Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Kaaiman aan de oeverBoot aan steigerCapibaraAuto langs de wegLokaal huisPantanalRoute bord Pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraKoeien in de weiLokaal huisjeFauna in de PantanalBlauwe Ara in de boomOndergelopen wegFaunaVliegende Garça RealFaunaTuiuiu in de boomGrazend paard in de PantanalKaaimanWassen in de lokale rivierCapibaraVogelPantanalWeg onder waterMan varend in kanoTapirDierGezin in de PantanalVrouw vangt piranhaGevangen kaaimanWeg nabij pousada PiuvalCapibarasBraziliaans meisjeVogelsCowboy in de PantanalZonsondergang PantanalFauna in de PantanalVlindersBraziliaanse vrouw en kindPaardrijdtochtKaaimannen op de wegDieren in de PantanalVis schoonmakenUitzicht PantanalRoutebord pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeToekanVeedrijven in de PantanalCapibaraHuisje in de PantanalUitzicht pousada PiuvalPantanalUitzicht vanaf het waterEmoePiuval boomAuto rijdend door waterPousada in de PantanalCapibaraTocht te paardKoeien op de TranspantaneiraPantanalVervoer per kano in de PantanalVogel in de PantanalWeg onder waterBrug naar pousada Rio MutumGele bloemVrouw aan het wassen in de rivierBord TranspantaneiraKoeien te waterVogelToekan in de PantanalBrug pousada Rio MutumVeedrijvenNatuurTuiuiu in een Piuval boomBrug naar pousada Rio MutumKaaimanHuis in de PantanalPousada in de PantanalPiranhajachtDier in de PantanalBrulaap in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverNatuur in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá