Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

VeedrijvenRoutebord pousada Rio MutumCapibarasCapibaraFauna in de PantanalToekanBrug naar pousada Rio MutumVis schoonmakenTapirGezin in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomGrazend paard in de PantanalVogelFaunaTocht te paardDierPousada in de PantanalVlindersCapibaraBord TranspantaneiraLokaal huisjeKaaimannen op de wegRoute bord Pousada Rio MutumPiranhajachtMan varend in kanoBrulaap in de PantanalBraziliaans jongentjeKaaimanPiuval boomHuisje in de PantanalPousada in de PantanalLokaal huisCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverWeg nabij pousada PiuvalWeg onder waterUitzicht pousada PiuvalBrug naar pousada Rio MutumVliegende Garça RealUitzicht PantanalDieren in de PantanalFauna in de PantanalOndergelopen wegNatuurBraziliaans meisjeUitzicht vanaf het waterFaunaToegangsweg TranspantaneiraVrouw vangt piranhaVervoer per kano in de PantanalPantanalGele bloemKaaiman aan de oeverToekan in de PantanalBlauwe Ara in de boomBraziliaanse vrouw en kindEmoeNatuur in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierWeg onder waterAuto langs de wegKoeien te waterVogelsVeedrijven in de PantanalPantanalPantanalWassen in de lokale rivierBoot aan steigerCapibaraVogelZonsondergang PantanalAuto rijdend door waterHuis in de PantanalPaardrijdtochtDier in de PantanalTuiuiu in de boomBrug pousada Rio MutumCowboy in de PantanalKoeien in de weiPantanalKoeien op de TranspantaneiraVogel in de PantanalKaaimanGevangen kaaiman


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá