Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Snorkelen in de Sucuri RiverUitzicht vanaf het waterAuto langs de wegWeg onder waterKoeien op de TranspantaneiraVervoer per kano in de PantanalDieren in de PantanalFaunaNatuurPousada in de PantanalPaardrijdtochtUitzicht PantanalRoutebord pousada Rio MutumBraziliaanse vrouw en kindBrug naar pousada Rio MutumGele bloemDier in de PantanalCapibaraHuisje in de PantanalPiuval boomPiranhajachtCowboy in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraGezin in de PantanalBrulaap in de PantanalKaaimannen op de wegFauna in de PantanalFaunaTapirWassen in de lokale rivierKoeien te waterKaaimanWeg nabij pousada PiuvalMan varend in kanoLokaal huisBraziliaans meisjeWeg onder waterVogelPantanalTuiuiu in de boomBlauwe Ara in de boomDierGevangen kaaimanBord TranspantaneiraCapibarasVis schoonmakenRoute bord Pousada Rio MutumPantanalHuis in de PantanalBraziliaans jongentjeCapibaraLokaal huisjeBrug naar pousada Rio MutumEmoeUitzicht pousada PiuvalPousada in de PantanalGrazend paard in de PantanalPantanalKoeien in de weiAuto rijdend door waterPantanalKaaimanZonsondergang PantanalCapibaraVrouw vangt piranhaBrug pousada Rio MutumToekanVrouw aan het wassen in de rivierVliegende Garça RealVogel in de PantanalTocht te paardCapibaraTuiuiu in een Piuval boomBoot aan steigerOndergelopen wegVogelsNatuur in de PantanalToekan in de PantanalVogelVlindersVeedrijven in de PantanalKaaiman aan de oeverFauna in de PantanalVeedrijven


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá