Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

CapibaraHuis in de PantanalNatuurVogelCapibaraWeg onder waterRoutebord pousada Rio MutumZonsondergang PantanalUitzicht vanaf het waterDier in de PantanalGevangen kaaimanMan varend in kanoOndergelopen wegFauna in de PantanalLokaal huisFauna in de PantanalVliegende Garça RealBraziliaans jongentjeUitzicht PantanalPaardrijdtochtPousada in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraTuiuiu in een Piuval boomFaunaVrouw aan het wassen in de rivierTocht te paardCapibaraBlauwe Ara in de boomEmoePantanalLokaal huisjeNatuur in de PantanalRoute bord Pousada Rio MutumKoeien te waterPiuval boomVogel in de PantanalVeedrijven in de PantanalPantanalDierPantanalBraziliaans meisjeTuiuiu in de boomWeg onder waterBord TranspantaneiraGezin in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindCowboy in de PantanalVis schoonmakenBrug naar pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalBrug naar pousada Rio MutumBrug pousada Rio MutumKaaimanPousada in de PantanalKoeien in de weiVlindersPiranhajachtVeedrijvenTapirDieren in de PantanalGrazend paard in de PantanalKaaiman aan de oeverKaaimanAuto rijdend door waterBoot aan steigerVrouw vangt piranhaSnorkelen in de Sucuri RiverCapibarasBrulaap in de PantanalToekanWassen in de lokale rivierAuto langs de wegVervoer per kano in de PantanalVogelsVogelToekan in de PantanalKaaimannen op de wegPantanalKoeien op de TranspantaneiraGele bloemUitzicht pousada PiuvalFaunaCapibaraHuisje in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá