Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Kaaiman aan de oeverBraziliaans jongentjeWeg onder waterKoeien in de weiToekanKaaimannen op de wegHuis in de PantanalHuisje in de PantanalDierBrug naar pousada Rio MutumLokaal huisjeCapibaraVrouw aan het wassen in de rivierVlindersTuiuiu in een Piuval boomBlauwe Ara in de boomPousada in de PantanalDieren in de PantanalBoot aan steigerUitzicht PantanalGele bloemPaardrijdtochtCapibarasEmoeRoute bord Pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindNatuur in de PantanalUitzicht pousada PiuvalGezin in de PantanalFauna in de PantanalFaunaGrazend paard in de PantanalTuiuiu in de boomUitzicht vanaf het waterLokaal huisCapibaraCapibaraPousada in de PantanalVliegende Garça RealToekan in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalOndergelopen wegVrouw vangt piranhaGevangen kaaimanVogel in de PantanalVeedrijvenNatuurDier in de PantanalVis schoonmakenPantanalRoutebord pousada Rio MutumKaaimanBraziliaans meisjeAuto rijdend door waterTapirVeedrijven in de PantanalPantanalBrug pousada Rio MutumAuto langs de wegZonsondergang PantanalBord TranspantaneiraBrug naar pousada Rio MutumVogelsVervoer per kano in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraWeg onder waterVogelPantanalFauna in de PantanalTocht te paardCowboy in de PantanalPiranhajachtPiuval boomMan varend in kanoWassen in de lokale rivierBrulaap in de PantanalVogelSnorkelen in de Sucuri RiverKaaimanPantanalFaunaKoeien te waterKoeien op de TranspantaneiraCapibara


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá