Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Lokaal huisjeDieren in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraVrouw aan het wassen in de rivierPantanalPiuval boomVeedrijvenZonsondergang PantanalToegangsweg TranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalLokaal huisVrouw vangt piranhaVervoer per kano in de PantanalKoeien te waterPantanalKaaiman aan de oeverBrulaap in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumVogelsBord TranspantaneiraBrug naar pousada Rio MutumGezin in de PantanalGevangen kaaimanOndergelopen wegWeg onder waterMan varend in kanoFauna in de PantanalPantanalBrug naar pousada Rio MutumVliegende Garça RealFaunaTuiuiu in de boomEmoeTocht te paardSnorkelen in de Sucuri RiverWeg onder waterVeedrijven in de PantanalBraziliaans jongentjeDier in de PantanalNatuurGrazend paard in de PantanalCapibaraTuiuiu in een Piuval boomToekanKaaimannen op de wegKaaimanUitzicht pousada PiuvalGele bloemVis schoonmakenBrug pousada Rio MutumBoot aan steigerAuto langs de wegKoeien in de weiUitzicht PantanalCapibarasKaaimanToekan in de PantanalWassen in de lokale rivierVogelVogel in de PantanalCapibaraPousada in de PantanalPousada in de PantanalHuisje in de PantanalCapibaraCowboy in de PantanalPantanalRoute bord Pousada Rio MutumVlindersBlauwe Ara in de boomBraziliaans meisjeVogelFauna in de PantanalUitzicht vanaf het waterPiranhajachtTapirAuto rijdend door waterFaunaHuis in de PantanalCapibaraPaardrijdtochtNatuur in de PantanalDierBraziliaanse vrouw en kind


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá