Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Weg onder waterCapibaraBord TranspantaneiraZonsondergang PantanalKoeien op de TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalVogelsBraziliaans jongentjePantanalVis schoonmakenTuiuiu in een Piuval boomGrazend paard in de PantanalGele bloemToekanPousada in de PantanalLokaal huisSnorkelen in de Sucuri RiverKoeien te waterBrug naar pousada Rio MutumUitzicht pousada PiuvalDier in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealGezin in de PantanalUitzicht PantanalRoutebord pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindKaaimanWassen in de lokale rivierToekan in de PantanalLokaal huisjePaardrijdtochtNatuurKaaimanHuis in de PantanalAuto rijdend door waterOndergelopen wegBrug naar pousada Rio MutumPantanalBrulaap in de PantanalCapibaraBlauwe Ara in de boomCapibaraPantanalDieren in de PantanalKoeien in de weiCapibarasPiranhajachtNatuur in de PantanalTocht te paardBraziliaans meisjeMan varend in kanoFaunaUitzicht vanaf het waterVogel in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraBoot aan steigerVogelGevangen kaaimanKaaimannen op de wegPantanalRoute bord Pousada Rio MutumDierFaunaFauna in de PantanalPiuval boomTapirWeg nabij pousada PiuvalVeedrijvenVrouw vangt piranhaVogelVeedrijven in de PantanalFauna in de PantanalPousada in de PantanalCowboy in de PantanalCapibaraEmoeAuto langs de wegWeg onder waterKaaiman aan de oeverHuisje in de PantanalTuiuiu in de boomVlinders


Pousada Xaraés

Share

Print deze pagina

Pousada Xaraés ligt op een afstand van 340 km. vanaf Campo Grande en 140 km. vanaf Corumbá. De Pousada ligt aan de Estrada Parque in het hart van de Pantanal en is gedurende het droge seizoen via de Estrada Parque te bereiken, in het regenseizoen per boot. Ook is het mogelijk gedurende het hele jaar een airtaxi te nemen naar de eigen airstrip van Xaraés.
Pousada Xaraés heeft 17 geriefelijke kamers en heeft, ondanks de redelijke grootte, de authenticiteit en rust van een fazenda weten te behouden.
Naast Xaraés ligt, van dezelfde eigenaren, de Nossa Senhora do Carmo Fazenda, waar de bezoekers kunnen deelnemen aan het echte boerenleven van de Pantaneiros, en vanwaar excursies als birdwatching, paardrijden en een 4WD safari vertrekken. Xaraés steunt het Hyacinth Macaw Project ter bescherming van het dierenleven. Voor de bezoekers is het mogelijk om gedurende een dag (of meerdere dagen) met de biologen mee te werken/kijken tijdens hun onderzoeken.
Naast bovengenoemde zaken beschikt Xaraés over een restaurant, leeshoek en een verfrissend zwembad.

dag 1

aankomst op de luchthaven van Campo Grande, en nadat je je bagage van de band hebt gehaald loop je naar de balie van de autoverhuur om je huurauto in ontvangst te nemen of wordt je opgewacht door onze lokale agent voor de transfer. De rit naar Xaraés voert over de BR226, die direct al na de luchthaven begint, en duurt tot aan Buraco de Araras waar je de BR226 verlaat naar de Estrada Parque, ongeveer 4 uur.
De Estrada Parque is een onverharde weg en in het droge seizoen goed te berijden. In het natte seizoen is het minder en kan het voorkomen dat Xaraés personeel je komt halen om met de boot verder te gaan.
Na aankomst check je in, installeert je in je toegewezen kamer en heb je vrije tijd om de omgeving te verkennen of eventueel te zwemmen. Diner en overnachting.

dag 2, 3, (4)

afhankelijk van het schema waarin je bent ingedeeld samen met de andere gasten van de pousada, ga je in deze dagen de natuur en cultuur van de Pantanal in de omgeving van de Rio Abobral ontdekken. Je maakt dagelijks twee excursies, en komt tussen de excursies terug naar de pousada voor een voedzame lunch.
Op het programma staan een wandeltocht, een fotosafari in een 4x4 truck, vissen op piranha, paardrijden, een boottocht over de Abobral en een nachtelijke excursie op zoek naar kaaimannen. Ontbijt, lunch en diner gebruik je steeds in de pousada, drankjes zijn hierbij niet inbegrepen.

dag 4, (5)

alweer tijd om te vertrekken! Afhankelijk van de tijd van je vlucht zal je al direct na het ontbijt of in de loop van de ochtend moeten vertrekken om de ongeveer 350 kilometer terug naar Campo Grande te rijden. Je levert je huurauto in en meld je bij de incheckbalie voor je vlucht.

accommodatie in Campo Grande

afhankelijk van je vluchttijden kan het zijn dat je de nacht voor of na deze excursie in een hotel in Campo Grande zult moeten verblijven. Wij helpen je graag met het maken van een reservering.

airtaxi

het is mogelijk om met een privé vliegtuigje van of naar (of retour) Campo Grande naar Xaraés te vliegen, de prijs hiervoor is op aanvraag.

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs landarrangement
Pousada Xaraés
Prijzen per persoon in €

 TijdsduurVertrek2-pers.kamer3-pers.kamer2x2-pers.kamer
Xaraés 1 zonder transfers4 dagen/3 nachtendagelijks406363406
Xaraés 1 selfdrive4 dagen/3 nachtendagelijks520482496
Xaraés 1 met transfers4 dagen/3 nachtendagelijks636535537
Xaraés 2 zonder transfers5 dagen/4 nachtendagelijks462413462
Xaraés 2 selfdrive5 dagen/4 nachtendagelijks605562572
Xaraés 2 met transfers5 dagen/4 nachtendagelijks692585593

* Tijdens nationale feestdagen en gedurende het WK voetbal kunnen afwijkende tarieven gelden