Bel met PantanalTours

0 3 4 8 - 4 8 4 0 8 4


Toegangsweg TranspantaneiraVogelRoutebord pousada Rio MutumAuto langs de wegVrouw vangt piranhaGrazend paard in de PantanalFauna in de PantanalToekan in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverMan varend in kanoGezin in de PantanalToekanBlauwe Ara in de boomBrug pousada Rio MutumFaunaEmoeKaaimanVliegende Garça RealDier in de PantanalHuisje in de PantanalHuis in de PantanalTuiuiu in de boomWeg nabij pousada PiuvalKoeien op de TranspantaneiraCapibaraVervoer per kano in de PantanalVogelVrouw aan het wassen in de rivierBrug naar pousada Rio MutumDierPantanalCapibarasLokaal huisjePousada in de PantanalCapibaraZonsondergang PantanalVogelsTranspantaneiraBrug pousada Rio MutumOndergelopen wegWeg onder waterWeg onder waterFloraKaaimanVogel in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomVlindersCowboy in de PantanalGevangen kaaimanCapibaraKoeien in de weiUitzicht PantanalUitzicht pousada PiuvalVis schoonmakenFauna in de PantanalLokaal huisRoutebordPiranhajachtPousada in de PantanalPantanalPantanalWassen in de lokale rivierBoot aan steigerPantanalBraziliaanse vrouw en kindTocht te paardFaunaUitzicht vanaf het waterKaaimannen op de wegBraziliaans jongentjeAuto rijdend door waterTapirBraziliaans meisjeKaaiman aan de oever


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden
- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips
- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá