Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Fauna in de PantanalKaaimannen op de wegWeg nabij pousada PiuvalPousada in de PantanalCapibaraTocht te paardLokaal huisToekan in de PantanalFaunaPaardrijdtochtBraziliaans meisjeVeedrijvenToekanPiuval boomWeg onder waterVis schoonmakenCapibaraTuiuiu in een Piuval boomLokaal huisjeFaunaCowboy in de PantanalVlindersKaaimanCapibaraBrug pousada Rio MutumRoutebord pousada Rio MutumHuisje in de PantanalTapirFauna in de PantanalTuiuiu in de boomVeedrijven in de PantanalVogelEmoeNatuurGele bloemPiranhajachtBrulaap in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierGevangen kaaimanKoeien te waterUitzicht pousada PiuvalZonsondergang PantanalBrug naar pousada Rio MutumVogelKaaiman aan de oeverDier in de PantanalPantanalCapibarasOndergelopen wegDierBrug naar pousada Rio MutumUitzicht PantanalSnorkelen in de Sucuri RiverVrouw vangt piranhaBlauwe Ara in de boomDieren in de PantanalNatuur in de PantanalRoute bord Pousada Rio MutumToegangsweg TranspantaneiraVliegende Garça RealBraziliaanse vrouw en kindBord TranspantaneiraBraziliaans jongentjePantanalGezin in de PantanalPantanalKoeien op de TranspantaneiraVogel in de PantanalWassen in de lokale rivierPantanalVervoer per kano in de PantanalMan varend in kanoHuis in de PantanalAuto rijdend door waterKoeien in de weiBoot aan steigerGrazend paard in de PantanalCapibaraPousada in de PantanalWeg onder waterVogelsUitzicht vanaf het waterAuto langs de wegKaaiman


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá