Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Vis schoonmakenCapibaraPiuval boomVogelsLokaal huisjeBlauwe Ara in de boomPiranhajachtFaunaLokaal huisVliegende Garça RealWassen in de lokale rivierCapibaraGevangen kaaimanVlindersWeg onder waterVrouw aan het wassen in de rivierVeedrijvenDierCapibarasToekanTuiuiu in de boomNatuur in de PantanalPantanalWeg onder waterBrulaap in de PantanalPantanalHuisje in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindBrug naar pousada Rio MutumNatuurBrug pousada Rio MutumKaaimannen op de wegAuto rijdend door waterSnorkelen in de Sucuri RiverToekan in de PantanalKoeien in de weiGrazend paard in de PantanalEmoeAuto langs de wegHuis in de PantanalGezin in de PantanalBraziliaans jongentjeFauna in de PantanalCapibaraTocht te paardRoutebord pousada Rio MutumFaunaOndergelopen wegTapirPantanalBord TranspantaneiraVogelCowboy in de PantanalCapibaraKaaimanBoot aan steigerRoute bord Pousada Rio MutumWeg nabij pousada PiuvalUitzicht pousada PiuvalKaaiman aan de oeverKoeien te waterPantanalVogel in de PantanalVrouw vangt piranhaPousada in de PantanalKaaimanGele bloemDier in de PantanalUitzicht vanaf het waterZonsondergang PantanalBrug naar pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomUitzicht PantanalVeedrijven in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraDieren in de PantanalPaardrijdtochtBraziliaans meisjeVervoer per kano in de PantanalMan varend in kanoVogelPousada in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraFauna in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá