Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Gezin in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomKaaimanPantanalPantanalKaaimannen op de wegGrazend paard in de PantanalVogelTocht te paardBrug naar pousada Rio MutumCapibarasVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de PantanalTuiuiu in de boomVliegende Garça RealBraziliaans jongentjeDier in de PantanalZonsondergang PantanalRoutebord pousada Rio MutumCowboy in de PantanalUitzicht PantanalPantanalPousada in de PantanalOndergelopen wegLokaal huisBraziliaans meisjeGevangen kaaimanTapirKoeien op de TranspantaneiraCapibaraLokaal huisjeSnorkelen in de Sucuri RiverKaaiman aan de oeverUitzicht pousada PiuvalMan varend in kanoFauna in de PantanalVlindersToekanVrouw vangt piranhaPiranhajachtRoutebordFaunaHuis in de PantanalKaaimanAuto rijdend door waterVogelVogel in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraWeg onder waterHuisje in de PantanalBoot aan steigerEmoeWeg nabij pousada PiuvalPousada in de PantanalAuto langs de wegPantanalVervoer per kano in de PantanalTranspantaneiraFauna in de PantanalVis schoonmakenFaunaUitzicht vanaf het waterVogelsBrug pousada Rio MutumCapibaraDierBrug pousada Rio MutumKoeien in de weiWassen in de lokale rivierBraziliaanse vrouw en kindFloraCapibaraWeg onder waterBlauwe Ara in de boom


14-daagse excursie Cross Pantanal

Cross Pantanal: een avontuurlijke expeditie van Cuiabá (Noord Pantanal) helemaal over land en water tot aan Campo Grande (Zuid Pantanal). Je reist in een 4 x 4 Toyota Bandeirante, in (ferry) boten, slaapt in pousada's, op fazenda's, in een houseboat, een hotel. Onderweg veel natuur en natuurlijk veel wildlife met als hoogtepunt de jaguar in de omgeving van Porto Jofre op de grens tussen de twee deelstaten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul. Je komt in gebieden waar toerisme nog totaal niet bekend is waardoor de lokale cultuur nog helemaal oorspronkelijk is. Wát een ervaring!

De afgelegde afstanden van deze schitterende expeditie zijn ca. 1200 kilometer over land en ca. 800 kilometer over water.

Dag 1
aankomst op luchthaven Cuiabá waar je door de Engels sprekende gids wordt opgewacht. Transfer naar Poconé (110 km = ca. 2 uur). Na aankomst in Poconé lunch in Churrascaria Transpantaneira. Na de lunch per 4x4 safari-truck over de Transpantaneira om vogels, zoogdieren en reptielen te spotten.
In de late middag aankomst bij Pousada Rio Clarinho, korte wandeling om dieren te spotten, diner en overnachting.

Note: je vlucht moet vroeg (voor 10 uur) in Cuiabá aankomen. Is dit niet het geval dan moet je een overnachting in Cuiabá maken en word je de volgende dag bij je hotel opgehaald.

Dag 2
vroeg ontbijt waarna een boottocht over de Rio Clarinho (2-3 uur) om capivara’s, kaaimannen, vogels etc te spotten. Terug naar de pousada voor de lunch waarna een kort rustmoment gevolgd door een eco-track door het gebied van de pousada. Meer dieren te zien zoals otters, tuiuiu (symbool van de Pantanal), ara’s, toekans etc. Diner en overnachting in de Pousada.

Dag 3
na het ontbijt check-out en een 4x4 foto-safari over de Transpantaneira naar Porto Jofre, lunch onderweg. Aankomst in Porto Jofre in de middag, check-in in een pousada of houseboot. Diner.
Nachtexcursie over de Transpantaneira. Retour naar de accommodatie voor overnachting.

Dag 4
na het ontbijt een boottocht door het Parque Estadual do Encontro das Águas om jaguars te spotten.
De lunch wordt onderweg gebruikt waarna vervolg van de boottocht. Retour naar de accommodatie voor diner en overnachting.

Dag 5
vroeg ontbijt waarna een expeditie over de Cuiabá, São Lourenço en Piquiri rivieren in een kleine aluminium boot, stroomopwaarts om jaguars, otters, capivara’s, kaaimannen etc te spotten. Er wordt gestopt voor de lunch waarna een 4x4 overland safari door de Paiaguá Pantanal, tegen de avond aankomst bij een traditionele, niet toeristische Fazenda voor diner en overnachting.

Dag 6
vroeg ontbijt en verder per 4x4 door de Paiaguá Pantanal waarbij weer veel dieren te zien zullen zijn. Lunch onderweg in het veld.en aan het einde van de middag aankomst bij Rancho Tapete Verde aan de oever van de Rio Taquari in het Barranqueira gebied. Een heerlijke warme douche, gevolgd door diner en overnachting.

Dag 7
vroeg ontbijt en per boot over de Rio Taquari waarbij weer veel (water)dieren te zien zullen zijn. Aankomst bij Fazenda Alegria do Taquari voor de lunch waarna een paar uurtjes rust. In de middag bezoek aan de Fazenda gronden en dieren gevolgd door een happy hour bij het zwembad in de avond. Diner en overnachting.

Dag 8
na het ontbijt een paardrijtocht op het grondgebied van de Fazenda om dieren als herten, miereneters, gordeldieren etc. en vogels te spotten. Na de lunch per 4x4 door de Nhecolândia Pantanal naar Rio Verde waar diner en overnachting in Pousada Quedas d'Agua.

Dag 9
vroeg ontbijt en op weg naar de brug over de Rio Coxim, 50 kilometer asfalt en 45 kilometer onverharde wegen. Bij de brug liggen boten klaar vanwaar we over de rivier het 'Monsoons Path' volgen naar het mijndorpje Jaurú. De Rio Coxim kent verschillende stroomversnellingen, avontuurlijk! Lunch onderweg bij een vissers familie aan de oever van de rivier. Diner en overnachting in Jaurú bij een host hezin.

Dag 10
ontbijt bij het gezin en lopend op weg naar de mijnen (half edelstenen als saffier) waar het werk in de mijnen wordt gedemonstreerd door Anulino, een aandoenlijk vriendelijke man van in de 70 die al zijn hele leven in de mijnen werkt. Lunch in het mijnerskamp waarna per boot over de Jaurú, Coxim en Taquari rivieren naar Coxim. Aankomst op de aanlegsteiger van hotel Rio, diner in het stadje en overnachting.

Dag 11
na het ontbijt transfer naar Rio Verde en vandaar per 4x4 naar Rio Negro en Aquidauana door de Nhecolândia Pantanal, de lunch wordt weer onderweg in het veld genuttigd. Aan het einde van de middag aankomst bij Pousada Pequi voor diner en overnachting.

Dag 12
na het ontbijt een excursie te paard (ca. 3 uur) of per 4x4 over het gebied van de Pousada, retour voor de lunch. De middag is vrij om te luieren, zwemmen, internetten etc. Diner en overnachting in Pousada Pequi.

Dag 13
laat ontbijt, check-out en nog wat tijd om te relaxen, late lunch waarna vertrek naar Campo Grande voor diner en overnachting in hotel Vale Verde.

Dag 14
na het ontbijt een bezoek aan de Mercado Municipal en vervoer naar de luchthaven.

Opmerking: deze unieke excursie wordt niet uitgevoerd van eind november tot en met eind april/half mei.

Indicatieprijs per persoon 
 

2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen
op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag


 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanal