Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Piuval boomUitzicht PantanalCapibaraLokaal huisjeNatuur in de PantanalVervoer per kano in de PantanalEmoeToekan in de PantanalFauna in de PantanalFaunaUitzicht vanaf het waterVogelsBrug pousada Rio MutumVogelBoot aan steigerTapirKaaimanBrug naar pousada Rio MutumMan varend in kanoVogel in de PantanalBlauwe Ara in de boomVeedrijven in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindVrouw vangt piranhaCowboy in de PantanalGele bloemZonsondergang PantanalPantanalFauna in de PantanalBraziliaans meisjeBrulaap in de PantanalPiranhajachtDier in de PantanalWassen in de lokale rivierKoeien op de TranspantaneiraPaardrijdtochtKoeien in de weiWeg onder waterKaaiman aan de oeverGezin in de PantanalAuto langs de wegRoute bord Pousada Rio MutumVis schoonmakenPousada in de PantanalGevangen kaaimanCapibaraPousada in de PantanalKaaimanToekanBraziliaans jongentjeOndergelopen wegFaunaGrazend paard in de PantanalVogelVeedrijvenToegangsweg TranspantaneiraKaaimannen op de wegUitzicht pousada PiuvalSnorkelen in de Sucuri RiverVliegende Garça RealLokaal huisBrug naar pousada Rio MutumDierWeg onder waterVrouw aan het wassen in de rivierAuto rijdend door waterCapibaraPantanalPantanalBord TranspantaneiraTocht te paardKoeien te waterCapibaraDieren in de PantanalHuisje in de PantanalCapibarasVlindersHuis in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumNatuurWeg nabij pousada PiuvalTuiuiu in de boomTuiuiu in een Piuval boomPantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá