Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

PantanalVogelsWeg onder waterFaunaToekan in de PantanalVrouw vangt piranhaZonsondergang PantanalVlindersToegangsweg TranspantaneiraUitzicht PantanalEmoeToekanPantanalFauna in de PantanalTapirGevangen kaaimanPiranhajachtBlauwe Ara in de boomCowboy in de PantanalAuto langs de wegGrazend paard in de PantanalHuis in de PantanalCapibaraNatuurVliegende Garça RealWeg onder waterPantanalCapibaraVogel in de PantanalLokaal huisjeTocht te paardHuisje in de PantanalPaardrijdtochtNatuur in de PantanalKaaiman aan de oeverUitzicht vanaf het waterRoute bord Pousada Rio MutumGele bloemTuiuiu in de boomKaaimanPousada in de PantanalFaunaMan varend in kanoWeg nabij pousada PiuvalUitzicht pousada PiuvalBord TranspantaneiraDieren in de PantanalKaaimannen op de wegKoeien in de weiKoeien op de TranspantaneiraVis schoonmakenPantanalBrug naar pousada Rio MutumDierCapibaraVogelBraziliaanse vrouw en kindFauna in de PantanalBraziliaans meisjeLokaal huisVrouw aan het wassen in de rivierWassen in de lokale rivierPiuval boomPousada in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomVervoer per kano in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeVeedrijvenSnorkelen in de Sucuri RiverRoutebord pousada Rio MutumGezin in de PantanalBoot aan steigerOndergelopen wegKaaimanKoeien te waterCapibarasAuto rijdend door waterBrulaap in de PantanalVeedrijven in de PantanalBrug pousada Rio MutumDier in de PantanalCapibaraVogel


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá