Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

VogelAuto rijdend door waterPaardrijdtochtFauna in de PantanalKaaimannen op de wegKaaimanGezin in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverPousada in de PantanalVliegende Garça RealBrug pousada Rio MutumPousada in de PantanalPiranhajachtKaaimanNatuur in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumCapibaraVrouw vangt piranhaVrouw aan het wassen in de rivierAuto langs de wegVeedrijven in de PantanalMan varend in kanoZonsondergang PantanalWeg onder waterKoeien te waterWeg onder waterCapibaraCapibaraVogelsVervoer per kano in de PantanalRoute bord Pousada Rio MutumHuisje in de PantanalWassen in de lokale rivierVlindersUitzicht vanaf het waterFaunaPantanalKoeien in de weiBord TranspantaneiraPantanalHuis in de PantanalToekan in de PantanalDieren in de PantanalPantanalRoutebord pousada Rio MutumCowboy in de PantanalBrulaap in de PantanalVogelOndergelopen wegBraziliaanse vrouw en kindDier in de PantanalLokaal huisjeBraziliaans jongentjeTuiuiu in de boomBlauwe Ara in de boomLokaal huisPiuval boomGele bloemVis schoonmakenPantanalUitzicht PantanalToegangsweg TranspantaneiraEmoeKoeien op de TranspantaneiraCapibarasTuiuiu in een Piuval boomTocht te paardNatuurBrug naar pousada Rio MutumDierGevangen kaaimanVogel in de PantanalVeedrijvenToekanTapirBraziliaans meisjeFaunaGrazend paard in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalFauna in de PantanalKaaiman aan de oeverCapibaraBoot aan steigerUitzicht pousada Piuval


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá