Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

VogelsVis schoonmakenUitzicht pousada PiuvalKaaimannen op de wegVlindersToegangsweg TranspantaneiraPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverTuiuiu in een Piuval boomGrazend paard in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumFaunaPousada in de PantanalWeg onder waterNatuur in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalToekan in de PantanalVogelKaaiman aan de oeverRoute bord Pousada Rio MutumKoeien in de weiZonsondergang PantanalTapirLokaal huisjeOndergelopen wegBlauwe Ara in de boomBraziliaans jongentjeBrug pousada Rio MutumPiuval boomFauna in de PantanalCapibaraBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisToekanCapibaraDierPousada in de PantanalMan varend in kanoHuis in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraBrug naar pousada Rio MutumBoot aan steigerGele bloemHuisje in de PantanalFaunaVogel in de PantanalCapibaraVogelAuto langs de wegVeedrijven in de PantanalPaardrijdtochtTocht te paardCapibarasVrouw vangt piranhaEmoeKaaimanKoeien te waterKaaimanPantanalDieren in de PantanalBrulaap in de PantanalNatuurGevangen kaaimanVervoer per kano in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalVeedrijvenUitzicht vanaf het waterDier in de PantanalBord TranspantaneiraVliegende Garça RealCowboy in de PantanalWassen in de lokale rivierCapibaraVrouw aan het wassen in de rivierAuto rijdend door waterGezin in de PantanalPantanalPantanalBraziliaans meisjeUitzicht PantanalTuiuiu in de boomWeg onder waterPiranhajacht


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá