Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

PantanalGele bloemFaunaCapibarasVervoer per kano in de PantanalVlindersTocht te paardDierRoutebord pousada Rio MutumFaunaPaardrijdtochtWeg nabij pousada PiuvalKaaimannen op de wegToekan in de PantanalVogelKaaimanSnorkelen in de Sucuri RiverToekanTuiuiu in een Piuval boomGrazend paard in de PantanalHuis in de PantanalKaaiman aan de oeverTuiuiu in de boomVrouw vangt piranhaVrouw aan het wassen in de rivierPantanalDieren in de PantanalCapibaraMan varend in kanoToegangsweg TranspantaneiraPantanalBraziliaans jongentjeVis schoonmakenVogel in de PantanalPantanalNatuur in de PantanalKoeien te waterUitzicht vanaf het waterBoot aan steigerVliegende Garça RealBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans meisjeBrulaap in de PantanalLokaal huisjeKoeien op de TranspantaneiraBord TranspantaneiraCapibaraKaaimanRoute bord Pousada Rio MutumCapibaraCapibaraUitzicht PantanalEmoeVogelsWeg onder waterTapirBlauwe Ara in de boomHuisje in de PantanalKoeien in de weiAuto rijdend door waterBraziliaanse vrouw en kindPousada in de PantanalVogelWassen in de lokale rivierBrug pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumGevangen kaaimanNatuurUitzicht pousada PiuvalPousada in de PantanalFauna in de PantanalCowboy in de PantanalGezin in de PantanalAuto langs de wegOndergelopen wegLokaal huisWeg onder waterVeedrijven in de PantanalPiranhajachtFauna in de PantanalPiuval boomZonsondergang PantanalVeedrijvenDier in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá