Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Vogel in de PantanalPousada in de PantanalBrug naar pousada Rio MutumPantanalPantanalVogelsRoute bord Pousada Rio MutumTuiuiu in de boomAuto rijdend door waterKoeien te waterKaaimanCapibaraVrouw vangt piranhaSnorkelen in de Sucuri RiverWassen in de lokale rivierGevangen kaaimanLokaal huisjeBlauwe Ara in de boomKaaimannen op de wegUitzicht PantanalUitzicht pousada PiuvalKaaimanVlindersPiuval boomDier in de PantanalDierEmoeVis schoonmakenFauna in de PantanalVeedrijvenNatuur in de PantanalRoutebord pousada Rio MutumPantanalBrug pousada Rio MutumHuis in de PantanalZonsondergang PantanalPantanalCapibaraBraziliaans jongentjeVervoer per kano in de PantanalMan varend in kanoKaaiman aan de oeverWeg nabij pousada PiuvalFaunaUitzicht vanaf het waterToekanDieren in de PantanalFaunaFauna in de PantanalCowboy in de PantanalNatuurOndergelopen wegTocht te paardGele bloemPousada in de PantanalVeedrijven in de PantanalKoeien op de TranspantaneiraBrulaap in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraBoot aan steigerTapirTuiuiu in een Piuval boomCapibaraToekan in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierAuto langs de wegCapibarasWeg onder waterBrug naar pousada Rio MutumGezin in de PantanalLokaal huisVogelGrazend paard in de PantanalWeg onder waterPaardrijdtochtVliegende Garça RealBraziliaans meisjeCapibaraHuisje in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindVogelBord TranspantaneiraKoeien in de weiPiranhajacht


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá