Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

DierToegangsweg TranspantaneiraKoeien in de weiLokaal huisAuto rijdend door waterKaaimanKoeien te waterFaunaZonsondergang PantanalPiuval boomHuis in de PantanalVeedrijven in de PantanalNatuurVogelsBoot aan steigerCapibarasGezin in de PantanalPantanalPaardrijdtochtTocht te paardWeg nabij pousada PiuvalKaaimanKoeien op de TranspantaneiraPantanalPousada in de PantanalKaaimannen op de wegVervoer per kano in de PantanalOndergelopen wegWassen in de lokale rivierTapirBraziliaans meisjeCowboy in de PantanalCapibaraCapibaraPantanalVeedrijvenLokaal huisjeRoutebord pousada Rio MutumUitzicht pousada PiuvalFauna in de PantanalGevangen kaaimanToekanVliegende Garça RealBraziliaans jongentjeVrouw vangt piranhaGrazend paard in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumToekan in de PantanalFaunaWeg onder waterAuto langs de wegBraziliaanse vrouw en kindTuiuiu in de boomUitzicht vanaf het waterPousada in de PantanalHuisje in de PantanalCapibaraUitzicht PantanalVlindersBord TranspantaneiraVis schoonmakenVogelRoute bord Pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumFauna in de PantanalCapibaraTuiuiu in een Piuval boomBrulaap in de PantanalVogel in de PantanalBlauwe Ara in de boomVogelDieren in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierEmoeKaaiman aan de oeverGele bloemPiranhajachtWeg onder waterSnorkelen in de Sucuri RiverDier in de PantanalNatuur in de PantanalBrug pousada Rio MutumMan varend in kanoPantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá