Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Toegangsweg TranspantaneiraPantanalNatuur in de PantanalPousada in de PantanalPousada in de PantanalKaaiman aan de oeverVlindersWeg nabij pousada PiuvalLokaal huisFauna in de PantanalUitzicht pousada PiuvalOndergelopen wegVogelRoute bord Pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomBrulaap in de PantanalNatuurBord TranspantaneiraVliegende Garça RealKaaimanPantanalLokaal huisjeBraziliaans jongentjeHuis in de PantanalAuto rijdend door waterToekan in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierUitzicht vanaf het waterAuto langs de wegCapibaraGezin in de PantanalGrazend paard in de PantanalPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverGele bloemZonsondergang PantanalVis schoonmakenBrug naar pousada Rio MutumPiuval boomWeg onder waterCapibaraDier in de PantanalDierFauna in de PantanalWassen in de lokale rivierVogelsCapibarasVogelKoeien op de TranspantaneiraKoeien te waterFaunaBraziliaanse vrouw en kindBraziliaans meisjeVeedrijvenPantanalRoutebord pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumUitzicht PantanalHuisje in de PantanalCapibaraWeg onder waterMan varend in kanoBlauwe Ara in de boomEmoeCowboy in de PantanalPiranhajachtToekanFaunaVeedrijven in de PantanalTapirKaaimanGevangen kaaimanKoeien in de weiDieren in de PantanalBoot aan steigerVrouw vangt piranhaCapibaraPaardrijdtochtVervoer per kano in de PantanalVogel in de PantanalBrug pousada Rio MutumKaaimannen op de wegTocht te paardTuiuiu in de boom


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá