Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

CapibaraRoute bord Pousada Rio MutumUitzicht pousada PiuvalBrug naar pousada Rio MutumTuiuiu in de boomGevangen kaaimanVis schoonmakenPiranhajachtToegangsweg TranspantaneiraVlindersFauna in de PantanalBlauwe Ara in de boomTapirTuiuiu in een Piuval boomWassen in de lokale rivierDier in de PantanalHuisje in de PantanalGele bloemVervoer per kano in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraPantanalBoot aan steigerVeedrijvenGrazend paard in de PantanalPousada in de PantanalKaaiman aan de oeverEmoeMan varend in kanoBrug pousada Rio MutumBord TranspantaneiraBrulaap in de PantanalDierUitzicht vanaf het waterAuto langs de wegVogelZonsondergang PantanalOndergelopen wegVeedrijven in de PantanalVrouw vangt piranhaPantanalFaunaNatuurKaaimanVrouw aan het wassen in de rivierBraziliaans meisjeLokaal huisjeHuis in de PantanalLokaal huisNatuur in de PantanalCapibaraBraziliaans jongentjeKaaimannen op de wegAuto rijdend door waterGezin in de PantanalUitzicht PantanalCapibaraPantanalVogelToekanTocht te paardVliegende Garça RealDieren in de PantanalWeg onder waterKoeien in de weiCowboy in de PantanalToekan in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumPantanalWeg nabij pousada PiuvalBrug naar pousada Rio MutumPiuval boomVogelsSnorkelen in de Sucuri RiverWeg onder waterKaaimanPousada in de PantanalFaunaFauna in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindCapibaraKoeien te waterVogel in de PantanalCapibarasPaardrijdtocht


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá