Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Route bord Pousada Rio MutumCapibaraNatuur in de PantanalToekan in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraKaaimanNatuurDieren in de PantanalKaaimanKoeien in de weiCapibarasZonsondergang PantanalToegangsweg TranspantaneiraBraziliaans meisjeFauna in de PantanalVogelWeg nabij pousada PiuvalVogel in de PantanalWeg onder waterWeg onder waterHuisje in de PantanalPaardrijdtochtGrazend paard in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindVliegende Garça RealCapibaraBrug pousada Rio MutumGele bloemGevangen kaaimanPousada in de PantanalVlindersUitzicht pousada PiuvalAuto rijdend door waterPousada in de PantanalPiranhajachtPantanalCowboy in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumDier in de PantanalDierGezin in de PantanalWassen in de lokale rivierHuis in de PantanalKaaimannen op de wegAuto langs de wegBraziliaans jongentjeFaunaTocht te paardVis schoonmakenPantanalUitzicht PantanalUitzicht vanaf het waterLokaal huisjeTuiuiu in een Piuval boomPantanalBrulaap in de PantanalTuiuiu in de boomVeedrijvenVeedrijven in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumVogelMan varend in kanoVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomPantanalVogelsCapibaraKoeien te waterVervoer per kano in de PantanalBoot aan steigerRoutebord pousada Rio MutumVrouw aan het wassen in de rivierCapibaraToekanKaaiman aan de oeverFaunaOndergelopen wegEmoePiuval boomFauna in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBord TranspantaneiraLokaal huisTapir


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá