Logo PantanalTours

Bel PantanalTours

0348-484084

Lokaal huisjeDier in de PantanalToegangsweg TranspantaneiraGrazend paard in de PantanalPantanalGevangen kaaimanCapibaraToekan in de PantanalZonsondergang PantanalFauna in de PantanalHuis in de PantanalKoeien te waterUitzicht vanaf het waterKoeien in de weiWassen in de lokale rivierHuisje in de PantanalDierFaunaKaaimanPantanalTuiuiu in een Piuval boomSnorkelen in de Sucuri RiverEmoeDieren in de PantanalVrouw aan het wassen in de rivierVogelCowboy in de PantanalBraziliaanse vrouw en kindVogel in de PantanalCapibarasVlindersPantanalKoeien op de TranspantaneiraKaaimanPiranhajachtKaaimannen op de wegVervoer per kano in de PantanalUitzicht PantanalBraziliaans meisjeVliegende Garça RealBrug naar pousada Rio MutumCapibaraPousada in de PantanalPousada in de PantanalPaardrijdtochtFauna in de PantanalWeg onder waterBrug naar pousada Rio MutumWeg onder waterVrouw vangt piranhaAuto langs de wegUitzicht pousada PiuvalFaunaMan varend in kanoOndergelopen wegVis schoonmakenBrug pousada Rio MutumCapibaraPantanalVeedrijvenPiuval boomKaaiman aan de oeverRoute bord Pousada Rio MutumBoot aan steigerBlauwe Ara in de boomTapirVeedrijven in de PantanalTocht te paardRoutebord pousada Rio MutumBord TranspantaneiraLokaal huisNatuurWeg nabij pousada PiuvalAuto rijdend door waterGezin in de PantanalBrulaap in de PantanalToekanCapibaraVogelsNatuur in de PantanalTuiuiu in de boomGele bloemVogelBraziliaans jongentje


Cuiabá

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat. Gedeeld door de Rio Cuiabá, werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit Sao Paolo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in de regio naar goud te zoeken. Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft. Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de neolitische periode.

Vanuit Cauiabá en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada do Guimaraes eenvoudig te bereiken. Een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de zandstenen bergen. De vele legendes van het gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zelfs dat er een 'Ufoport' is voor UFO's op het hoogste punt van de Morro de Sao Geronimo.

Bezienswaardigheden

- Artesanato Indígena
- Rondon (do índio)
- do Rio Cuiabá
- Zoológico
- Ateliê Filhos da Terra
- Aquário Municipal

Restaurant tips

- Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
- Al Manzur (arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
- O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Cuiabá
Cuiabá
Cuiabá