Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Huisje in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraToekan in de PantanalVervoer per kano in de PantanalBraziliaans jongentjeVlindersPousada in de PantanalTuiuiu in een Piuval boomDierKaaimannen op de wegVliegende Garça RealFaunaPantanalVogelGezin in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumAuto langs de wegKoeien op de TranspantaneiraWeg nabij pousada PiuvalPiuval boomBrug naar pousada Rio MutumVeedrijven in de PantanalVrouw vangt piranhaEmoeDieren in de PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverCapibaraKoeien te waterTapirTuiuiu in de boomBrug pousada Rio MutumLokaal huisBrug naar pousada Rio MutumGrazend paard in de PantanalPantanalKaaimanPiranhajachtVogel in de PantanalLokaal huisjeVogelsToekanCapibarasKaaiman aan de oeverUitzicht PantanalBraziliaans meisjeUitzicht pousada PiuvalPantanalOndergelopen wegBlauwe Ara in de boomTocht te paardVogelUitzicht vanaf het waterBraziliaanse vrouw en kindBord TranspantaneiraBoot aan steigerVrouw aan het wassen in de rivierFaunaNatuurWeg onder waterWeg onder waterPaardrijdtochtBrulaap in de PantanalRoute bord Pousada Rio MutumZonsondergang PantanalMan varend in kanoGele bloemHuis in de PantanalCapibaraCapibaraCapibaraKoeien in de weiDier in de PantanalGevangen kaaimanKaaimanWassen in de lokale rivierNatuur in de PantanalVis schoonmakenVeedrijvenAuto rijdend door waterFauna in de PantanalPantanalCowboy in de PantanalFauna in de PantanalPousada in de Pantanal


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá