Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

NatuurGezin in de PantanalWassen in de lokale rivierHuisje in de PantanalCapibarasPousada in de PantanalGrazend paard in de PantanalPantanalPantanalVlindersKaaiman aan de oeverAuto rijdend door waterFaunaCapibaraWeg onder waterBoot aan steigerDierCowboy in de PantanalKoeien in de weiUitzicht vanaf het waterBrulaap in de PantanalFauna in de PantanalAuto langs de wegPaardrijdtochtBord TranspantaneiraKoeien op de TranspantaneiraBlauwe Ara in de boomRoutebord pousada Rio MutumFauna in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierKaaimannen op de wegVogelsBraziliaans jongentjeToegangsweg TranspantaneiraPiranhajachtUitzicht PantanalVis schoonmakenSnorkelen in de Sucuri RiverLokaal huisjeToekan in de PantanalRoute bord Pousada Rio MutumPousada in de PantanalOndergelopen wegNatuur in de PantanalWeg onder waterZonsondergang PantanalCapibaraKaaimanDieren in de PantanalGevangen kaaimanLokaal huisCapibaraTapirVrouw vangt piranhaPantanalTocht te paardBraziliaanse vrouw en kindGele bloemCapibaraBraziliaans meisjeVogel in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumTuiuiu in een Piuval boomVeedrijvenVogelMan varend in kanoPantanalBrug naar pousada Rio MutumVeedrijven in de PantanalToekanPiuval boomEmoeHuis in de PantanalVogelVervoer per kano in de PantanalKaaimanVliegende Garça RealKoeien te waterWeg nabij pousada PiuvalDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumTuiuiu in de boomUitzicht pousada PiuvalFauna


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá