Bel met PantanalTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


RoutebordFaunaBraziliaans jongentjeMan varend in kanoToekanHuis in de PantanalBrug pousada Rio MutumKaaimanVogelsAuto langs de wegBrug pousada Rio MutumTranspantaneiraCapibaraPousada in de PantanalVogel in de PantanalTocht te paardOndergelopen wegVogelHuisje in de PantanalCapibarasDierCapibaraTapirGezin in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalUitzicht vanaf het waterVliegende Garça RealAuto rijdend door waterPousada in de PantanalZonsondergang PantanalTuiuiu in de boomTuiuiu in een Piuval boomVrouw aan het wassen in de rivierEmoeLokaal huisKoeien in de weiKaaiman aan de oeverBrug naar pousada Rio MutumWeg onder waterVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomSnorkelen in de Sucuri RiverUitzicht PantanalKaaimanFaunaCowboy in de PantanalGevangen kaaimanToekan in de PantanalFauna in de PantanalKaaimannen op de wegPantanalFloraPantanalVlindersRoutebord pousada Rio MutumLokaal huisjeVervoer per kano in de PantanalDier in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraBoot aan steigerUitzicht pousada PiuvalGrazend paard in de PantanalVis schoonmakenBraziliaans meisjePantanalPantanalWassen in de lokale rivierPiranhajachtBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalVogelWeg onder waterKoeien op de TranspantaneiraCapibara


16-daagse excursie Cross Pantanal

Cross Pantanal: een avontuurlijke expeditie van Cuiabá (Noord Pantanal) helemaal over land en water tot aan Campo Grande (Zuid Pantanal). Je reist in een 4 x 4 Toyota Bandeirante, in (ferry) boten, slaapt in pousada's, op fazenda's, in een houseboat, een hotel. Onderweg veel natuur en natuurlijk veel wildlife met als hoogtepunt de jaguar in de omgeving van Porto Jofre op de grens tussen de twee deelstaten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul. Je komt in gebieden waar toerisme nog totaal niet bekend is waardoor de lokale cultuur nog helemaal oorspronkelijk is. Wát een ervaring!

De afgelegde afstanden van deze schitterende expeditie zijn ca. 1200 kilometer over land en ca. 800 kilometer over water.

Dag 1
aankomst op luchthaven Cuiabá waar je door de Engels sprekende gids wordt opgewacht. Transfer naar Poconé (110 km = ca. 2 uur). Na aankomst in Poconé lunch in Churrascaria Transpantaneira. Na de lunch per 4x4 safari-truck over de Transpantaneira om vogels, zoogdieren en reptielen te spotten.
In de late middag aankomst bij Pousada Rio Clarinho, korte wandeling om dieren te spotten, diner en overnachting.

Note: je vlucht moet vroeg (voor 10 uur) in Cuiabá aankomen. Is dit niet het geval dan moet je een overnachting in Cuiabá maken en word je de volgende dag bij je hotel opgehaald.

 Dag 2
vroeg ontbijt waarna een boottocht over de Rio Clarinho (2-3 uur) om capivara’s, kaaimannen, vogels etc te spotten. Terug naar de pousada voor de lunch waarna een kort rustmoment gevolgd door een eco-track door het gebied van de pousada. Meer dieren te zien zoals otters, tuiuiu (symbool van de Pantanal), ara’s, toekans etc. Diner en overnachting in de Pousada.

Dag 3
na het ontbijt check-out en een 4x4 foto-safari over de Transpantaneira naar Porto Jofre, lunch onderweg. Aankomst in Porto Jofre in de middag, check-in in een pousada of houseboot. Diner.
Nachtexcursie over de Transpantaneira. Retour naar de accommodatie voor overnachting.

Dag 4
na het ontbijt een boottocht door het Parque Estadual do Encontro das Águas om jaguars te spotten.
De lunch wordt onderweg gebruikt waarna vervolg van de boottocht. Retour naar de accommodatie voor diner en overnachting.

Dag 5
vroeg ontbijt waarna een lange expeditie over de Cuiabá, São Lourenço en Piquiri rivieren in een kleine ferryboot, stroomopwaarts om jaguars, otters, capivara’s, kaaimannen etc te spotten. Lunch, diner en overnachting aan boord, de boot legt aan voor de overnachting. Mogelijkheid om op piranha te vissen.

Dag 6
Continuering van de expeditie. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7
Continuering van de expeditie. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 8
na het ontbijt van boord om in de al klaarstaande 4x4 Toyota Bandeirante te stappen die de vorige avond al is gearriveerd. Begin van een overland 4x4 safari in de Paiaguás Pantanal waarbij weel allerlei wildlife wordt gespot: kaaiman, capivara, (reuzen) miereneters, herten, emoe, gordeldieren, zwijnen, neusberen etc. De warme lunch wordt onderweg in het veld bereid door de chauffeur, verder met de 4x4 safari. Aan het einde van de middag aankomst bij Fazenda Forquilha (een traditionele Pantanal boerderij) voor diner, een warme douche en overnachting.

Dag 9
vroeg ontbijt en op weg voor een overland 4x4 safari in de Vazante da Forquilha en omgeving om weer veel wildlife te spotten en van de natuur te genieten. Onderweg verschillende stops o.a. om op piranha te vissen en met de gevangen piranha op kaaimannen. Lunch onderweg. Na de lunch naar de oever van de Taquari rivier, aankomst bij Pousada Barranqueira voor diner en overnachting.

Dag 10
vroeg ontbijt, boottocht naar de Coronal, de delta van de Rio Taquari. Na aankomst een late lunch op een lokale hotelboot. In de middag ontdekking van de delta in kleine boten. Terug naar de hotelboot voor diner en overnachting.

Dag 11
vroeg ontbijt en per boot stroomopwaarts over de Rio Taquari om apen, vogels etc. te spotten. Aankomst bij Fazenda Alegria do Taquari voor de late lunch. Na de lunch korte rustpauze en per 4x4 een safari over de gronden van de Fazenda om o.a. het dagelijks boerderij leven te zien.
Diner en overnachting in Alegria do Taquari.

Dag 12
na het ontbijt een excursie te paard (ca. 3 uur) en terug naar de Pousada voor de lunch. Na de lunch een 4x4 safari door de Nhecolândia Pantanal tot aan Fazenda Santa Cruz voor diner en overnachting.

Dag 13
ontbijt, verkenning van de wijde omgeving middels een 4x4 safari. Lunch, diner en overnachting in Fazenda Santa Cruz, een karakteristieke traditionele Pantanal Fazenda.

Dag 14
vroeg ontbijt waarna een 4x4 overland safari naar het Aquidauana gebied, onderweg de Rio Negro passerend. Lunch onderweg in het veld. Aan het einde van de middag aankomst bij Pousada Pequi voor diner en overnachting.

Dag 15
na het ontbijt een excursie te paard of een 4x4 safari. Lunch in de Fazenda, de middag is vrij om te relaxen bij het zwembad en lekker in een hangmat te luieren. Diner en overnachting.

Dag 16
laat ontbijt, check uit en onderweg naar Campo Grande. Late lunch in Campo Grande waarna je wordt afgezet bij een hotel of op de luchthaven.

Indicatie reissom in € per persoon 2019

2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen
6.294 4.650 4.123 3.551 3.201


 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanalmeerdaagse excursie Cross Pantanal