Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

VogelsLokaal huisjeBraziliaanse vrouw en kindNatuurUitzicht PantanalKaaiman aan de oeverKaaimanTuiuiu in een Piuval boomKoeien in de weiMan varend in kanoPiuval boomGele bloemGrazend paard in de PantanalVis schoonmakenBraziliaans jongentjeBord TranspantaneiraVeedrijven in de PantanalTocht te paardLokaal huisWeg nabij pousada PiuvalPousada in de PantanalTapirDier in de PantanalAuto langs de wegBlauwe Ara in de boomPantanalPantanalCapibaraUitzicht pousada PiuvalKoeien te waterVeedrijvenVogelFauna in de PantanalGezin in de PantanalCapibaraPantanalPaardrijdtochtAuto rijdend door waterVrouw vangt piranhaDierPantanalCapibarasCapibaraVogelEmoeFauna in de PantanalVlindersVervoer per kano in de PantanalNatuur in de PantanalRoute bord Pousada Rio MutumKaaimanBrulaap in de PantanalUitzicht vanaf het waterVliegende Garça RealCowboy in de PantanalFaunaToekanBrug naar pousada Rio MutumCapibaraWeg onder waterBraziliaans meisjeOndergelopen wegWeg onder waterWassen in de lokale rivierBrug pousada Rio MutumZonsondergang PantanalRoutebord pousada Rio MutumVogel in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraSnorkelen in de Sucuri RiverHuis in de PantanalPousada in de PantanalFaunaDieren in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de PantanalHuisje in de PantanalGevangen kaaimanKaaimannen op de wegTuiuiu in de boomPiranhajachtBoot aan steiger


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá