Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

PantanalKaaiman aan de oeverCapibaraPiranhajachtVeedrijvenVogel in de PantanalZonsondergang PantanalKaaimanBoot aan steigerVlindersBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisGezin in de PantanalUitzicht pousada PiuvalVogelsBrug naar pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalOndergelopen wegLokaal huisjeAuto rijdend door waterBlauwe Ara in de boomFaunaCowboy in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverKaaimannen op de wegNatuurTuiuiu in een Piuval boomPousada in de PantanalPousada in de PantanalKaaimanVrouw aan het wassen in de rivierTuiuiu in de boomKoeien in de weiVeedrijven in de PantanalPiuval boomCapibaraRoutebord pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindToegangsweg TranspantaneiraBraziliaans jongentjeGevangen kaaimanRoute bord Pousada Rio MutumFaunaVrouw vangt piranhaPantanalTocht te paardAuto langs de wegDieren in de PantanalMan varend in kanoBraziliaans meisjeHuis in de PantanalTapirToekan in de PantanalUitzicht vanaf het waterBrug pousada Rio MutumVliegende Garça RealHuisje in de PantanalNatuur in de PantanalVogelGele bloemPantanalPaardrijdtochtVis schoonmakenWeg onder waterCapibarasCapibaraKoeien te waterDier in de PantanalBrulaap in de PantanalDierFauna in de PantanalEmoeKoeien op de TranspantaneiraUitzicht PantanalToekanBord TranspantaneiraWassen in de lokale rivierCapibaraWeg onder waterGrazend paard in de PantanalVogelVervoer per kano in de PantanalPantanalFauna in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá