MutumVervoer per kano in de PantanalAuto rijdend door waterOndergelopen wegGezin in de PantanalPousada in de PantanalFaunaVogelSnorkelen in de Sucuri RiverVogel in de Pantanal


7-daagse excursie In search of the Jaguar

in de hele Pantanal komen naar schatting tussen 4000 en 7000 jaguars (onça pintada) voor, in het afgelegen gebied waar deze avontuurlijke excursie naar toegaat maak je een hele goede kans er een of meer te zien.

Tijdens deze excursie maak je kennis met de oorspronkelijke cultuur en overweldigende natuur van de Pantanal, en kom je dagelijks in aanraking met dieren als de reuzenmiereneter, capivara, (reuzen)otter, kaaiman, ocelot, neusbeer en ontelbare kleurrijke vogels zoals de hyacint ara.
Ga op avontuur en laat je verrassen!

dag 1
na je vroege aankomst op de luchthaven van Cuiabá staat je gids al op je te wachten, of je word vroeg opgehaald bij je hotel.
Onderweg naar Poconé - de hoofdstad van de Pantanal genaamd - kort bezoek aan dit stadje en lunch in een churrasceria (niet inbegrepen). Na de lunch verder naar Pousada Rio Claro of Estancia Vitoria waar je je intrek neemt in je kamer en na het diner een korte avondsafari maakt. Overnachting.

dag 2
vroeg ontbijt en op weg over de Transpantaneira Highway in zuidelijke richting tot aan Porto Jofre, het einde van de Transpantaneira. Hier stappen we in een boot en varen naar pousada Berço Pantaneiro, het verblijf voor de komende nachten. Lunch in de pousada, korte rusttijd en de rest van de dag wordt besteed aan het zoeken naar de jaguar. Diner en overnachting.

dag 3
de hele dag wordt besteed aan het zoeken en bestuderen van de jaguar. Naast de jaguar die in dit gebied veel voorkomt zal je met grote waarschijnlijkheid reuzenotters, tapirs, ocelots, kaaimannen en capivara's zien, naast natuurlijk ontelbaar veel kleurrijke vogels.
De lunch wordt onderweg gebruikt, diner en overnachting in Pousada Berço Pantaneiro.

dag 4
de hele dag wordt besteed aan het zoeken en bestuderen van de jaguar en ander wildlife. Lunch onderweg, diner en overnachting in de pousada.

dag 5
na het ontbijt stappen we weer in de boot die ons naar Porto Jofre brengt, en over de Transpantaneira Highway weer op weg naar Rio Claro of Estancia Vitoria waar de lunch wordt gebruikt.
In de middag een ecologische trekking in de omgeving van de pousada. Diner en overnachting.

dag 6
na het ontbijt een fotosafari op het terrein van de pousada, na de lunch een tocht per kano over de kalme Rio Claro met als hoogtepunt vissen op piranha, en die zal je zeker vangen in deze rijke viswateren.
Diner en overnachting.

dag 7
na het ontbijt retour via de Transpantaneira Highway en Poconé (stop bij een handicraft winkel) naar Cuiabá waar je op de luchthaven of bij je hotel wordt afgezet.

aankomst en vertrek
omdat deze excursie vroeg vertrekt en laat in de middag aankomt is het van belang dat je vluchten hierop aansluiten. Wanneer je vluchtschema dit niet toelaat zal je eerst, of na terugkomst, een overnachting in Cuiabá moeten. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

beste reisperiode
voor deze excursie is van eind april tot begin december.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

dagprogramma
door weersomstandigheden, afspraken met lokale agenten e.d. kan het beschreven dagprogramma licht afwijken.

Indicatieprijs per persoon 
 

  2 pers 3 pers 4 pers
In Search of the Jaguar 2138 1862 o.a.

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie In search of the Jaguarmeerdaagse excursie In search of the Jaguarmeerdaagse excursie In search of the Jaguarmeerdaagse excursie In search of the Jaguarmeerdaagse excursie In search of the Jaguarmeerdaagse excursie In search of the Jaguar