Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

PantanalCapibaraBraziliaans jongentjeToekan in de PantanalOndergelopen wegEmoeBord TranspantaneiraVeedrijven in de PantanalLokaal huisHuisje in de PantanalDier in de PantanalFauna in de PantanalGevangen kaaimanBrug naar pousada Rio MutumAuto rijdend door waterTocht te paardWeg onder waterBraziliaanse vrouw en kindPantanalPiranhajachtVis schoonmakenBrug naar pousada Rio MutumWeg onder waterVervoer per kano in de PantanalFaunaBrulaap in de PantanalDieren in de PantanalBlauwe Ara in de boomFaunaCapibaraUitzicht PantanalVogelVogel in de PantanalKaaimanDierBraziliaans meisjePousada in de PantanalVeedrijvenTuiuiu in een Piuval boomVrouw aan het wassen in de rivierCapibaraPousada in de PantanalVogelsGrazend paard in de PantanalPiuval boomMan varend in kanoPantanalBoot aan steigerUitzicht pousada PiuvalGezin in de PantanalPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverBrug pousada Rio MutumTapirWeg nabij pousada PiuvalVrouw vangt piranhaNatuurZonsondergang PantanalKaaiman aan de oeverNatuur in de PantanalTuiuiu in de boomPaardrijdtochtUitzicht vanaf het waterGele bloemToegangsweg TranspantaneiraCapibaraFauna in de PantanalKaaimannen op de wegRoutebord pousada Rio MutumHuis in de PantanalVogelKoeien in de weiRoute bord Pousada Rio MutumVliegende Garça RealVlindersToekanKoeien op de TranspantaneiraKoeien te waterKaaimanCapibarasCowboy in de PantanalLokaal huisjeAuto langs de wegWassen in de lokale rivier


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá