Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Uitzicht PantanalBraziliaans meisjeBlauwe Ara in de boomRoute bord Pousada Rio MutumBraziliaans jongentjeVlindersVogelDierFauna in de PantanalTocht te paardUitzicht pousada PiuvalBrug pousada Rio MutumPantanalGrazend paard in de PantanalBord TranspantaneiraKaaimannen op de wegPousada in de PantanalWassen in de lokale rivierTuiuiu in de boomAuto langs de wegEmoeAuto rijdend door waterWeg onder waterVrouw aan het wassen in de rivierHuis in de PantanalWeg nabij pousada PiuvalKaaimanBrulaap in de PantanalVeedrijvenVogelsVliegende Garça RealFaunaGele bloemPousada in de PantanalMan varend in kanoKoeien in de weiVis schoonmakenHuisje in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraGevangen kaaimanPiranhajachtLokaal huisLokaal huisjeCapibarasTapirDieren in de PantanalUitzicht vanaf het waterRoutebord pousada Rio MutumCapibaraPantanalBoot aan steigerKaaimanPaardrijdtochtCapibaraCapibaraKoeien op de TranspantaneiraFaunaOndergelopen wegBraziliaanse vrouw en kindVeedrijven in de PantanalWeg onder waterDier in de PantanalToekanNatuurVrouw vangt piranhaCowboy in de PantanalNatuur in de PantanalZonsondergang PantanalVogelBrug naar pousada Rio MutumBrug naar pousada Rio MutumGezin in de PantanalPantanalCapibaraVervoer per kano in de PantanalVogel in de PantanalFauna in de PantanalKoeien te waterTuiuiu in een Piuval boomToekan in de PantanalPantanalSnorkelen in de Sucuri RiverPiuval boomKaaiman aan de oever


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá