Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

PantanalVogelsDier in de PantanalFaunaPantanalBrug naar pousada Rio MutumKoeien op de TranspantaneiraKoeien in de weiCowboy in de PantanalWeg onder waterPantanalFaunaVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de PantanalMan varend in kanoVeedrijven in de PantanalVlindersVogelNatuurDieren in de PantanalGezin in de PantanalAuto rijdend door waterAuto langs de wegVogelVeedrijvenBrug naar pousada Rio MutumVliegende Garça RealBraziliaanse vrouw en kindKoeien te waterZonsondergang PantanalGevangen kaaimanRoute bord Pousada Rio MutumLokaal huisLokaal huisjePantanalBrug pousada Rio MutumWeg onder waterTuiuiu in de boomPiuval boomPiranhajachtBrulaap in de PantanalHuis in de PantanalKaaimanCapibaraKaaimanTuiuiu in een Piuval boomUitzicht PantanalFauna in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBlauwe Ara in de boomKaaiman aan de oeverVis schoonmakenPaardrijdtochtGele bloemToegangsweg TranspantaneiraTapirBoot aan steigerTocht te paardVogel in de PantanalBord TranspantaneiraPousada in de PantanalBraziliaans jongentjeCapibaraRoutebord pousada Rio MutumFauna in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalOndergelopen wegToekanUitzicht vanaf het waterCapibaraPousada in de PantanalCapibarasGrazend paard in de PantanalCapibaraWassen in de lokale rivierUitzicht pousada PiuvalHuisje in de PantanalVrouw vangt piranhaEmoeDierVervoer per kano in de PantanalKaaimannen op de wegBraziliaans meisjeNatuur in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá