Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

VogelsBraziliaans meisjeWeg onder waterAuto langs de wegKaaimanRoute bord Pousada Rio MutumCapibarasBrug naar pousada Rio MutumToekanLokaal huisVis schoonmakenPantanalVeedrijven in de PantanalTocht te paardKoeien in de weiCapibaraBord TranspantaneiraUitzicht vanaf het waterCapibaraUitzicht PantanalWeg nabij pousada PiuvalDieren in de PantanalDierVervoer per kano in de PantanalKaaimanPousada in de PantanalPaardrijdtochtTapirWeg onder waterVogelKoeien te waterBoot aan steigerCapibaraGevangen kaaimanFaunaEmoeNatuur in de PantanalKaaimannen op de wegPiuval boomFaunaBraziliaans jongentjeHuis in de PantanalNatuurVrouw vangt piranhaVlindersCowboy in de PantanalVliegende Garça RealBraziliaanse vrouw en kindPiranhajachtOndergelopen wegHuisje in de PantanalKaaiman aan de oeverBrug pousada Rio MutumGrazend paard in de PantanalVogel in de PantanalPantanalBlauwe Ara in de boomZonsondergang PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverGele bloemWassen in de lokale rivierTuiuiu in een Piuval boomDier in de PantanalGezin in de PantanalPantanalVrouw aan het wassen in de rivierToekan in de PantanalLokaal huisjeTuiuiu in de boomFauna in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraRoutebord pousada Rio MutumBrulaap in de PantanalVogelKoeien op de TranspantaneiraPousada in de PantanalVeedrijvenPantanalBrug naar pousada Rio MutumAuto rijdend door waterUitzicht pousada PiuvalCapibaraFauna in de PantanalMan varend in kano


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá