Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Cowboy in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalVis schoonmakenVeedrijven in de PantanalGele bloemBord TranspantaneiraToekan in de PantanalFauna in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBoot aan steigerVrouw aan het wassen in de rivierBrulaap in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraTapirLokaal huisjePantanalKaaimannen op de wegWeg onder waterAuto langs de wegVlindersKoeien in de weiVogelWeg onder waterLokaal huisVogelsAuto rijdend door waterDier in de PantanalVeedrijvenHuisje in de PantanalTuiuiu in de boomVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomBrug naar pousada Rio MutumHuis in de PantanalRoute bord Pousada Rio MutumCapibarasNatuur in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumGevangen kaaimanPiuval boomMan varend in kanoBrug pousada Rio MutumPantanalCapibaraCapibaraGrazend paard in de PantanalPiranhajachtEmoePaardrijdtochtBraziliaanse vrouw en kindNatuurCapibaraKaaiman aan de oeverPousada in de PantanalKaaimanToekanVliegende Garça RealUitzicht vanaf het waterUitzicht PantanalZonsondergang PantanalKoeien te waterFaunaVogelToegangsweg TranspantaneiraTocht te paardGezin in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomKaaimanDieren in de PantanalOndergelopen wegDierVogel in de PantanalBraziliaans jongentjeFaunaPantanalBraziliaans meisjePousada in de PantanalPantanalFauna in de PantanalWassen in de lokale rivierVervoer per kano in de PantanalCapibaraUitzicht pousada Piuval


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá