Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

VogelBraziliaans jongentjeWeg onder waterGele bloemBord TranspantaneiraVeedrijvenCapibaraToegangsweg TranspantaneiraKaaiman aan de oeverAuto langs de wegUitzicht vanaf het waterKoeien te waterWeg nabij pousada PiuvalBraziliaanse vrouw en kindKaaimanFaunaUitzicht pousada PiuvalBrulaap in de PantanalLokaal huisCapibaraSnorkelen in de Sucuri RiverBrug naar pousada Rio MutumVrouw aan het wassen in de rivierPantanalDierTuiuiu in een Piuval boomGevangen kaaimanKaaimannen op de wegPiuval boomPousada in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumVliegende Garça RealTapirTuiuiu in de boomCapibaraFaunaPantanalCapibaraVogel in de PantanalPiranhajachtEmoeDieren in de PantanalVogelHuis in de PantanalAuto rijdend door waterBlauwe Ara in de boomDier in de PantanalBrug pousada Rio MutumBoot aan steigerNatuurMan varend in kanoRoute bord Pousada Rio MutumUitzicht PantanalVogelsFauna in de PantanalKaaimanCapibarasKoeien in de weiGezin in de PantanalTocht te paardGrazend paard in de PantanalWeg onder waterBraziliaans meisjeVeedrijven in de PantanalHuisje in de PantanalNatuur in de PantanalZonsondergang PantanalVrouw vangt piranhaKoeien op de TranspantaneiraLokaal huisjeVlindersPantanalPantanalVervoer per kano in de PantanalCowboy in de PantanalFauna in de PantanalToekan in de PantanalVis schoonmakenPaardrijdtochtOndergelopen wegRoutebord pousada Rio MutumPousada in de PantanalWassen in de lokale rivierToekan


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá